فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۳۶۸۰

طلب ۲۵ هزار میلیاردی تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو

طلب 25 هزار میلیاردی تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو

رئیس هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، طلب نیروگاه‌های تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو را ۲۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

رئیس هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، طلب نیروگاه‌های تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو را ۲۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، نزدیک به 60 درصد برق مصرفی کشور توسط نیروگاه‌های غیردولتی تولید می‌شود و برنامه دولت این است که سهم بخش خصوصی را در تامین برق به 80 درصد برساند.

وی افزود: به‌طور معمول پرداخت مطالبات تولیدکننندگان برق توسط دولت به موقع انجام نمی‌شود و این امر فشاری سنگین به نیروگاه‌های غیردولتی وارد می‌کند.

رئیس هیات‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق گفت: دولت بابت این تاخیرها خسارتی پرداخت نمی‌کند اما همه دستگاه‌های دولتی، بابت دریافت طلب خود از بخش خصوصی خسارت دریافت می‌کنند که در این ارتباط اکنون سه تن از نیروگاه‌داران ممنوع الخروج شده و حکم ضبط اموال آنها صادر شده است.

وی ادامه داد: حجم مطالبات فعالان این بخش از دولت بسیار بیشتر از حدی است که دولت بتواند با اوراق خزانه اسلامی آنها را تسویه کند.

وحدتی با بیان اینکه «بروز خاموشی در تابستان سال جاری محتمل است»، گفت: نیروگاه‌ها در فصل‌های کم‌باری که مصرف برق کاهش می‌یابد، به تعمیرات اساسی واحدها می پردازند اما در شرایطی که مطالبات آنها پرداخت نشده است، نیروگاه‌های خصوصی حتی نمی‌توانند حقوق کارکنان خود را پرداخت کنند؛ مشکل تامین نقدینگی سبب شده آنها نتوانند تعمیرات اساسی واحدهای نیروگاهی را طبق برنامه انجام دهند.

وی افزود: تعویق تعمیرات اساسی به ذاته باعت کاهش تولید نمی شود اما ممکن است در زمان اوج مصرف منجر به خروج واحدهای نیروگاهی از مدار تولید شود؛ در این صورت، کاهشی پیش‌بینی نشده در میزان تولید نیروگاه‌ها خواهیم داشت.

وحدتی با تاکید بر ضرورت اصلاح قیمت برق و اینکه افزایش هفت درصدی قیمت برق به هیچ‌وجه نمی‌تواند مشکلات این صنعت را حل کند، گفت: قیمت برق در همه کشورهای همسایه بالاتر از پنج سنت است اما زمانی‌که ما می‌خواهیم قیمت برق را به یک سنت برسانیم، همه اعتراض می‌کنند.

وی ادامه داد: تعرفه‌های خرید برق از نیروگاه‌های خصوصی در چهار سال اخیر نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه از هر کیلووات ساعت 444 ریال به 406 ریال کاهش پیدا کرده است.

رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق اذعان داشت: در صورت اصلاح نشدن تعرفه‌های برق، اگر امسال خاموشی نداشته باشیم، سال آینده و سال‌های بعد حتما با خاموشی روبرو خواهیم شد.

وی با اشاره به موضوع صادرات برق به کشورهای همسایه گفت: ایران به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه برق صادر می‌کند که البته صادرات برق به دلیل مطالبات 200 میلیون یورویی وزارت نیرو، فعلا متوقف شده است.

وحدتی افزود: صادرات برق از نظر قانونی به بخش خصوصی واگذار شده اما عملا چنین اتفاقی نیفتاده است؛ البته دریافت بخشی از وجوه برق صادراتی به عهده تولیدکنندگان قرار گرفته است که این امر هزینه‌های انتقال پول را به فعالان بخش خصوصی تحمیل می‌کند؛ به عنوان نمونه، ما برای دریافت و انتقال 100 دلار، باید 10 دلار هزینه کنیم.

رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با بیان اینکه تولیدکنندگان برق طبق قانون می‌توانند معاملات دوجانبه با مصرف‌کنندگان عمده برق امضا کنند و برق تولیدی خود را به آنها بفروشند، گفت: این قراردادها امضا شده است اما اکنون کل معاملات دوجانبه متوقف شده و نیروگاه‌ها ملزم شده‌اند که برق تولیدی خود را فقط به دولت عرضه کنند.

وحدتی طلب نیروگاه‌های تولیدکنندگان برق از وزارت نیرو را 25 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به دلیل تاخیر در پرداخت این رقم، تعمیرات اساسی در برخی از نیروگاه‌ها انجام نشده است.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.