فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۲۳۹۴۲

اولین واکنش بازارها به توافق چین و آمریکا

اولین واکنش بازارها به توافق چین و آمریکا

شاخص‌های وال‌استریت از جمله شاخص S&P۵۰۰ و نزدک، وارد سیر نزولی شدند. در‌ مقابل طلا اندکی رشد داشت و بیت‌کوین نیز نزدیک به ۹ درصد رشد کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ترامپ دیروز سند مربوط به فاز اول توافق تجاری را در کاخ سفید به همراه «لیو‌هی»، نخست‌وزیر چین امضا کرد. اما پس از انتشار اخبار مبنی بر عدم حذف تعرفه‌های تجاری بر حجمی از کالاهای وارداتی چین، شاخص‌های وال‌استریت که به تازگی رکورد تاریخی خود را جابه‌جا کرده بودند، به دلیل نگرانی از عاقبت توافق وارد سراشیبی شدند. شاخص‌های وال‌استریت از جمله شاخص S&P۵۰۰ و نزدک، وارد سیر نزولی شدند. در‌ مقابل طلا اندکی رشد داشت و بیت‌کوین نیز نزدیک به ۹ درصد رشد کرد.

واکنش بازارها به صلح تجاری

تعرفه بر واردات کالاهای چینی به ارزش ۳۶۰ میلیارد دلار از سوی ایالات‌متحده حذف نخواهد شد. در حالیکه دونالد ترامپ در حال امضای توافق تجاری با چین است اما همچنان برنامه‌ای برای حذف تعرفه‌های اضافه ندارد. وزیر خزانه‌داری آمریکا، استیون منوچین اعلام کرد تا زمان تکمیل فاز دوم توافق تجاری، تعرفه‌ها به همین شکل حفظ خواهد شد. استیون منوچین در ادامه اظهار کرد: در صورت پیشرفت سریع دو کشور برای انعقاد فاز دوم توافق تجاری، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ممکن است کاهش بیشتری برای تعرفه‌های وضع شده بر کالاهای چینی در نظر بگیرد. دونالد ترامپ روز چهارشنبه ۱۵ژانویه سند مربوط به فاز اول توافق تجاری را در کاخ سفید به همراه لیو هی، نخست‌وزیر چین امضا کرد. امضای این سند یک هفته پیش از آغاز پروسه استیضاح ترامپ در سنای آمریکا رخ داد.

پس از انتشار اخبار مبنی بر عدم حذف تعرفه‌های تجاری بر کالاهای وارداتی چینی شاخص‌های وال‌استریت که به‌تازگی رکورد تاریخی خود را جابه‌جا کرده بودند، به دلیل نگرانی از عاقبت توافق تجاری میان پکن و واشنگتن وارد سراشیبی شدند. شاخص‌های وال‌استریت از جمله شاخص اس‌اند‌پی ۵۰۰ که به یک قدمی سطح حساس ۳۳۰۰ واحدی نزدیک شده بود و توانست رکورد تاریخی این شاخص را ارتقا دهد، در واکنش به نگرانی جدیدی که درخصوص تجارت میان چین و آمریکا به‌وجود آمده است، نزدیک به ۴۰ واحد سقوط کرد. شاخص نزدک کامپوزیت نیز همانند دیگر شاخص، رکورد تاریخی خود را لمس کرد و پس از آن وارد سیر نزولی شد. تنها شاخص مهمی که نتوانست به رکورد تاریخی خود دست یابد، شاخص میانگین صنعتی داوجونز بود. در حالی که نگرانی محدود تجاری تاثیر شدیدی بر روند بازار داشت و همین موضوع باعث شد در بازار رمزارزها بیت‌کوین از کانال ۷ هزار دلاری به کانال هشت هزار دلاری صعود کند. آمارهای جدید نشان می‌دهد، هزینه جنگ تجاری ترامپ برای رقابت‌پذیری بخش تولید و اشتغال آمریکا، بسیار گسترده، عمیق‌تر و طولانی‌تر از آن بوده که پیش از این تصور می‌شد. ترامپ اصرار دارد که این تعرفه‌ها توسط کشورهای صادرکننده به آمریکا پرداخت می‌شود، اما اقتصاددانان و شرکت‌های آمریکایی می‌گویند که آنها عمده این هزینه‌ها را متحمل می‌شوند.

افزایش تقاضای طلا

وزارت صنعت استرالیا در گزارش فصلی خود پیش‌بینی کرده که تقاضای جهانی طلا در سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد ۳/ ۱ درصدی و در سال ۲۰۲۱ میلادی با رشد ۱/ ۳ درصدی روبه‌رو خواهد شد. براساس این گزارش تقاضای جهانی طلا در سال ۲۰۲۱ میلادی به بیش از ۴۷۶۰ تن خواهد رسید. علت اصلی رشد تقاضای جهانی طلا، افزایش خرید در بخش سرمایه‌گذاری خرد، تقاضای جواهرات و خرید بانک‌های مرکزی جهان خواهد بود. تقاضای سرمایه‌گذاری برای طلا در سال ۲۰۲۰ با رشد ۲۰ درصدی روبه‌رو خواهد شد. این رقم در سال ۲۰۲۱ میلادی نیز ۳درصد دیگر افزایش خواهد یافت و به ۱۱۹۶تن می‌رسد. این رشد فزاینده برای تقاضای سرمایه‌گذاری طلا نشانگر نااطمینانی سیاسی نسبت به استیضاح ترامپ در آمریکا و تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه است.

هرگونه اصلاح شاخص در بازار بین‌المللی سهام نیز می‌تواند موجب افزایش تقاضا برای طلا شود. تقاضای جواهرات نیز در سال ۲۰۲۰ میلادی با ۱/ ۹ درصد رشد به ۲۳۳۲تن خواهد رسید. این رقم در سال ۲۰۲۱ نیز با ۶/ ۴ درصد رشد به ۲۴۴۰ تن می‌رسد. رشد تقاضای جواهرات در هند بسیار چشمگیرتر از سایر کشورها خواهد بود. رشد اقتصادی، توسعه شهرنشینی، افزایش درآمد و ارتقای اعتماد مصرف‌کننده نیز عوامل مهمی برای رشد فزاینده تقاضای جواهرات در هند خواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.