روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت از هرمزگان قاچاق میشود/ درآمد ۵۰ میلیونی سوختبرها
قاچاق سوخت در استان هرمزگان مدتی است که به کاری پردرآمد تبدیل شده و برای برخی از افراد در ماه بین 30 تا 50 میلیون تومان درآمد ایجاد میکند. شغلی که باعث آسیب به توسعه کشور و حتی جان بسیاری از افراد در هرمزگان شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، معاون مرزبانی استان هرمزگان درباره وضعیت بیکاری در استان هرمزگان اعلام کرد که بسیاری از افراد در هرمزگان ترجیح میدهند تا درآمد بالای قاچاق سوخت را انتخاب کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند.
اولادعلی گفت: سوختبران هر سه روز یک قربانی در هرمزگان بر جا میگذارند و صدها مجروح و نقص عضو نتیجه خودروهای سوختی در این استان است.
سید مرتضی اولادعلی، معاون فرهنگی اجتماعی مرزبانی استان هرمزگان در جمع مرزنشینان بندر بستانه، ملو، بندرشناس و دیوان در مسجد بندر بستانه در سخنانی به پشت پرده تامل برانگیز قاچاق سوخت در استان هرمزگان پرداخت.
وی در این نشست با بیان این مطلب که روزانه قریب به ۱۰ میلیون لیتر سوخت از استان هرمزگان قاچاق میشود تصریح کرد: باوجود برخورد قاطع مرزبانان و نیروهای انتظامی و دستگاه قضایی با پدیده قاچاق و برخورد با سر شبکهها و قاچاق سازمانیافته و توقیف هزاران دستگاه خودرو و صدها فروند شناور حامل سوخت، اما همچنان میلیونها لیتر گازوئیل روزانه از استان هرمزگان قاچاق میشود.
اولادعلی با بیان این مطلب که دولت برای هر لیتر گازوئیل حدود ۲۰ هزار تومان هزینه میکند یادآور شد: دهها هزار میلیارد تومان از سرمایههای این مملکت که باید برای چرخش چرخ تولید و اقتصاد هزینه شود، توسط قاچاقچیان سوخت به یغما میرود.
وی یارانه دولتی برای میزان سوخت قاچاق شده یکساله در هرمزگان را به میزان بودجه عمرانی و خدماتی چندین استان کشور دانست که توسط قاچاقچیان سوخت بلعیده میشود.
معاون فرهنگی اجتماعی مرزبانی استان هرمزگان ترک تحصیل دانش آموزان را از پیامدهای قاچاق سوخت عنوان کرد و گفت: وقتی یک نوجوان ۱۶ ساله با خودروی نیسان روزانه ۵۰ میلیون تومان درآمد کاذب از فروش سوخت قاچاق داشته باشد، قطعاً نسبت به درس و تحصیل و علم و دانش بیتفاوت میشود.
اولادعلی با بیان خاطرهای تکان دهنده از حضور خود در یکی از مدارس استان هرمزگان و اظهارات یکی از دبیران آن مدرسه در وضعیت اسفناک قاچاق سوخت گفت: وقتی دانش آموزی به یک معلم پیشنهاد میدهد که به جای معلمی بیاید در کار قاچاق سوخت و هر شب چند برابر حقوق یکماهه معلمی را دریافت کند، باید خون گریست!
وی همچنین یکی از عوامل افزایش آمار بیکاری در استان هرمزگان را وجود مشاغل کاذب همچون قاچاق سوخت و سودهای بادآورده دانست و گفت: وقتی یک جوان بیان میکند که روزانه میتواند ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان از راه قاچاق سوخت درآمد داشته باشد، قطعاً از شغلهای کارگری و ساختمانی و یا اداری با حقوق ماهیانه هشت تا ۱۰ میلیون تومان استقبال نمیکند و بسیاری از آمارهای بیکاری هرمزگان با واقعیت میدانی همچون سایر استانهای کشور همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه کل خودروهای مینی بوس یکی از استانهای مرکزی کشور در جادههای درون استانی حدود ۲۰۰ دستگاه است، اما در یک روستای نوار مرزی هرمزگان بیش از ۷۰۰ دستگاه مینی بوس در چرخه قاچاق سوخت هستند و در برخی از منازل بیش از ۱۰ دستگاه خودرو برای فعالیت در امر قاچاق سوخت مستقر است.
اولادعلی با اشاره به فوت بیش از ۱۵ نفر از ابتدای سال جاری تاکنون بعلت تصادفات خودروهای سوختی در استان گفت: متأسفانه سال قبل نیز ۱۲۰ نفر بعلت تصادفات خودروهای سوخت بر در جادههای مرگ استان کشته و صدها نفر مجروح و نقص عضو شدند.
وی همچنین با اعلام نگرانی از وضعیت فاجعه بار قاچاق سوخت در خوریات و تالابهای استان هرمزگان اظهار کرد: محیط زیست و سرمایههای ملی استان، با آتش طمع قاچاقچیان سوخت در حال سوختن و نابودی است.
معاون فرهنگی اجتماعی مرزبانی استان هرمزگان گرانی سطح بازار در استان هرمزگان را هم به نوعی به قاچاق سوخت ارتباط داد و گفت: وقتی ۱۵ درصد پروندههای قاچاق کشور توسط تعزیرات حکومتی استان هرمزگان بررسی شود و حجم وسیع توان و انرژی نیروهای خدوم تعزیرات را رسیدگی به دهها هزار پرونده قاچاق سوخت تلف کند، قطعاً نظارت کامل و دقیق بر بازار دچار اختلال میشود و اینگونه میشود که امروز بندرعباس یکی از شهرهای گران در کشور در سطح رسانهها نامیده میشود.
وی با بیان این مطلب که جهاد تبیین صرفا در حوزه سیاسی تعریف نشده و باید در حوزه معضلات اجتماعی و اقتصادی نیز وارد گود شد تصریح کرد: هر کسی که در برابر این همه پیامدهای مخرب قاچاق سوخت سکوت و به بهانه اشتغال زایی از آن حمایت میکند، به مردم استان هرمزگان و نسل آینده خیانت میکند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات