انتخاب فرش ایرانی به عنوان نماد تاریخ جاده ابریشم
یک تخته فرش ایرانی وظیفه معرفی قدمت کهن جاده ابریشم را در نمایشگاهی که در چین به عنوان همایش بزرگ بینالمللی راه ابریشم برگزار میشود، بر عهده خواهد داشت.
به گزارش تجارتنیوز، این فرش که با نخ ابریشم بافته شده و دارای رنگی بسیار طبیعی است، به عنوان نمادی از پیوند تاریخی ایران با راه ابریشم و با خودنمایی در نمایشگاه، این هنر اصیل کشورمان را به نمایش میگذارد.
این نمایشگاه اواخر ماه جاری میلادی (۱۲ تا ۱۶ خرداد سال جاری) در شهر «شی نینگ» در استان «چینگ های» در شمال غرب چین برگزار میشود و این فرش قرار است در آن نمایشگاه در معرض دید همگان قرار گیرد.
برگزاری این نمایشگاه در شرایطی است که روزهای ۱۴ و ۱۵ ماه جاری میلادی (۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه جاری) همایش بزرگ راه ابریشم با حضور سران برخی کشورها و دهها نفر از رئیسان سازمانهای بینالمللی و یک هزار و ۲۰۰ شرکتکننده در پکن برگزار خواهد شد.
این فرش ایرانی که «یک کمربند - یک جاده» (راه ابریشم دریایی و زمینی) نام دارد، دارای چهار و نیم متر طول و عرض است.
گزارش روز چهارشنبه روزنامه «مردم» ارگان حزب حاکم چین حاکی است که فرش ایرانی را یک تیم کارشناسی و بافنده حرفهای در مدت سه سال تکمیل کردهاند.
نمایش فیلم مستند در باره فرش ایرانی
قرار است در زمان برگزاری نمایشگاه یک فیلم مستند نیز در باره این فرش و چگونگی بافت آن به زبانهای انگلیسی و چینی پخش شود.
«حسین بردبار» از مسئولان باشگاهی که فرش را تهیه کرده اند، به روزنامه مردم گفته است که این فرش در واقع نماد راه ابریشم و نماینده مرتبط ساختن دو فرهنگ کهن ایران و چین است و نشان میدهد این سرزمینها از دیرباز تا چه اندازه با یکدیگر قرابت فرهنگی و هنری داشتهاند.
«مردم» می نویسد: این فرش در نگاه اول یک باغ بزرگ را با درختان و نقشههای رنگی بسیار زیبا نمایان میکند و در استان خراسان در شمال ایران بافته شده است که مبدا راه ابریشم از ایران محسوب میشود.
گفتنی است نمایشگاهی که قرار است فرش ایران در آن به نمایش گذاشته شود، چهاردهمین دوره آن محسوب میشود که در فضایی در حدود ۱۴ هزار مترمربع در شهر «شی نینگ» در استان «چینگ های» در شمال غرب چین برپا میشود.
براساس این گزارش، فرشهای دیگری از کشورهای هند، نپال، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان و چین نیز در آن مشارکت دارند اما فرش ایران به عنوان نماد جاده ابریشم و پیونددهنده فرهنگ دو کشور ایران و چین در این خصوص در نظر گرفته شده است.
همچنین در این دوره از نمایشگاه بر اساس اعلام رسانههای چین، تجار و خریدارانی از ۳۰ کشور از جمله کشورهای اروپا، کانادا، آمریکا، ژاپن، روسیه، برزیل، اندونزی و… از آن بازدید خواهند کرد.
فعالان فرش کشورمان نیز همه ساله با هدایت مرکز ملی فرش ایران در این نمایشگاه حضوری شایسته دارند و توانستهاند در کشور چین پایگاهی مناسب پیدا کنند.
سال گذشته افزون بر حضور فرش ایران در نمایشگاه «شی نینگ» سمیناری نیز با محوریت جاده ابریشم و در معرفی فرش دستباف ایران در حاشیه نمایشگاه یاد شده برگزار شد.
گفتنی است؛ پاویون فرش دستباف ایران در سال ۲۰۱۶ ، با ۱۳ غرفه در فضایی افزون بر ۶۷۲ مترمربع برگزار شد اما امسال پاویون ایران با حضور ۱۴ مشارکت کننده و در فضای ۷۵۲ متر مربع خواهد بود که نسبت به دوره قبل حضوری پررنگ تر است.
نظرات