تولید برق از فاضلاب در شهرهای بزرگ کشور
مدیرکل دفتر نظارت بر بهرهبرداری فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: تولید برق از فاضلاب در شهر تهران آغاز شده و در برخی شهرهای بزرگ کشور از جمله اصفهان، شیراز و تبریز نیز در دستور کار قرار گرفته است.
بهمن وکیلی روز چهارشنبه افزود: تولید برق از فاضلاب در شهرهای اصفهان، شیراز و تبریز در مرحله عقد قرارداد قرار دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، وی ادامه داد: در دوران اعمال تحریمها موانعی برای تامین تجهیزات این پروژه ایجاد میشد اما اکنون مسیر برای اجرای آن هموار شده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهره برداری فاضلاب شرکت آبفای کشور، تولید برق از فاضلاب را یکی از اهداف وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب ذکر کرد و گفت: فرآیند برخی تصفیهخانههای فاضلاب همچون فاضلاب جنوب تهران به سیستم تولید همزمان برق و حرارت (سی.اچ.پی-CHP) مجهز هستند و میتوانند از فرایند تصفیه فاضلاب، برق تولید کنند.
بیوگاز حاصل از فرایند تصفیه بی هوازی فاضلاب حاوی گاز متان است و منبعی برای تولید انرژی سودمند به شمار میرود.
یکی از بزرگترین نیروگاههای بیوگاز حاصل از تصفیه فاضلاب در جهان در محل تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران قرار دارد که در صورت تکمیل، سالیانه نزدیک به 80 گیگاوات انرژی الکتریکی و 270 تراژول انرژی حرارتی تولید میشود که این مقدار معادل تامین برق مصرفی یک شهرک مسکونی 100 هزار نفری است.
هماکنون با نصب واحدهای تولید همزمان برق و حرارت (سی.اچ.پی-CHP) در 6 واحد تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران، سالیانه نزدیک به 60 گیگاوات انرژی الکتریکی و 200 تراژول انرژی حرارتی تولید میشود که این مقدار، برای تأمین برق مصرفی یک شهرک مسکونی 80 هزار نفری کافی است.
این نیروگاه، 80 درصد برق مصرفی و صد درصد حرارت مورد نیاز برای بهرهبرداری از تاسیسات تصفیهخانه را تامین میکند و نزدیک به 150 هزار بشکه نفت خام (400 هزار متر مکعب گاز) صرفه جویی را به دنبال دارد.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهره برداری فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور پیش از این در گفت و گو با ایرنا از پوشش 47.6 درصدی شبکه فاضلاب شهری کشور خبر داد و گفت: هماکنون 27.5 میلیون نفر از جمعیت شهری کشور تحت پوشش تاسیسات فاضلاب قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 184 تصفیه خانه فاضلاب به مدار بهرهبرداری وارد شده است، گفت: از مجموع 27.5 میلیون جمعیتی که تحت پوشش تاسیسات فاضلاب قرار گرفتهاند، فاضلاب 18 میلیون نفر به تصفیهخانهها وارد میشود و فاضلاب 10 میلیون نفر دیگر، به دلیل احداث نشدن تصفیهخانه یا متصل نشدن به تصفیهخانهها، کماکان به چاههای جذبی و سنتی میریزد.
منبع: ایرنا
نظرات