«تجارتنیوز» از افتتاحیه نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق گزارش میدهد:
وعده تولید ۳۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر بدون سرمایهگذاری!
نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق که روز پنجشنبه افتتاح شد تا فردا ادامه دارد. در افتتاحیه این نمایشگاه وعده تولید ۳۰هزارمگاوات برق تجدیدپذیر داده شد. اما با توجه به نبود سرمایهگذاری در کشور، باید پرسید که این ۳۰ هزارمگاوات برق، چگونه قرار است وارد مدار شود؟
افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق، روز پنجشنبه ۱۳ دیماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
در نشست خبری این نمایشگاه ضمن توضیح ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در شرایط بحرانی کمبود برق، بر لزوم بالا بردن بهرهوری در این زمینه و ورود سرمایهگذار خارجی به صنعت انرژیهای تجدیدپذیر تاکید شد.
همچنین به این موضوع اشاره شد که قرار است ۳۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر وارد مدار شود. این ۳۰ هزار مگاوات به سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد دلاری نیاز دارد که قرار است حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد آن از سمت سرمایهگذار و باقی ۷۰ درصد به وسیله تسهیلات تامین شود. همچنین وعده تولید ۸۵۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر از سوی بخش خصوصی داده شد.
لزوم سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر
پیام باقری، رئیس سندیکای صنعت برق و نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، در سخنرانی خود در این نمایشگاه توضیح داد: اهداف مهم و اثرگذار در برنامه هفتم تدوین شده است. رشد هشت درصدی تدوینشده در برنامه هفتم، رونق تولید و اقتصاد را در پی دارد. از این رو، ارکان اقتصادی باید به منظور دستیابی به این مهم محقق شود. بخش خصوصی در این زمینه نقش اساسی دارد. اگر در اقتصاد بناست که رشد هشت درصدی وجود داشته باشد، دولت باید از اقتصاد کنار برود.
او ادامه داد: ۳۰۰ روز از سال در ایران آفتابی است و میتوان از ظرفیت انرژی خورشیدی برای تامین برق استفاده کرد. چراکه تامین برق یکی از نیازهای حیاتی دستیابی به رشد اقتصادی است. در پیک سال جاری بیش از ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق وجود داشت که در تولید اختلال ایجاد کرد.
به گفته او، فضای سرمایهگذاری در صنعت برق کشور باید جذاب و چارچوب درست و دقیق در این زمینه تدوین شود. یکی از بخشهایی که میتواند جذاب باشد، انرژیهای تجدیدپذیر است. این انرژیها دوستدار محیطزیست هستند و در لبه تکنولوژی حرکت میکنند. توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از مصرف سوختهای فسیلی و آلایندگی جلوگیری میکند. همچنین این انرژیها سریعتر از انرژیهای فسیلی وارد مدار میشوند.
باقری در مورد لزوم سرمایهگذاری در صنعت برق گفت: صندوق توسعه ملی و دیگر ارگانها برای تشویق سرمایهگذاری بینالمللی باید کمک کنند. در طرف عرضه برق، به سرمایهگذاری نیاز است و باید نهادها و ارگانهای مختلف در این زمینه ورود کنند. انتظار میرود از ظرفیتهای بخش خصوصی هم استفاده شود. تاکنون چقدر برای ورود سرمایهگذار خارجی به این حوزه تلاش شده است؟ این موضوعات باید حل شود.
اگر صنایع برق نداشته باشند چگونه قرار است تولید کنند؟
حمیدرضا صالحی، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران و رئیس انجمن ساتکا، در ادامه افتتاحیه توضیح داد: موضوع تامین مالی، از اساسیترین مشکلات انرژیهای تجدیدپذیر است. در بودجه کشور ۴۰ همت برای تبصره ۱۸ کنار گذاشته شده است. اگر صنایع زیرساخت انرژی نداشته باشند، این تبصره چه فایدهای دارد؟ باید حدود ۲۰ همت برای تامین برق به وسیله انرژی تجدیدپذیر در نظر گرفته شود. صنایع مملکت وقتی انرژی ندارند، نمیتوانند تولید کنند.
او اضافه کرد: بخش خانگی میتواند پنج هزار مگاوات در سال برق تجدیدپذیر تولید کند. در آلمان وامهای متعددی برای راهاندازی این انرژیها داده میشود اما در ایران برای این صنعت وام مورد نیاز تعلق نمیگیرد و از این ظرفیت استفاده نمیشود.
۳۰هزار مگاوات برق تجدیدپذیر وارد مدار میشود
محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا، در انتهای نشست گفت: رفع ناترازی انرژی و توسعه پایدار کشور، نیاز به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد. پیشبینی شده است تا سال ۲۰۵۰ به صورت مستقیم و غیرمستقیم، ۵۰ درصد انرژی جهان به وسیله برق تولید شود که بخش عمده آن از منابع تجدیدپذیر به دست میآید. با همین روند، شدت مصرف انرژی در دنیا کاهش یافته است.
او تشریح کرد: قرار است ظرفیت تولید برق افزایش یابد. تا پایان سال آینده، ۱۰ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر و تا پایان دولت چهاردهم، ۳۰ هزارمگاوات وارد مدار میشود. اصلیترین چالش این عرصه، ورود سرمایهگذار است. حل بحران انرژی در بلندمدت به تصمیمات سخت نیاز دارد تا سرمایهگذاران داخلی و خارجی با اطمینان وارد حوزه برق شوند.
نظرات