روسیه برای منافع نفتیاش با سعودیها همدست شد
اوپک هماکنون به شیر بییالوکوپالی بدل شده که تنها نعرهاش مانده و برای هیچکس خطری ندارد.
اوپک هماکنون به شیر بییالوکوپالی بدل شده که تنها نعرهاش مانده و برای هیچکس خطری ندارد». این را نماینده ایران در هیئت عامل اوپک میگوید. سخن او معطوف به همکاری دو کشور عضو اوپک، عربستان و امارات و کشور بهظاهر دوست، روسیه است که با هدف پیروی از تحریمهای نفتی و منفعتهای خود، همکاری ویژهای را بیتوجه به آینده بازار نفت جهان در پیش گرفتهاند.
به گزارش تجارتنیوز، همكاريای كه ميتواند اوپك را فقط به ابزار دست آمريكا براي برآوردهكردن اميال دونالد ترامپ، رئيسجمهور كنوني اين كشور تبديل كند. او ميگويد اين اقدام دو كشور عضو اوپك آينده اوپك را با خطر مواجه كرده؛ چراكه با اين اقدام عربستان و امارات، اعتبار چندانی برای اوپك باقي نمانده است.
حسین کاظمپور اردبیلی در گفتوگويي كه با شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی (شانا) داشته، سكوت بينتيجه را معنادار نميداند و ميگويد: در برجام حساب ویژهای روی روسیه، چین و اروپا باز کردیم اما منافع این کشورها در تداومنداشتن شعارهایشان است.
دستكاري آمارها به درخواست عربستان
به گفته او، گزارش ماه سپتامبر اوپک بر اساس منابع ثانویه نشان میدهد تولید نفت عربستان به ۱۰ میلیون و ۴۰۱ هزار بشکه در روز رسیده که ۳۴۳ هزار بشکه بیشتر از تعهد این کشور برمبنای تصمیمگیری نشست.
171 (نوامبر ۲۰۱۶) این سازمان است اما آمارهای تولید نفت خام ماههای گذشته بهویژه ماه جولای نبود اطمینان ما درباره آمارهای منتشرشده از سوی منابع ثانویه را بهشدت افزایش میدهد.
موسسههای پلاتس و پترولیوم اینتلیجنس (Petroleum Intelligence Weekly) دو منبع از منابع ثانویه، تولید نفت عربستان در ماه جولای را به ترتیب روزانه ۱۰ میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه و ۱۰ میلیون و ۸۶۰ هزار بشکه اعلام کردند که به نظر میرسد این ارقام، با درخواست عربستان و دستکاری این دو منبع، به روزانه ۱۰میلیون و ۳۲۰ هزار بشکه و ۱۰ میلیون و ۲۹۰هزار بشکه در ماه مورد بررسی تغییر کرد.
او توضيح ميدهد: این دو منبع اعتبارشان را با این اقدام بیسابقه از دست دادند؛ اینکه چرا عربستان اقدام به این کار کرده است، کاملا روشن است زیرا چشماندازهای کوتاهمدت بازار نفت برای سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که بازار دوبار به دلیل افزایش تولید آمریکا در وضع مازاد قرار میگیرد، عربستان نمیخواست متهم به برهمریختن تراز بازار، کاهش قیمت نفت و افزایش دوباره ذخیرهسازی نفت کشورهای سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی (اوئیسیدی) شود.
گروگانگیری بازار نفت از سوی روسیه و عربستان
نماينده ايران در اوپك البته صحبتهاي خود را محدود به بيتعهدي عربستان نكرد بلكه نيمنگاهي نيز به كشوري كه در ظاهر خود را حامي ايران نشان ميداد، داشت. كاظمپوراردبيلي ميگويد: روسیه و عربستان به بهانه متوازنسازی بازار جهانی نفت بهدنبال تصاحب بخشی از سهم ایران هستند و از سوی دیگر برخی اعضای اوپک، دست در دست آمریکا برای ضربهزدن به برخی بنیانگذاران این سازمان تلاش میکنند.
در واقع تلاش آقای ترامپ برای ممانعت از حضور ایران در بازارهای جهانی نفت خام سبب گروگانگیری بازار از سوی روسیه و عربستان که تمایل زیادی هم به قیمتهای پایین نفت ندارند، شده است.
رفتار رندانه روسيه و عربستان
هشدارهای گاهوبیگاه ما ممکن است در کوتاهمدت تغییری در رفتار کشورها نداشته باشد؛ زیرا هر کشوری تلاش میکند نفت را در قیمت بالا بفروشد تا درآمدش افزایش یابد اما بیشک این هشدارها و نحوه برخورد عربستان و روسیه با ایران در تاریخ ثبت خواهد شد و آیندگان خواهند فهمید برخلاف ایران که برای ثبات بازار نفت و عرضه مطمئن انرژی به مصرفکنندگان تلاش کرده است، عربستان و روسیه به استقبال تحریم یکی از تولیدکنندگان اوپک رفتهاند.
رفتار قلدرمآبانه آمریکا هم بیشک به ایران یا ونزوئلا ختم نخواهد شد؛ همانگونه که با عراق و کویت خاتمه پیدا نکرد. این را هم باید بگویم که ما هیچگاه از تلاشهایمان دست برنمیداریم و برای احقاق حق ایران تلاش خواهیم کرد.
به گفته او، نزدیکی روسيه به آمریکا، به علت حمایت آمریکا از سعودیها با پوشش و ابزار قیمت انجام میشود و روسیه هم با نزدیکشدن به این کشور تلاش دارد از شرایط موجود به بهترین نحو استفاده کند؛ یعنی هم نفت را با قیمت بالاتر میفروشد و هم گاز را. در این شرایط نهتنها سبب تضعیف اقتصاد رقبای اصلیاش میشود بلکه با تولید کمتر، درآمد بیشتر را به دست میآورد.
منبع: شرق
نظرات