واردات نفت هند از ایران ۸۵ درصد بیشتر شد
واردات نفت هند از ایران در نتیجه افزایش خرید پالایشگاههای دولتی این کشور در آستانه اجرای تحریمهای جدید آمریکا، در ماه ژوییه حدود ۳۰ درصد نسبت به ژوئن و ۸۵ درصد نسبت به ژوییه سال گذشته رشد کرد.
منابع بازرگانی آگاه اظهار کردند این صادرات همچنین شامل محمولههایی بود که در ژوئن بارگیری شده بودند اما در ژوییه به هند رسیدند.
به گزارش تجارتنیوز ، حجم واردات هند از ایران در ژوییه حدود ۸۵ درصد بالاتر از حدود ۴۱۵ هزار بشکه در روز در مدت مشابه سال گذشته بود.
پالایشگاههای دولتی هند وارداتشان از ایران را در سال مال ۲۰۱۸-۲۰۱۷ در اعتراض به اقدام ایران در اعطای حق توسعه یک میدان گازی بزرگ به دیگران کاهش داده بودند اما تحت تاثیر تخفیفهایی که ایران برای حمل نفت عرضه کرد، در سال مالی جاری که از آوریل آغاز شد، حجم خریدشان را به میزان قابل توجهی افزایش دادند.
تهران به هند که دومین مشتری بزرگ این کشور پس از چین است، حمل رایگان و افزایش مدت اعتبار برای فروش نفت را عرضه کرده است.
بیژن زنگنه - وزیر نفت در ماه فوریه گفته بود که ایران امیدوار است در سال مالی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت به هند صادر کند.
آمار مقدماتی نشان داد حدود چهار پنجم از واردات نفت ایران در ژوییه از سوی پالایشگاههای دولتی هند انجام شد و شرکت ایندین اویل به همراه چنای پترولیوم - زیرمجموعه خود - حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را خریداری کرد.
واردات نفت هند از ایران در فاصله آوریل تا ژوییه (چهار ماه نخست سال مالی جاری هند) نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد رشد کرد و به حدود ۶۷۷ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز رسید.
اما خرید هند از ایران ممکن است در ماه اوت با اجرای تحریمهای آمریکا کمتر شود.
آمریکا به دنبال خروج از توافق هستهای سال ۲۰۱۵، بازگشت تحریمها علیه ایران را اعلام کرد و از کشورهای دیگر خواسته است روابط تجاری خود با ایران را قطع کنند. انتظار می رود صادرات نفت ایران از تحریمهای آمریکا متاثر شود.
نخستین دور از تحریمها در ششم اوت (۱۵ مرداد) اجرایی میشود و سایر تحریمها به خصوص تحریمها علیه بخش نفت پس از پایان مهلت ۱۸۰ روزه واشنگتن در چهارم نوامبر (۱۳ آبان) به اجرا گذاشته خواهد شد.
پالایشگاه دولتی هندوستان پترولیوم ماه گذشته به دلیل امتناع بیمه گران از فراهم کردن بیمه برای دو پالایشگاه این شرکت که نفت ایران را فراوری میکنند، ناچار شد خرید نفت از ایران را لغو کند.
ام کی سوران - رییس هیات مدیره هندستان پترولیوم (HPCL) هفته جاری اعلام کرد این شرکت نفت ایران را در اوت خریداری نخواهد کرد اما درباره ازسرگیری واردات نفت ایران از ماه آینده حرفی نزد.
ایران برای محمولههای نفت به مقصد هند پوشش بیمه عرضه میکند.
واردات نفت هند از ایران در فاصله ژانویه تا ژوییه بیش از ۱۷ درصد رشد کرد و به حدود ۶۱۲ هزار بشکه در روز رسید.
منبع: رویترز
نظرات