خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۴۰۳۷۸

توقف سقوط قیمت سنگ آهن

توقف سقوط قیمت سنگ آهن

بعد از طی شدیدترین افت قیمت سنگ آهن در دو سال اخیر سقوط قیمت این محصول نزدیک به دو هفته است که متوقف شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، در حالی که می‌توان گفت بازار سنگ آهن شدیدترین روند نزولی قیمت از حدود دو ماه پیش یعنی قبل از آغاز سال نو طی کرده است و تقریبا ۵۰ دلار افت را تجربه کرده که این میزان کاهش قیمت دور از انتظار فعالان سنگ آهنی بود که بعد از بحران جهانی کاهش قیمت‌های محصولات معدنی داشتند نفسی تازه می‌کردند.

نمودارهای قیمتی نشان می‌دهد که در راستای همین کاهش قیمت کنسانتره سنگ آهن با عیار ۶۷ درصد فوب بندرعباس از مرز ۹۰ دلار از ابتدای سال نزدیک به ۴۵ دلار رسیده است و امروز قیمت ۴۷.۷ دلار را ثبت کرده همچنین قیمت کنتسانتره سنگ آهن با عیار ۶۶ درصد فوب بندرعباس نیز امروز به ۴۵.۷ دلار رسیده که این محصولات از هفته گذشته تاکنون رشد خفیف حدود یک دلاری را داشته‌اند.

این شرایط در حالی که است که پیش از نیز کارشناسان گفته بودند که سنگ آهن می‌بایست خود را برای این شرایط آماده می‌کرد چرا که برخی پیش‌بینی‌ها این کاهش قیمت را هشدار داده بودند.

علیرضا سیاسی‌راد -دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران- با اشاره به پیشینه قیمت سنگ آهن در جهان و هشدار نسبت به لزوم سیاست‌گذاری حمایتی دولت برای معادن، گفته بود: بسیاری از معادن خصوصی سنگ آهن تا اواخر سال ۱۳۹۴ و اوایل سال ۱۳۹۵ به حالت تعطیل در آمده بودند که علت آن افت جهانی بازار محصولات معدنی و همین طور سنگ آهن بود که در ادامه با شروع ایجاد تحولات قیمتی در ابتدای سال‌ ۱۳۹۵ و ثبات نسبی که قیمت‌ها پیدا کردند و حتی به سمت بهبود پیش رفتند، بخشی از این معادن فعال شده‌اند.

وی اضافه کرد: ولی اگر سیاست‌های دولت در بخش معدن متناسب با موضوع نوسانات قیمتی تنظیم نشود و آن را در برنامه‌ریزی‌های خود نبیند بخش مهمی از معادن خصوصی سنگ آهن با فشارهایی که امروز در حال تحمل آن هستند از مدار تولید خارج می‌شود و ما برای تامین سنگ داخلی به مشکل خواهیم خورد.

این فعال معدنی همچنین از اخذ عوارض در این شرایط رکود عنوان کرد: بعد از آن ریزش بزرگ قیمت در سال ۱۳۹۴ در سال ۱۳۹۵ یک تحرکی در بازار به وجود آمد و همین شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت مجدد موضوع وضع عوارض صادراتی را مطرح کرد، نشان می‌دهد در همان زمان که عوارض وضع شد، در مصاحبه‌ها این موضوع را مطرح کردیم که در سال ۲۰۱۷ این اوضوع بهبود شگرفی نخواهد داشت و همه نهادهای بین‌المللی شرایط کنونی افت قیمت را پیش‌بینی می‌کردند. اما دوستان دولتی توجه چندانی به این داده‌های علمی نداشتند و حالا که این اتفاق افتاده است متوجه می‌شویم که موضوع وضع عوارض اتفاق خنده‌داری است، در حالیکه همه معادن در معرض تعطیلی هستند، واقعا چه چیزی می‌تواند با این وضع صادر شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.