خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۳۲۲۴۱

دولت در بودجه سالیانه ردیفی برای مطالبات معادن زغال‌سنگ اختصاص دهد

دولت در بودجه سالیانه ردیفی برای مطالبات معادن زغال‌سنگ اختصاص دهد

رییس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران عنوان کرد، دولت سالیانه ردیفی برای مطالبات معادن زغال‌سنگ از ذوب آهن اختصاص دهد تا بهره‌برداران بتوانند ضریب ایمنی را ارتقا بخشند. زیرا اکنون شماری از آنها ارقام 2 تا 3 میلیارد ریال ( 200 تا 300 میلیون تومان) طلب دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز، سعید صمدی در جمع خبرنگاران گفت: ایران با داشتن یک میلیارد و 400 میلیون تن ذخیره زغال‌سنگ، در حد نیاز مصرف داخلی هم زغال‌سنگ تولید نمی‌کند و اکنون سالیانه 2 میلیون و 500 هزار تن زغال‌سنگ در کشور به مصرف می‌رسد.

وی پیش‌بینی کرد در سال‌های آینده میزان نیاز زغال‌سنگ کشور به بیش از پنج میلین تن برسد، در عین حال میزان تولید فعلی سالیانه به حدود یک میلیون تن می‌رسد.

صمدی افزود: اکنون میزان واردات زغال‌سنگ کشور به رقم یک میلیون و 500 هزار تن می‌رسد و ترکیه در همسایگی ایران سالیانه حدود 60 میلیون تن زغال‌سنگ تولید می‌کند.

فعال بخش خصوصی ابراز امیدواری کرد، دولت با پشتیبانی از بهره‌برداران معادن زغال‌سنگ، امکان آن را فراهم سازد تا بتوانند به موقع پول زغال خود را از ذوب آهن دریافت کنند و این امر مشمول زمان نشود و کارفرما بتواند بخشی از درآمد خود را صرف ایمن‌سازی معدن کند.

صمدی خاطرنشان کرد: واقعیت اینکه بهره‌برداری از یک معدن زغال‌سنگ اکتشاف شده، حداقل چهار تا پنج سال زمان می‌برد تا تجهیز و آماده بهره‌برداری شود، از همان ابتدا هم به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شود که جایی برای خطای انسانی وجود ندارد.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد در مدت 30 سال گذشته با وجود نقش اقتصادی و اشتغال‌زایی معادن زغال‌سنگ، در این بخش رشدی نداشته‌ایم و یکی از علل اولیه بروز حوادث در معادن زغال‌سنگ، رها شدن این معادن و نبود سیاستگذاری منسجم، فناوری روز و برخوردار نشدن از دانش فنی جدید است که طراحی مدرن را به دنبال داشته باشد.

وی گفت: جمهوری اسلامی برای توسعه معادن زغال‌سنگ نیازمند تشکیلات مستقل به منظور سیاستگذاری، نوسازی و مدرن‌سازی فناوری روز استخراج از این بخش است.

صمدی، لزوم نظارت فنی و مهندسی را در معادن زغال‌سنگ مورد تاکید قرار داد و گفت : رعایت اصول ایمنی از فاکتورهای مهم و جدی در اینگونه معادن است و باید برای این مساله برنامه‌ریزی مشخص و اجرایی داشته باشیم.

براثر انفجار در معدن زغال‌سنگ زمستان یورت آزادشهر گلستان در سیزدهم اردیبهشت ماه جاری تاکنون پیکر 42 نفر معدنکار زحمتکش از معدن خارج شده و بررسی‌ها برای شناسایی افراد احتمالی دیگر ادامه دارد.

آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد بر اثر انفجار در معدن سنگرود استان گیلان در سال 1375 تعداد 20 نفر جان باختند، انفجار شهریور 1384 معدن باب نیزو زرند کرمان 9 نفر قربانی داشت و بار دیگر در فروردین 1388 باب نیزو با 12 نفر قربانی روبرو شد، یال شمالی طبس در آذر 91 پیامد هشت نفر قربانی را به همراه داشت.

به گفته صمدی، امروز هر تن زغال‌سنگ وارداتی 10 میلیون ریال (یک میلیون تومان) برای کشور تمام می‌شود و نقد پرداخت می‌شود، اما از تولیدکننده ایرانی هر تن چهار میلیون و 500 هزار ریال (450 هزار تومان) خریداری می‌شود و پرداخت وجه آن تا 9 ماه به طول می‌انجامد و این روند تداوم دارد.

آمارهای منتشر شده در سال 1391 نشان می‌دهد 184 معدن زغال‌سنگ در کشور وجود دارد که سهم بخش خصوصی 140، دولتی 27 و بقیه تعاونی است.

رییس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در ادامه این نشست درباره حادثه معدن یورت گفت: تاکنون اطلاعات مستند و رسمی درباره علت رویداد معدن زغال‌سنگ آزادشهر به دست نیامده و آنچه نقل شده علت انفجار اتصال باتری به باتری در لوکوموتیو معدن است که جای بحث و بررسی دارد.

به گفته وی، واقعیت اینکه فناوری روز در معادن ایران مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و آنچه که امروز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، مربوط به دهه 40 شمسی است.

آمارها نشان می‌دهد در ایران به دلیل روش بهره‌برداری سنتی از معادن زغال‌سنگ، به ازای هر نفر ساعت 0.03 تن استخراج می‌شود، اما در کشورهای برخوردار از فناوری روز این رقم به ازای هر نفر ساعت بین 6.3 تا 0.5 تن است.

آزادشهر با افزون بر 90 هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است، معدن زغال‌سنگ زمستان یورت این شهرستان بخشی از معادن زغال‌سنگ البرز شرقی به شمار می‌رود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.