کیفیت بنزین در فصل سرد سال مشکلی ندارد
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: نتایج بررسی بنزین تولیدی و مصرفی کشور در فصل سرد سال تاکنون نشان میدهد که هیچ مشکلی از نظر آلایندگی وجود نداشته است.
به گزارش تجارتنیوز ، نیره پیروزبخت امروز دوشنبه در نشستی خبری اظهار کرد:٨٠ هزار و ٨١٣ نازل در سراسر کشور بررسی شدند و از بین این تعداد ١٩١٧ نازل بنزین مشکل فنی و کم فروشی داشتند.
وی افزود: از آغاز فصل سرد سال تاکنون ۱۳۲ نمونه آزمایش از بنزینهای توزیعی یورو ۴ جایگاههای سوخت اخذ شده که نتیجه بررسی ۳۸ مورد آنها هیچ مشکلی را در موضوع آلایندگی نشان نداده است.
به گفته وی شاخص اکتان این نمونهها ۹۱.۵، آروماتیکها ۱۱.۵، اولفینها چهار، بنزن ۰.۴۸ و گوگرد ۳۲.۸ بوده که همگی پایین تر از حد مجاز بوده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه در فصل سرد سال فقط اوکتان ۰.۵ از میزان مجاز بیشتر بوده اما مشکل خاصی ایجاد نمیکند، ادامه داد: فصل گرم سال در مجموع ٥٥ نمونه از بنزین برداشت شده که میانگین پارامترهای آنها خوب است و بر این اساس، اکتان بنزین سوپر ٩٥.٤٣، یورو٤ معادل ٩٢ و بنزین معمولی ٨٨ است؛ در حالیکه حداقل مجاز ٩١ است.
وی درباره نتایج آزمایش بنزین در فصل گرم سال افزود: میزان آروماتیک در بنزین سوپر ١٦.٥، یورو ٤ معادل ١٤.٧ و در بنزین معمولی ١٨.٥ است و میزان مجاز ٣٥ است که اوضاع در این مورد هم نگران کننده نیست.
به گفته پیروزبخت، میزان الفین در بنزین سوپر ٣.٥، در بنزین یورو ٤ معادل ٣.١١ و در بنزین معمولی ٤.٣٦ است که حداکثر مجاز ١٨ تعریف شده است.
وی میزان بنزن در بنزین سوپر و یورو ٤ را معادل ٠.٥ عنوان کرد و گفت: میزان بنزن بنزین معمولی ١.١ بوده است.
پیروزبخت همچنین با بیان اینکه از اول فروردین امسال تا ٢٦ بهمن، ٨٠ هزار و ٨١٣ نازل در سراسر کشور مورد بازرسی قرار گرفتهاند، گفت: بر این اساس، ١٩١٧ نازل مردود شدند؛ اما این مردودی منجر به قطع فعالیت آنها نمیشود و اگر وزارت نفت در مورد اصلاح این نازلها اقدام کند، حتماً به مدار باز خواهند گشت.
به گفته وی نازلها به لحاظ فنی مشکل داشته که از جمله این مشکلات نیز، کم فروشی است.
تدوین استاندارد برای تبدیل کارگاهی خودرو بنزینی به گازسوز
پیروزبخت در ادامه با تاکید بر اینکه خودروهایی که در کارخانه گاز دوگانه سوز هستند از نظر استاندارد مشکلی ندارند، تصریح کرد: در دنیا استانداردی برای تبدیل کارگاهی خودروهای بنزینی به گازسوز وجود ندارد بنابراین سازمان ملی استاندارد برای این موضوع کار پژوهشی انجام دهد و استاندارد این بخش در حال تدوین است.
وی با بیان اینکه جلسه کمیسیون نهایی این استاندارد هفته پیش برگزار شده، تصریح کرد: نبود استاندارد مشخص در این زمینه موجب نگرانی نیست چرا که تاکنون این تبدیل کارگاهی بر اساس رویه وزارت نفت انجام شده اما خطری در این زمینه وجود نداشته و تاکنون شاهد انفجاری نبودیم اما برای سر و سامان دادن به این کار تهیه استاندارد در دستور کار قرار گرفته و بعد از اجرای آن دریافت کارت سوخت منوط به ارائه گواهی استاندارد خواهد بود.
منبع: ایسنا
نظرات