سیاستهای تجاری ترامپ به اقتصاد آمریکا کمکی نمیکند
اقتصاددانان می گویند در شرایطی که تقاضا برای واردات در آمریکا رو به افزایش بوده و کسری تجاری رو به افزایش است، سیاستهای جدید تجاری ترامپ، کمکی به حل موضوع نخواهد کرد.
شبکه خبری سیانبیسی گفت برخلاف ادعای ترامپ مبنی بر موثر بودن استراتژی تجاری، کسری تجاری آمریکا مسالهای داخلی است.
به گزارش تجارتنیوز، اقتصاددانان می گویند در شرایطی که تقاضا برای واردات در آمریکا رو به افزایش بوده و کسری تجاری رو به افزایش است، سیاستهای جدید تجاری ترامپ، کمکی به حل موضوع نخواهد کرد. آمریکا در حال حاضر وارد جنگی گسترده با تمامی شرکای تجاری بزرگ خود شده است و ترامپ به کانادا ۹۰ روز مهلت داده که یا پیمان جدید نفتا را بپذیرد یا کلا از آن کنار گذاشته شود.
بلومبرگ نیز گزارش داده است آمریکا در حال برنامهریزی برای اعمال تعرفه بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای باقی مانده وارداتی از چین است. اکنون این سوال مطرح است که پایان این بازی چه خواهد بود: در وهله نخست اقتصاددانان معتقدند سرمایهگذاری در آمریکا به دلیل مناقشات این کشور با اقتصادهای بزرگ دیگر نظیر اتحادیه اروپا، چین و کانادا تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. اقتصاددانان معتقدند جنگ تجاری ترامپ بر ۲ فرض بنا شده است: نخست اینکه آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهانی صادرات بیشتری به کشورهای دیگر خواهد داشت و در درجه دوم درآمد بیشتری از محل تعرفهها خواهد داشت که هر دو ظاهرا به کاهش کسری حساب تجاری آمریکا منجر خواهد شد.
به گفته برخی اقتصاددانان، تصمیمات تجاری ترامپ، آمریکا را به زمانی بازخواهد گرداند که مهمترین منبع درآمد مالیاتی دولت فدرال را تعرفههای تجاری تشکیل میداد. به گفته بریان دومیتروویچ، کارشناس اقتصاد تاریخی؛ در آن وضعیت که در اوایل قرن بیستم بود در نهایت از رشد اقتصادی آمریکا کاسته شد.
استیو هانکه- استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز و یکی از اعضای تیم اقتصادی کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان، مشکل کسری حسابها در آمریکا را مشکلی ساخته شده در دروناین کشور می خواند. وی هشدار داده است با سیاستهای کنونی درآمدهای دولت کاهش مییابند و در نهایت امر با توجه به افزایش مخارج دولتی، کسری بودجه تشدید خواهد شد.
منبع: ایسنا
نظرات