فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۰۰۰۰

توثیق اوراق بهادار چیست ؟

توثیق اوراق بهادار چیست ؟

در پایان 9 ماه نخست امسال، درخواست‌های 17 هزار و 626 پرونده اوراق بهادار درباره توقیف، 12 هزار و 518 پرونده اوراق بهادار درباره رفع توقیف، 10 هزار و 672 پرونده درباره فروش و 2 هزار و 412 پرونده درباره استعلام دارایی عملیاتی شده است.

به گزارش تجارت نیوز،

یکی از خدمت هایی که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در بازار سرمایه انجام می دهد به توقیف و توثیق اوراق بهادار مربوط می شود.

17626 توقیف اوراق بهادار

بر همین اساس، آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد: در پایان 9 ماه نخست امسال، درخواست‌های 17 هزار و 626 پرونده اوراق بهادار درباره توقیف، 12 هزار و 518 پرونده اوراق بهادار درباره رفع توقیف، 10 هزار و 672 پرونده درباره فروش و 2 هزار و 412 پرونده درباره استعلام دارایی عملیاتی شده است.

1135 توثیق اوراق بهادار

همچنین این گزارش می افزاید: در این دوره زمانی 9 ماهه، درخواست‌های یک هزار و 135 پرونده اوراق بهادار درباره توثیق، یک هزار و 306 پرونده اوراق بهادار درباره رفع توثیق، 619 پرونده درباره فروش توثیق و 378 پرونده درباره استعلام توثیق انجام شده است.

گفتنی است: این فرآیند ناظر بر دستورات واصله از مراجع ذی صلاح قانونی نظیر محاکم حقوقی و کیفری دادگستری، ادارات کل امور مالیاتی و... است که در آن دستور توقیف اوراق بهادار متعلق به شخصی که محکوم، به پرداخت وجه می‌باشد صادر می‌گردد. لازم به ذکر است؛ مرجعی که دستور توقیف صادر نموده است می‌تواند نسبت به رفع توقیف و یا فروش اوراق بهادار توقیفی نیز دستور دهد.

در همین حال، توثیق اوراق بهادار عبارت است از مسدود نمودن اوراق بهادار متعلق به شخص (وثیقه گذار) به نفع شخص دیگر (وثیقه گیر)؛ در این فرآیند وثیقه گذار با در دست داشتن مدارک لازم وفق دستوالعمل توثیق اوراق بهادار به شرکت سپرده گذاری مرکزی مراجعه و پس از تکمیل مراحل، مراتب انسداد در سامانه پس از معاملات اعمال می‌گردد. متعاقباً وثیقه گیر می‌تواند نسبت به رفع توثیق و یا فروش اوراق بهادار وثیقه شده اقدام نماید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.