معدن زمستان یورت آزادشهر کمریسک بوده؛ کسب نمره ۶۸ از ۱۰۰
معدن زمستان یورت آزادشهر کمریسک بوده و از ۱۰۰ نمره ۶۸ نمره را کسب کرده بود، لذا مشکلی به لحاظ ریسک نداشته است.
به گزارش تجارتنیوز، واگذاری معدن زمستان یورت 16 اردیبهشت در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور یاراحمدی، مدیر کل دفتر امور بهداشت و ایمنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و غلامرضا ابراهیمی، نماینده رامیان و آزادشهر گلستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
غلامرضا ابراهیمی نماینده رامیان و آزادشهر گلستان در ابتدا با اشاره به اینکه کارکنان معدن زمستان یورت در حوزه حقوق و مزایا طبق قانون کار 800 هزار تومان دریافتی داشتند، گفت: برخی از آنها بیمه کتابداری و برخی بیمه آرایشگری داشتند، به طوری که تعدادی اعتراض داشتند و اخراج شدند.
وی با اشاره به اینکه شرایط کار در تونل بسیار سخت است و کارگران خودشان عهدهدار کار شدهاند، افزود: هر کسی توان کار کردن در تونل را ندارد.
نماینده رامیان و آزادشهر با اشاره به اینکه هنوز گزارش صریحی را کارشناسان ارائه ندادهاند، بیان کرد: به دلیل غلظت گاز منواکسیدکربن انفجار مهیبی در این معدن صورت گرفت و خیلی از کارگران معدن برای امر امدادرسانی در محل حادثه حضور مییافتند که خودشان گرفتار شدند.
فعالیتهای معدنی از هایریسکترین فعالیتهای دنیا است
یاراحمدی، مدیر کل دفتر امور بهداشت و ایمنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا استانداردهای ایمنی تجهیزات در این معدن رعایت شده است یا خیر، گفت: فعالیتهای معدنی از هایریسکترین فعالیتهای دنیا است و به دلیل اهمیت ریسک باید توجه ویژهای به موضوع شود.
برای کنترل، مدیریت و پیشگیری این اقدامات نیاز به برنامههای پیشگیرانه و قویتری داریم
وی با اشاره به اینکه پا به پای کشورهای توسعهیافته و کمی عقبتر آمار حوادث را ردیابی میکنیم، اظهار داشت: برای کنترل، مدیریت و پیشگیری این اقدامات نیاز به برنامههای پیشگیرانه و قویتری داشتیم و داریم.
یاراحمدی ادامه داد: حادثه عبارت است از یک اتفاق ناخواسته که فعالیتهای برنامهریزی شده را به هم میزند، لذا این حادثه در عمق معدنی حدود 700 متری داخل تونل صورت گرفت که لوکوموتیو خاموش میشود.
مدیر کل دفتر امور بهداشت و ایمنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه برخلاف قوانین و ضوابط این لوکوموتیو باید با استارتر ایمنی که وجود دارد روشن میشد و یا بارش خالی میشد، افزود: ستاد مدیریت بحران در همان روز اول تشکیل شد، هیچ کس اطلاعات دقیقی ندارد و به دلیل مسائل امنیتی افراد آنجا را ترک کرده بودند.
امروز کمیته حقیقتیاب تشکیل شد
وی با اشاره به اینکه دو نفر یک استارتر داشتند و این احتمال وجود دارد که با یک باتری به داخل تونل رفته باشند، گفت: البته باید به صورت فنی و علمی اقدام به تجزیه و تحلیل کرد لذا کمیته حقیقتیاب به دستور مهندس نعمتزاده امروز با حضور وزارت کار، نظام مهندسی معدن، اساتید دانشگاه و وزارت صنعت تشکیل شد.
یاراحمدی با اشاره به اینکه کارمان را توسط تیم هشت نفری از روز اول آغاز کردیم، افزود: وجود جرقه در کنار اکسپلوسیو است که سبب ایجاد انفجار شد به طوری که ممکن است در مرحله اول به دلیل مواد شیمیایی اول انفجار متان و سپس گاز کریزو صورت گرفته باشد.
مدیر کل دفتر امور بهداشت و ایمنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه لوکوموتیو در نزدیکی یکی از سیلوهای بارگذاری معدن زغال سنگ متوقف شده بود، خاطرنشان کرد: این یکی از دلایل قوی انفجار است که در اثر کمترین جرقه اتفاق افتاد.
معدن زمستان یورت آزادشهر از معادن کمریسک است
جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز طی تماس تلفنی با این برنامه با تاکید بر اینکه این معدن از معادن کمریسک کشور است، گفت: در ارزیابی وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ این معدن از ۱۰۰ نمره ۶۸ نمره را کسب کرده و مشکلی از لحاظ ریسک نداشته است.
وی در خصوص تجهیزات این معدن نیز بیان داشت: ۵ ماه پیش همه تجهیزات این معدن صورتبرداری و برای آنها چکلیست تهیه شده است و در مورد اینکه گفته میشود تجهیزات این معدن قدیمی بوده نیز باید یادآور شوم دستگاههای معادن کشور بسته به مورد کارکرد عمری ده ساله، بیست ساله و بیست و پنج ساله دارند و با توجه به اینکه این دستگاهها از عمر بالایی برخوردارند فقط باید دقت کرد تا مشخصات لازم برای کار در معدن زیرزمینی را داشته باشند.
سرقینی تاکید کرد: اینکه تجهیزات قدیمی است نمیتواند دلیل انفجار باشد، ضمن آنکه تهویه در این معدن امکانپذیر بوده و از روز گذشته کار برای نجات محبوسین توسط دهلیز تهویه پیگیری میشود.
وی در خصوص فعالیت در این معدن به صورت سنتی نیز اظهار داشت: در برخی معادن ذغال سنگ، لایهها؛ ضخامت سه تا چهار متری دارند که در آنها میتوان برای بهرهبرداری از ماشینآلات استفاده کرد اما در برخی معادن همانند این معدن که لایههای زغالسنگ ضخامت ۶۰ تا ۸۰ سانتیمتری دارند کار به صورت سنتی انجام میشود و تنها ماشین آلاتی که استفاده میشود ماشینهای تهویه، حمل و نقل، باربری و از این دست ماشینآلات هستند.
مروتی، معاون عمرانی استاندار گلستان نیز در خصوص آخرین آمار جانباختگان در این حادثه اعلام کرد: از مجموع ۳۵ نفری که از ابتدای فرآیند امداد و نجات لیست آنها را تهیه کردیم تا ساعت ۱ بامداد روز گذشته، توانستیم ۲۲ جانباخته را از این معدن خارج کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه کار در این معدن به صورت سنتی انجام میگرفته و تونلهای حفاری شده تونلهای وسیعی جهت عبور ماشینآلات نبوده است، برداشت آوار نیز به روش سنتی باید انجام گیرد تا با پدیده ریزش مواجه نشویم.
مروتی با بیان اینکه احتمال آنکه عزیزانی در زیر آوار محبوس شده باشند بسیار بالاست، تاکید کرد: بر این اساس نمیتوانیم فیالبداهه نسبت به آواربرداری به صورت یکجا عمل کنیم چرا که ممکن است باعث تخریب آثار و بقایا شویم.
معاون عمرانی استاندار گلستان همچنین در خصوص این که کار امداد و نجات تا چه زمانی ادامه پیدا خواهد کرد نیز گفت: در این مورد نمیتوانم زمان دقیقی را عنوان کنم، یک حادثهای شبیه ساختمان پلاسکو اتفاق افتاده با این تفاوت که آن حادثه در پایتخت اتفاق افتاده بود و تمام امکانات برای امدادرسانی نیز مهیا شده بود.
ابراهیمی، نماینده مردم آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اینکه همه امکانات برای امداد و نجات آماده است، گفت: بر اساس شواهد کارگران در این معدن دستگاه هواساز نداشتیم و خروجی هوا کم بوده ضمن آن که گازسنجها کامل نبوده و یا غیرفعال بودند و کپسول اکسیژن کارگران نیز قدیمی بوده و عمق کم قابل استفاده بوده است.
وی یادآور شد: درآمد این معدن متعلق به شرکت ذوبآهن اصفهان است اما آیا این شرکت پاسخگوی این رنج مردم خواهد بود؟
یار احمدی، مدیر کل دفتر بهداشت و ایمنی وزارت صنعت نیز در رابطه با اظهارات نماینده مردم آزادشهر گفت: اگر این سیستم معیوب بوده، چطور حدود ۵۰ نفر سالها در عمق ۱۵۰۰ متری کار میکردند؟
وی افزود: قطع به یقین تراکم گازی در این معدن اتفاق افتاده که سیستمهای هوارسانی که به صورت طبیعی و مصنوعی آنجا وجود داشته پتانسیل جوابگویی انتشار این گاز را نداشته است.
رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص وضعیت بیمه جانباختگان این حادثه اطهار داشت: هنوز لیست بیمه این افراد به دست ما نرسیده اما طبق اعلام نظر مسئولین ذیربط بیمه ۲۲ جانباختهای که اجساد آنها از زیر آوار بیرون آمده به صورت کامل تا اسفند ماه پرداخت شده لذا مستمری آنها میتواند برقرار شود.
سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت نیز در همین رابطه خاطرنشان ساخت: هیچ یک از کسانی که در معدن حضور داشتند بدون بیمه نبودهاند.
بیژن پناهیزاده، معاون معدنی خانه صنعت و معدن ایران نیز طی تماس تلفنی با برنامه اظهار داشت: بهرهبرداری از معادنی که امکان استفاده از ماشینآلات در آنها وجود داشته باشد منطقیتر است اما در این حادثه باید دید تجهیزات ایمنی آلارم لازم را داده است و یا مسئول فنی بر سر پست خود حضور داشته و گزارشاتی مبنی بر نشت گاز به اطلاع مسئولین رسیده است یا خیر؟
یاراحمدی نیز در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه حدود ۸۰ معدن فعال در این حوزه داریم، گفت: در جلسه امروز در وزارت صنایع سه کمیته تحقیق و تفحص، کمیته انسانی و کمیته بازسازی و نوسازی این معدن تشکیل شده است تا هر یک به انجام وظایف خود بپردازند.
وی تاکید کرد: نوسازی این معدن ۳ تا ۶ ماه زمان میبرد و به سرعت قابل بهرهبرداری نخواهد بود.
نظرات