افزایش ۶۰ درصدی مصرف بنزین در فروردین ۱۴۰۰
مصرف بنزین در فروردین ماه امسال به ۷۹.۶ میلیون لیتر در روز رسید، این در حالی است که سال گذشته ایرانیها در فروردینماه روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین سوزانده بودند که نشاندهنده رشد ۶۰ درصدی در مصرف این سوخت در کشور است.
به گزارش تجارتنیوز ، از زمان شیوع کرونا در کشور مصرف بنزین با کاهش همراه شد. این موضوع بیش از هر چیز به دلیل اعمال محدودیتها و همچنین دورکاری کارمندان بود.
کاهش مصرف بنزین آنچنان چشمگیر بود که در برخی روزهای تعطیلات عید سال گذشته، مصرف بنزین تا ۴۰ میلیون لیتر در روز نیز پایین آمد. در مجموع ایرانیها بهطور میانگین در فروردین سال گذشته ۵۰ میلیون لیتر بنزین سوزاندند. این در حالی اتفاق افتاد که بهطور معمول فروردینماه به دلیل افزایش مسافرتها، مصرف بنزین نیز رکورد میزد.
بهطور مثال در سال ۹۸ که خبری از کرونا نبود، مصرف بنزین در فروردین به بیش از ۹۱ میلیون لیتر در روز رسیده بود.
با این حال در فروردین امسال، ایرانیها بهطور میانگین روزانه ۷۹.۶ میلیون لیتر بنزین سوزاندند.
این عدد از دو جنبه حائز اهمیت است. از یک سو نشاندهنده افزایش سفرها در فروردینماه است. مصرف بنزین در سال گذشته به میانگین روزانه ۷۵ میلیون لیتر رسید و در فروردینماه امسال اما جهش پیدا کرد.
افزایش سفرهای نوروزی آن هم در شرایط کرونا باعث شده تا موج چهارم این بیماری در کشور آغاز شود و تعداد فوتیها در روز به بالای ۴۰۰ نفر افزایش یابد.
با این حال ادامه روند کنونی مصرف در صورت رفع محدودیتهای کرونا میتواند مصرف بنزین در کشور را به شدت افزایش دهد.
موضوعی که ایران را از دایره صادرکنندگان بنزین خارج کرده و حتی تا دو سال آینده دوباره واردکننده بنزین خواهیم شد.
البته با اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهینهسازی مصرف سوخت میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد. با این حال در کنار اصلاح الگوی مصرف باید افزایش مصرف سی. ان. جی را نیز در دستور کار قرار داد.
ایران در شرایط فعلی ۴۰ میلیون متر مکعب ظرفیت توزیع روزانه سی. ان. جی را دارد که میتوان با توجه به ظرفیت خالی موجود که حدود ۲۰ میلیون متر مکعب میشود، افزایش مصرف بنزین را کنترل کرد.
همچنین ایران که دومین دارنده ذخایر گاز جهان به شمار میرود، میتواند با تکیه بر این سوخت ملی، در مصرف سوخت مایع صرفهجویی کند.
آخرین اخبار حوزه انرژی را از صفحه انرژی و کالای تجارتنیوز دنبال کنید.
منبع: ایرنا
نظرات