فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۰۸۲۹

تحت تاثیر افزایش نرخ بهره رقم خورد

روبل و لیره پیشتاز سود در بازار ارز

روبل و لیره پیشتاز سود در بازار ارز

درحالی که روسیه به‌طور غیرمنتظره‌ای نرخ بهره خود را افزایش داد و ترکیه هم این نرخ را بیش از آن‌چه پیش‌بینی می‌شد بالا برد، برای اولین بار در سه هفته اخیر، ارز اقتصادهای در حال ظهور رشد کرد.

این هفته، درحالی که روسیه به‌ طور غیرمنتظره‌ای نرخ بهره خود را افزایش داد و ترکیه هم این نرخ را بیش از آن‌چه پیش‌بینی می‌شد بالا برد، برای اولین بار در سه هفته اخیر، ارز اقتصادهای در حال ظهور رشد کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، لیره ترکیه بهترین عملکرد را در بین ۲۴ ارز کشورهای دارای اقتصاد در حال ظهور، به خود اختصاص داد؛ سیاست‌گذاران بانک مرکزی، بر خلاف میل باطنی اردوغان، نرخ بهره را بیش از آن‌چه انتظار می‌رفت افزایش دادند تا لیره ترکیه تقویت شود.

نرخ بهره وام کوتاه‌مدت با ۶.۲۵ درصد افزایش، به ۲۴ درصد رسید. این درحالی صورت می‌گیرد که اردوغان قبلا گفته بود ترکیه باید نرخ بهره خود را کاهش دهد.

در روسیه هم در حالی‌که ریسک تورم با افت ارزش روبل و تهدیداتی از سوی تحریم‌های احتمالی جدید آمریکا، در حال رشد بود، با تصمیم غیرمنتظره‌ بانک مرکزی این کشور و افزایش نرخ بهره برای اولین بار پس از ۲۰۱۴، روبل ضررهای خود را به سود تبدیل کرد.

اما با انتشار اخباری از این که دونالد ترامپ دستور داده است تعرفه‌های جدید بر ۲۰۰ میلیارد دلار از واردات چین را برای اجرا آماده کنند، نرخ برابری یوآن و دلار، هم در بازارهای داخلی چین و هم در بازارهای جهانی افت کرد و سومین هفته متوالی ضرردهی را ثبت کرد.

طبق نتایج بررسی‌های انجام شده، بیش از ۶۰ درصد از ۴۳۰ شرکت‌های آمریکایی فعال در چین، از اجرای دور اول تعرفه‌های بین دو کشور لطمه دیده‌اند.

در کره‌جنوبی با این‌که داده‌ها نشان داد نرخ بیکاری از ۳.۸ درصد در ماه جولای، در ماه آگوست به ی۴.۲ درصد افزایش یافته است، نرخ وون تقویت شد. این بالاترین نرخ بیکاری از ژانویه ۲۰۱۰ تا کنون است.

روپیه هند هم قبل از این که ضررهای این هفته خود را کاهش دهد به پایین‌ترین نرخ تاریخ خود سقوط کرده بود. یک مقام رسمی گفت که احتمالا دولت پس از بررسی برنامه‌ریزی شده اقتصاد توسط نخست‌وزیر مودی، اقداماتی را برای تقویت ارز هند معرفی خواهد کرد.

روپیه اندونزی اولین سود هفتگی خود در ۵ هفته اخیر را ثیت کرد. وزیر مالی این کشور، سری مولیانی، گفت: مقامات این کشور می‌خواهند برخی قوانین را برای صادرکنندگان محدود کنند و به دنبال این هستند که بخشی از درآمد صادرات به کشور بازگردانده شود.

رینگیت مالزی رشد کرد و به توالی افت ۱۲ هفته‌ای خود پایان داد.

وزیر مالی این کشور، لیام گوآنگ انگ، گفت: جنگ تجاری، به ویژه در صنایع الکترونیک و فولاد، احتمالا در یک تا دو سال آینده به نفع مالزی خواهد بود، اما در درازمدت مناقشات تجاری آمریکا-چین برای این کشور منفی خواهد بود.

اما بدترین عملکرد در بین ارزهای اقتصادهای در حال ظهور به پزوی آرژانتین تعلق داشت.

پس از این که مشخص شد وام ۳ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول تا زمانی که مذاکرات آرژانتین با این صندوق تکمیل نشود پرداخت نخواهد شد، پزو مجددا سقوط کرد و رکورد پایین جدیدی را ثبت کرد.

منبع: بلومبرگ انگلیسی

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.