اعمال مجدد تحریمها علیه ایران به نفع چه کسانی خواهد بود؟
در حالیکه رئیسجمهور آمریکا قصد دارد تحریمها علیه ایران را مجددا اعمال کند، به نظر میرسد پالایشگاههای دولتی چین از این وضعیت بیشترین سود و بهره را خواهند برد.
در شرایطی که کره جنوبی و ژاپن احتمالا قصد دارند واردات نفت از ایران را پس از اعمال تحریمهای مجدد از سوی آمریکا، کاهش دهند، پالایشگاههای دولتی چین در موقعیت رضایت بخشی قرار خواهند گرفت تا نفت ایران را با قیمتهای جذابتری خریداری کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، کره جنوبی و ژاپن دو متحد اصلی آمریکا در شرق آسیا هستند و احتمالا از تحریمهای آمریکا علیه ایران تبعیت خواهند کرد. این دو کشور به حمایت آمریکا برای خلع سلاح کامل کره شمالی نیاز دارند و به همین علت احتمالا واشنگتن را در اعمال تحریمها علیه ایران یاری خواهند داد.
منابع بازار نفت تاکید کردند که کره جنوبی و ژاپن در وضعیتی قرار دارند که قادر به متنوع کردن منابع تامین نفت خام خود هستند و میتوانند نفت مورد نیاز را از کشورهای دیگری غیر از ایران تامین نمایند.
شرکت ملی نفت کره جنوبی در گزارشی اعلام کرد: بسیاری از مصرف کنندگان نفت اروپا در بازار مدیترانه احتمالا وابستگی به نفت ایران را همچنان حفظ خواهند کرد چرا که عرضه نفت خام سنگین در منطقه محدود است ولی کره جنوبی و ژاپن واردات نفت از ایران را به شدت کاهش خواهند داد.
کاهش شدید واردات نفت کره و ژاپن از ایران، موجب خواهد شد تا خریداران بزرگ و عمده نفت چین از این وضعیت بهره مند شوند. در این صورت خریداران چینی نفت ایران هیچ ابائی از این مساله نخواهند داشت تا از وضعیت موجود و شکاف ایجاد شده به خاطر فقدان تقاضای کره و ژاپن حداکثر استفاده را ببرند.
منابع صنعت نفت در سئول اعلام کردند که سئول پیش از این فعالیتهای تجاری خود با تهران را محدود کرده و واردات نفت این کشور احتمالا در شش ماه دوم امسال از ایران 60 درصد کاهش خواهد یافت.
برخی شرکتهای پالایشگاهی و پتروشیمی کره جنوبی اعلام کردهاند که با کاهش واردات نفت خام سنگین و میعانات از ایران، واردات نفت سبک از منابع جایگزین به خصوص روسیه و قزاقستان را افزایش دادهاند.
شرکت پتروشیمی "هانووها توتال" کره جنوبی نیز واردات میعانات از ایران را کاهش داده و به جای آن واردات از استرالیا و قطر را افزایش داده است.
شرکت جی ایکس تی جی بزرگترین پالایشگاه ژاپن نیز اعلام کرده است که تاثیر تحریمهای آمریکا بر واردات نفت خود از ایران را به دقت بررسی میکند. سخنگوی این شرکت تاکید کرد: ما هنوز 180 روز فرصت داریم و تدابیر لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
منابع چینی اعلام کردهاند که تصمیم ترامپ تاثیر چندانی بر واردات نفت خام این کشور از ایران نخواهد داشت.
آمارهای گمرک چین نشان میدهد که واردات نفت این کشور از ایران طی 7 سال اخیر رقم تقریبا ثابتی بوده و در محدوده 431 تا 627 هزار بشکه در روز در نوسان بوده است.
واردات نفت چین در سه ماه نخست امسال 17.3 درصد رشد داشته و به 658 هزار بشکه در روز رسیده و ایران ششمین صادرکننده بزرگ نفت به چین شده است.
منبع: طلانیوز
نظرات