کاهش ۳۷ درصدی بارش باران نسبت به سال گذشته
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از کمبارشی ۶۰ درصدی کشور در بازه ۴ ماه گذشته خبر داد و گفت: به هیچوجه بارش برف و باران چند روز گذشته نمیتواند کم بارشی انباشته کشور را جبران کند.
شاهرخ فاتح ضمن رصد آخرین وضعیت بارشی کشور، اظهار کرد: از اول مهر تا پایان روز شنبه ۷ بهمنماه، کل کشور تنها ۴۰ میلیمتر بارش دریافت کرد و از آنجا که میانگین بارش بلندمدت کشور در این بازه زمانی ۱۰۱ است؛ تاکنون ۶۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت داریم.
به گزارش تجارتنیوز ، فاتح ادامه داد: از آنجایی که بارش سال گذشته کشور در همین بازه زمانی، ۶۳.۵ میلیمتر بوده؛ نسبت به سال قبل نیز ۳۷ درصد کاهش بارش داریم.
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه با بیان اینکه طی چهارماه گذشته ۱۰ استان شرایط وخیمی را به لحاظ بارشی تجربه کردند، گفت: استانهای سیستانوبلوچستان، قم، خراسان جنوبی و کرمان به ترتیب با ۹۲، ۸۹، ۸۸ و ۸۷ درصد کم بارشی مواجه شدند.
فاتح ادامه داد: همچنین یزد و اصفهان از کمبارشی ۸۳ و ۸۲ درصدی رنج میبردند.
وی افزود: استانهای خراسان رضوی و مرکزی تا ۷۹ درصد، تهران ۷۸ درصد و چهارمحال و بختیاری تا ۷۷ درصد دچار کمبارشی هستند.
فاتح همچنین به شرایط بارشی استان تهران اشاره و اظهار کرد: از ابتدای مهر تاکنون تهران ۲۲ میلیمتر بارش دریافت کرده است و از آنجا که بارش بلندمدت تهران در این بازه زمانی ۱۰۳ میلیمتر است؛ نسبت به درازمدت حدود ۷۸ درصد کاهش بارش را تجربه کرد.
وی ادامه داد: همچنین بارش سال قبل تهران در این بازه زمانی ۹۶ میلی متر بوده، بنابراین نسبت به سال گذشته نیز حدود ۷۷ درصد کاهش بارش داشت.
فاتح در مورد بارش چند روز اخیر تهران و سایر مناطق کشور و تاثیر این بارشها در جبران کمبارشی ماههای اخیر تاکید کرد: بارش بهمنماه در حد نرمال پیشبینی شده بود و خوشبختانه طی روزهای گذشته شاهد بارش باران و برف در مناطق مختلف کشور از جمله تهران هستیم.
وی گفت: اما به هیچوجه با این میزان بارش، عقب ماندگی بارشی کشور جبران نمیشود و تنها امیدواریم با بارش نرمال بهمنماه، شرایط وخیمتر از این نشود.
رئیس مرکز ملی خشکسالی در ادامه وضعیت دمای کشور را نیز طی چهار ماه گذشته تشریح کرد و با بیان اینکه در چهار ماه گذشته همه استانها نسبت به شرایط بلندمدت وضعیت گرمتری داشتند، گفت: در این باز زمانی، کل کشور ۱.۱ درجه سلسیوس نسبت به میانگین بلندمدت گرمتر بود و در بین استانها زنجان ۲.۱ درجه سلسیوس، کردستان ۱.۹ درجه سلسیوس، قزوین، البرز و همدان ۱.۸ درجه سلسیوس نسبت به شرایط بلندمدت خود گرمتر بودند.
فاتح در پایان با اشاره به دمای کشور در بازه یک ماهه گذشته اظهار کرد: در دیماه؛ همه استانها از شرایط گرمی برخوردار بودند و بهطور کلی کل کشور ۲.۸ درجه سلسیوس نسبت به میانگین بلندمدت دیماه دچار افزایش دما بود که عدد بسیار بالایی است.
منبع: ایسنا
نظرات