فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۸۲۲۹۶

تلاش خودروسازان بزرگ جهان برای حفظ اتحاد در برابر تعرفه‌های آمریکا

تلاش خودروسازان بزرگ جهان برای حفظ اتحاد در برابر تعرفه‌های آمریکا

شرکای بزرگ تجاری آمریکا در وضعیت پیچیده‌ای قرار دارند. از طرفی برخی از آنها امیدوارند که از افزایش تعرفه واردات خودروی آمریکا مستثنی شوند و به همین جهت از تنش با آمریکا می‌پرهیزند؛ از طرف دیگر همگی نگران حل نشدن مساله‌ تعرفه‌ها از طریق مذاکره و گفتگو هستند و در نتیجه به اتخاذ موضعی واحد در برابر آمریکا نیاز دارند.

نمایندگان کانادا، اتحادیه اروپا، مکزیک، ژاپن و کره جنوبی قرار است هفته‌ی آینده در ژنو به گرد یکدیگر آمده و درباره نحوه واکنش به وضع تعرفه بر واردات خودرو توسط آمریکا تصمیم‌گیری کنند. مقامات ارشد این کشورها از نمایندگان خود خواسته‌اند که از اظهار نظر درباره‌ی مسئولیت خود بپرهیزند.

سوء‌استفاده آمریکا از ناکارآمدی WTO در افزایش تعرفه‌های واردات

به گزارش تجارت‌نیوز ، شاید از خود بپرسید که آمریکا علی رغم عضویت در سازمان تجارت جهانی چگونه می‌تواند بر واردات کالا از سایر کشورهای عضو این سازمان تعرفه وضع کند؟

پاسخ در نا کارآمدی قوانین سازمان تجارت جهانی است. به عنوان نمونه در یکی از قوانین این نهاد بین‌المللی به اعضا اجازه داده شده است که در مواقعی که برای امنیت ملی خود ضروری تشخیص دهند، محدودیت هایی برای واردات برخی کالاها وضع کنند.

آمریکا نیز از همین قانون مبهم و کلی سوءاستفاده کرده و چندی پیش بر واردات فولاد و آلومینیوم تعرفه‌های ۲۵ و ۱۰ درصدی وضع کرد. این کشور اکنون نیز در پی آن است که بر واردات خودرو و قطعات خودرو ۲۵ درصد تعرفه وضع کند.

برنامه آمریکا برای افزایش تعرفه واردات خودرو

دولت آمریکا پیش از این مساله افزایش تعرفه واردات خودرو را مطرح کرده است و اکنون وزارت بازرگانی آمریکا مرجعی است که باید تهدید امنیت ملی از سوی واردات خودرو را تایید کند و ۹ ماه برای این کار فرصت دارد.

مبالغ واردات خودرو در مقایسه با فولاد و سابقه آمریکا در مواجهه با اقدامات متقابل شرکای تجاری این گمان را تقویت می‌کند که سرانجام ۲۵ درصد تعرفه بر واردات خودرو وضع خواهد شد. آمریکا در سال ۲۰۱۶ به میزان ۲۴۳ میلیارد دلار خودرو و قطعات خودرو وارد کرده است در حالی که واردات فولاد تنها به میزان ۲۱ میلیارد دلار صورت پذیرفته بود.

راهکارهای کشورهای جهان برای مقابله با جنگ تجاری آمریکا

شرکای بزرگ تجاری آمریکا اولین بار هنگام مواجهه با تهدیدات ترامپ مبنی بر وضع تعرفه بر فولاد و آلومینیوم، تلاش کردند که مسئله را از طریق مذاکره حل کنند. اما پس از ناامید شدن از گشایش مشکل از این طریق، به سراغ اقدامات تقابلی مانند وضع تعرفه بر کالاهای آمریکایی رفتند. اما این روش نیز چندان در تغییر رویه آمریکایی‌ها موثر واقع نشد.

اقدام دیگر شرکای بزرگ تجاری آمریکا در تقابل با سیاست تجاری این کشور، عبارت بود از تقویت تجارت دوجانبه با یکدیگر؛ هرچند که این کشورها در موارد زیادی به دلیل مشکلات اقتصادی نسبت به تقویت روابط دوجانبه ناکام ماندند اما سرانجام ژاپن و اتحادیه اروپا به یک توافقنامه تجاری بزرگ دست یافتند که همین امر تا حدی آمریکا را نگران کرد.

تنها چند روز پس از این توافق بود که آمریکا در چرخشی آشکار نسبت به حذف تعرفه‌های گمرکی میان آمریکا و اتحادیه اروپا ابراز تمایل کرد. البته آمریکا در این مورد نیز امتیازاتی مانند خرید برخی محصولات اساسی کشاورزی آمریکا توسط اتحادیه اروپا طلب کرد که سیاستمداران اروپایی نسبت به عملی بودن آن تردید دارند.

مذاکرات دوجانبه راهبرد آمریکا به منظور برهم زدن اتحاد کشورها

این مسئله را می‌توان ضربه‌ی سختی به یکپارچگی جبهه مقابل آمریکا قلمداد کرد زیرا این طمع در برخی ایجاد شد که از تعرفه‌های آمریکا مستثنی شوند. بنابراین شرکای تجاری آمریکا اکنون در وضع پیچیده‌ای قرار دارند. از طرفی برای تقابل با آمریکا نیازمند اتحاد یکدیگرند و از طرف دیگر نسبت به اینکه برخی طرف‌های ماجرا در پشت پرده با آمریکا سازش کنند، نگرانند.

منبع:‌ مقاومتی‌نیوز

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.