در اولین نشست آموزشی آشنایی با سامانه جامع تجارت:
دستورالعمل داروهای حیوانی در سامانه جامع تجارت بررسی شد
اولین نشست آموزشی آشنایی با سامانه جامع تجارت و تکالیف ناشی از آییننامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، همچنین نحوه اجرای دستورالعملهای ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد.
به گزارش تجارتنیوز، در این جلسه دستورالعمل داروهای حیوانی با حضور واردکنندگان و تولیدکنندگان کالایی دارو و افزودنیها و مکملها مواد اولیه و جانبی ملزومات و تجهیزات دامپزشکی فرآوردههای زیستی (بیولوژیک) سموم دامپزشکی داروهای گیاهی و طبیعی مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر کل دفتر خدمات امور بازرگانی طی سخنانی در این نشست گفت: دغدغه شرکتهای واردکننده و تولیدکننده در ارتباط با کد شناسه کالا GTIN در این نشست مطرح و پیرامون پیشنهادات و اصلاحات مورد نظر تبادل نظر شد.
تابش با اشاره به اینکه شناسه کالا مجموعهای از حداقل اطلاعاتی است که در ارتباط با یک قلم کالایی تهیه شده و در واقع یک کد چند رقمی است که به صورت رمز یا بارکد روی کالا درج میگردد و کلیه اقلامی است که شرکتها در ivc ثبت کردهاند، دارای کد شناسه کالا میشوند، تصریح کرد: وقتی کد ivc از پروسه شناسه کالا عبور کرد، در واقع گواهی الکترونیک، عناصر توصیفی و خصوصیات کالا را در بر گرفته است.
وی با بیان اینکه کلیه تولیدکنندگان و واردکنندگان باید نسبت به اخذ شناسه کالا از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل اقدام کرده و با تکمیل شناسه کالا باید به ازای هر قلم کالای وارداتی یا تولیدی عمل نمایند، چرا که از تاریخ 31 مرداد ماه امسال ترخیص کالا در گمرک بر اساس شناسه کالا خواهد بود، یادآور شد: برای اینکه واردات کالای شناسهدار با تولید کالای شناسهدار همزمان شود، از 31 تیر ماه سال جاری کالاها باید دارای شناسه باشند.
وی افزود: از هفته آینده شرکتها میتوانند وارد سامانه صدور پروانه شوند و درخواست GTIN بدهند.
تابش گفت: پس از تکمیل شناسه کالا توسط مشمولین و ثبت یا صدور شناسه کالا توسط سامانه جامع تجارت گواهی الکترونیک، میتوان با استعلام از گمرک اقدام به ورود کالا کرد.
عباس تابش با بیان اهداف و ارائه ساختار شناسه کالا تصریح نمود: ارائه راهکار ثبت شناسه اخذ و نصب کالا، تعریف فرآیند اجرایی و تعیین اولویتها از جمله اهدافی است که در اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا توسط کارگروههای شناسه کالا و شناسه رهگیری، طی 270 جلسه کارشناسی در وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه شده که اولین دستورالعمل مربوط به داروهای حیوانی بوده و به صورتی شفاف و روان تدوین شده است.
وی گفت: این دستورالعملها هیچ مصداقی در جهان و ایران ندارد و توسط کارشناسان ایرانی تدوین شده است.
نظرات