بهرهمندی ۷۲ درصدی طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی از کالای ایرانی
مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی از بهرهمندی 72 درصدی از تخصص و کالاهای ایرانی در اجرای این طرح خبر داد.
آرش باقرزاده، مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی، با اشاره به استفاده از روشهای فست درگ، خارج از روال عادی و بروکراسی اداری برای اولین بار در شرکت متن در زمینه اجرای این پروژه، گفت: با استفاده از این روشها، کمیتههایی ایجاد شد که نمایندگان پیمانکار، مشاور و کارفرما در این کمیتهها کارهای نوشتن، طراحی، بررسی و تایید را در کنار هم انجام میدادند.
به گزارش تجارتنیوز ، این روش باعث شد سرعت کار که معمولا تا حدود یک سال به طول میانجامد، در بیست روز انجام شود. این روش به دلیل سرعت بسیار زیاد، کاستیهایی نیز داشت اما در این پروژه به دلیل مشترک بودن میدان، هدف ما رسیدن به تولید نفت در سریعترین زمان ممکن بود و خوشبختانه به این هدف رسیدیم؛ البته ایرادهای موجود در طول اجرای پروژه رفع شدند.
وی در ادامه با تاکید بر اجرای این پروژه در زمان تحریمهای بین المللی علیه ایران، بیان کرد: مناقصات طرح بعد از اتمام فید آغاز شد.
خرید کالاها با سیاست خرید کالای ایرانی و درصورت موجود نبودن کالای ایرانی، خرید کالای اروپایی پیش رفت.
خوشبختانه تمامی کالاهایی که توان ساخت آنها در داخل کشور موجود بود از داخل تهیه شدند، شد اما کالاهایی که امکان ساخت آنها در داخل کشور وجود نداشت، مثل کمپرسورها، دیزل ژنراتورها و ولوهای آل بی بی، از کشورهای ایتالیا، آلمان و اتریش خریداری و وارد پروژه شد.
باقرزاده ادامه داد: تصمیم بر تهیه کالاها از کشورهای اروپایی و عدم تهیه کالاهای چینی، در اوج تحریمها بسیار ریسک بالایی داشت، اما ما برای بالا بردن کیفیت، این ریسک را پذیرفتیم.
وی صرفه جوییهای انجام شده در پروژه یاران شمالی را در میان پروژههای بای بک، بیسابقه دانست و تصریح کرد: سقف سرمایه گذاری این پروژه 665 میلیون دلار تصویب شده بود.
در یک سال اول شروع پروژه با برگزاری مناقصات و دقت لازم توسط کارفرما و پیمانکار، 80 میلیون دلار صرفه جویی شد. در طول اجرای طرح که توسعه چاهها و تاسیسات نفتی پیش میرفت، کنترل دقیق مالی کارفرما و پیمانکار ادامه یافت و 65 میلیون دلار دیگر صرفه جویی شد. در نهایت رقم سرمایه گذاری این طرح به 520 میلیون دلار رسید.
مجری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی بیان کرد: این طرح به عنوان اولین قرارداد بیع متقابل ایرانی، با 72 درصد استفاده از تخصص و کالاهای ایرانی در حین اجرای طرح، رتبه اول را در میان پروژههای بیع متقابل به دست آورد. در بهره برداری از این میدان دستور بکارگیری و آموزش حدود 70 درصد از نیروهای بومی مورد تاکید قرار گرفت.
باقرزاده در پایان در تشریح فرآیند ورود پیمانکاران به فهرست زنجیرهای (وندور لیست) شرکت ملی نفت، گفت: شرکتهای سازنده ایرانی میتوانند تواناییهای خود را به وزارت صنایع اعلام کنند.
ما به عنوان کارفرما در زمان نیاز به قطعات، لیست شرکتهای سازنده آن کالای خاص را از وزارت صنایع میگیریم و لیستها را در اختیار پیمانکار اصلی قرار میدهیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات