فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۳۸۳۹۳

وضعیت بازار طلا پس از قرنطینه

وضعیت بازار طلا پس از قرنطینه

وحشت ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹ باعث تقویت تقاضای خرید فیزیکی طلا و نقره شده است اما آیا این افزایش فروش با تعطیلی موقتی تولید ضرابخانه‌ها و پالایشگاه‌های سراسر جهان به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا می‌تواند ادامه پیدا کند؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، پس از اینکه قیمت طلا و نقره حدود دو هفته پیش همسو با بازارهای سهام سقوط کرد، بسیاری از سرمایه گذاران از قیمت‌های پایین‌تر برای پر کردن انبارهای فلزات ارزشمند خود سود بردند. وحشت ناشی از بیماری کووید ۱۹ به افزایش تقاضا کمک کرد و احتمال وقوع رکود باعث تشویق به خرید بیشتر شد.

رونا اوکانل، مدیر تحلیل بازار امور مناطق اروپا، خاورمیانه، آفریقا و آسیای شرکت INTL FCStone در این باره اظهار کرد: علاقه به خرید نقره و تا حد کمتری طلا از سوی مصرف کنندگان عادی طی هفته گذشته به اوج خود رسید. تقاضا برای خرید نقره به دلیل قیمت فوق العاده پایین، افزایش چشمگیری پیدا کرد. نقره در میان فلزات ارزشمند یکی از بزرگترین ریزش قیمت‌ها را داشت و این امر خریداران عادی را برای ورود به بازار ترغیب کرد.

خرید بالاتر در هر دو بازار آسیا و آمریکای شمالی مشاهده شده و بسیاری از ضرابخانه‌ها و فروشگاههای فلزات ارزشمند اعلام کرده‌اند که موجودی آنها رو به پایان است.

فروش سکه و شمش طلا به میزان چشمگیری افزایش پیدا کرده است و افزایش زیادی در تقاضا برای خرید نقره در هند دیده می‌شود که بزرگترین مصرف کننده نقره در جهان است و معمولا سهم ۲۰ درصدی از بازار جهانی زیورآلات، نقره آلات، شمش و سرمایه گذاری خرد دارد. آمار ضرابخانه آمریکا هم از رشد قابل ملاحظه خرید سکه‌های نقره عقاب نشان حکایت دارد. فروش سکه‌های طلای ضرابخانه آمریکا در ماه مارس تاکنون ۲۳۰ هزار و ۵۰۰ اونس در مقایسه با میانگین ماهانه ۱۲ هزار و ۵۸۳ اونس در سال ۲۰۱۹ بوده است.

به گفته اوکانل، نشانه مهیا شدن سرمایه گذاران برای ورود به بازار دیده می‌شود اما این فعالیت خرید ممکن است ادامه پیدا نکند زیرا تعطیلی فروشگاه‌ها و پالایشگاههای طلا کسب و کار فلزات ارزشمند در سراسر جهان را فراگرفته است.

قرنطینه به معنای آن است که وضعیت فعلی خرید نمی‌تواند به مدت طولانی ادامه پیدا کند به خصوص با در نظر گرفتن بازار بمبئی که به دلیل قرنطینه تعطیل شده است و وضعیت بازار سنگاپور هم مشابه دوبی و هند است. اکثر فروشگاههای هند حداقل تا پایان هفته جاری تعطیل خواهند ماند. بازار زواری بمبئی که بزرگترین بازار طلای هند است، تا اطلاع ثانوی تعطیل شده است و شرکت تیتان که بزرگترین جواهرفروش هند از نظر ارزش بازار است، تا ۲۹ مارس تعطیل خواهد بود.

بلومبرگ به نقل از آنانتا پادمانابان، رئیس هیات مدیره شورای جواهرات و سنگهای قیمتی هند نوشت: قرنطینه در هند ممکن است باعث شود فروش طلا به پایینترین حد در ۲۵ سال اخیر سقوط کند و مجموع فروش در سال ۲۰۲۰ حداکثر ۳۰ درصد کاهش پیدا کند.

بر اساس گزارش کیتکونیوز، کالین همیلتون، مدیرکل تحقیقات کالا در شرکت "بی ام او کپیتال مارکتس" هم پیش بینی کرده است تعطیلی‌های بزرگ باعث محدودیت عرضه در بازار فیزیکی خواهد شد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.