بزرگترین صنایع کشور آلمان را بشناسید
از نظر نوآوری، اقتصاد آلمان یک بازار پویا و سطح بالا با نیروی کار ماهر است. خودرو، حملونقل هوایی، انرژی و فناوریهای زیستمحیطی از مهمترین صنایع این کشور هستند.
الهام میرمحمدی: آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا است و جایگاه چهارم را در جهان بر اساس تولید ناخالص داخلی به خود اختصاص داده است. این کشور به تولید محصولاتی با کیفیتِ فوقالعاده بالا شهره است و در سال 2016، آلمان عنوان سومین صادرکننده کالا و خدمات در جهان را به خود اختصاص داد.
به گزارش تجارتنیوز ،رشد اقتصادی این کشور به حدی پایدار است که اقتصاددانان معتقدند، آلمان تحت تاثیر بحران مالی قرار نخواهد گرفت. 53 شرکت از 2000 شرکت پردرآمد جهان در آلمان واقع شدهاند.
در این مطلب به بررسی بزرگترین صنایع در این کشور پرداختهایم:
ماشینآلات، خودرو و حملونقل هوایی
بخش خودرو و ماشینآلات در آلمان برای 6419 فرد شغل ایجاد و در سال 2015 حدود 267 میلیارد دلار درآمد تولید کرده است. از نظر تولید و فروش خودرو، آلمانیها در میان کشورهای اروپایی بالاترین رتبه را دارند.
صنعت حملونقل نیز طی دو دهه گذشته در آلمان رشد چشمگیری داشته است. در سال 2016 درآمد این صنعت 43 میلیارد دلار گزارش شد.
صنایع شیمیایی و پزشکی
صنایع شیمیایی در آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی پیشرفتهتر است. صنایع شیمیایی این کشور به سایر قارهها در جهان هم صادر میشود.
آلمان دارای زیرساختی بسیار قوی و پیشرفته در زمینه تحقیق و توسعه صنایع شیمیایی است. سیستم آموزش و پروش این کشور همچنین سرمایهگذاریهای لازم برای ترتیب نیروی انسانی متخصص و ماهر انجام میدهد و فارغالتحصیلان را روانه بازار کار میکند.
این کشور در سال 2016، پس از چین و آمریکا، رتبه سوم را از نظر میزان فروش محصولات شیمیایی (168 میلیارد دلار) کسب کرد. این در حالی است که این کشور هزینهای 3.83 میلیارد دلاری در زمینه تحقیق و توسعه صنعت شیمیایی در این دوره انجام داده بود.
در همین سال، نیروی کار فعال در صنعت شیمیایی آلمان بیش از 331 هزار نفر اعلام شد.
تجهیزات پزشکی و داروسازی بخش بزرگی از صادرات آلمان را شامل میشود و میلیاردها دلار برای کشور درآمد ایجاد میکنند.
صنایع خدمات و صنایع مصرفی
با در نظر گرفتن جمعیت اروپا و قدرت خرید، آلمان بزرگترین تولیدکننده کالاهای مصرفی در این قاره است.
این کشور در قارهای با زیرساختهای خوب واقع شده و همچنین موقعیت خوبی از نظر دسترسی به بازارهای مصرفی غرب و شرق اروپا دارد.
از جمله صنایع مصرفی مهم در آلمان میتوان از غذا و نوشیدنی، منسوجات، پوشاک، کفش، لوازم اداری، کامپیوتر، تجهیزات مخابراتی، مبلمان و گردشگری نام برد.
پارچه، پوشاک و کفش پس از غذا و نوشیدنی بیشترین درآمد -50 میلیارد دلار- را در این کشور تولید میکند. آلمان در صادرات لباس و محصولات نساجی در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
صنعت غذا و نوشیدنی آلمان از بازیکنان بینالمللی جدید چون Amazon Fresh و Tadim به خوبی استقبال کرده است.
آلمان بزرگترین صنعت غذا و نوشیدنی را در اروپا دارد و در سال 2016، صادرات این بخش آلمان 65.8 میلیارد دلار بوده است.
گردشگری نیز از صنایع مهم آلمان محسوب میشود. چه در تعطیلات و چه در روزهای کاری، گردشگری داخلی برای آلمانیها محبوب است.
از سوی دیگر، جاذبههای توریستی آلمانی، رویدادهای بینالمللی و فعالیتهای ورزشی هر ساله پای خارجیهای بیشتری را به این کشور باز میکند.
آمارهای سال 2016 نشان میدهد که هزینهکردِ آلمانیها برای فعالیتهای فرهنگی، تفریحی و سرگرمی حدود 167 میلیارد دلار بوده است.
در همین سال، هتلهای آلمان درآمدی 518 میلیون دلاری از طریق گردشگران داخلی و بینالمللی کسب کردند و مجموع درآمد گردشگری 39.2 میلیارد دلار گزارش شد.
به طور کلی از آنجا که محصولات آلمانی باکیفیت هستند، صنایع مصرفی آلمان متقاضیان بسیاری در سراسر جهان دارد.
صنعت انرژی و فناوریهای زیستمحیطی
آلمان در زمینه تولید انرژی سبز و فناوریهای زیستمحیطی پیشرو است. تا سال 2050 این کشور در نظر دارد میزان انتشار گازهای گلخانهای را تا 80 درصد کاهش و مصرف انرژیهای تجدیدپذیر را تا 60 درصد افزایش دهد.
در حال حاضر آلمان دارای بزرگترین ظرفیت تولید برق (حدود 200 گیگاوات) در اروپاست.
همچنین انرژی خورشیدی نقش مهمی در تامین انرژی پایدار ایفا میکند. آلمان در سال 2014، حدود 2.3 میلیارد یورو برای تاسیسات فتوولتائیک جدید سرمایهگذاری کرد.
این کشور همچنین سرمایهگذاریهای بسیاری در زمینه تولید وسایل نقلیه برقی و زیرساختهای مناسب برای شارژ این تولیدات انجام داده است.
صنعت الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات
آلمان رتبه پنجم در صنایع الکترونیکی و الکتریکی جهان را داراست و بازار سالانه آن حدود 142.7 میلیارد دلار برآورد شده است.
این صنعت محصولات متنوعی نظیر لوازم خانگی، تجهیزات فناوری نانو، سیستمهای اتوماسیون و نورپردازی تولید میکند.
29 درصد از کارکنان تحقیق و توسعه آلمان در این بخش فعالیت میکنند و سالانه بیش از 12 هزار اختراع در صنعت الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات آلمان ثبت میشود.
بیشتر شرکتهای فعال در این بخش، استارتآپها و شرکتهای کوچک و متوسط هستند.
صنایع کوچک و متوسط
اگرچه بسیاری آلمان را با شرکتهای بزرگی چون بیامدبلیو و بایر (Bayer) میشناسند، اما صنایع کوچک و متوسط پایههای واقعی اقتصاد آلمان را تشکیل میدهند.
اقتصاددانان بر این باورند که ورشکستی شرکتهای بزرگ منجر به بحران اقتصادی در این کشور نخواهد شد.
99 درصد از شرکتهای آلمانی را شرکتهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند. هر یک از این شرکتها کمتر از 500 کارمند را استخدام میکنند و به طور کلی 80 درصد از نیروی کار کشور در این شرکتها مشغول به کارند.
نظرات