خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۶۹۱۳۹

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات:

بعید است تراز تجاری امسال مثبت شود

بعید است تراز تجاری امسال مثبت شود

نایب رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: اگر مشتقات نفت و گاز را از صادرات غیرنفتی کم کنیم، تازه مشخص می‌شود که وضعیت در این حوزه چگونه است. بر همین اساس به شخصه بعید می‌دانم تا پایان سال تراز تجاری ایران به حالت مثبت باز گردد.

جمشید نفر در زمینه ارزیابی وضعیت صادرات در هفت ماه اول سال، اظهار کرد: صادرات یک اتفاق نیست بلکه امری برنامه‌ریزی شده است. اگر به دنبال صادرات پایدار هستیم نباید فقط به انتظار یک اتفاق باشیم و به عنوان مثال بگوییم اگر روسیه را تحریم کنند بازارهای بیشتری خواهیم داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی گفت: برای دسترسی به صادرات پایدار باید بیش از همه برنامه داشت و برای توسعه صادرات در وهله اول لازم است فرهنگ صادراتی در کشور را ایجاد کنیم.

نایب‌رئیس کنفدراسیون صادرات ادامه داد: این حرف بدین معناست که اگر زمانی یک کالا را صادر کردیم و برای آن بازار مناسبی ایجاد شد مسئولان در زمان کمیاب شدن آن کالا در داخل کشور جلوی صادرات آن را نگیرند.

نفر همچنین اظهار کرد: اکنون آنچه در کشور ما رخ می‌دهد با فرهنگ صادراتی در تضاد است. از سوی دیگر لازم است برای توسعه صادرات، تولیدات ما صادرات‌محور باشد. برای رسیدن به این نقطه نیز باید قیمت تمام شده کالاهای ما به مراتب پایین‌تر از حد فعلی باشد اما اکنون قیمت تمام شده کالاها رقمی بسیار بالا است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان روده افزود: علاوه بر این موضوع بهره بانکی، موضوعات مربوط به تامین اجتماعی، مالیات، تعطیلات مکرر و بیش از حد، بهره‌وری پایین و مواردی از این دست از دیگر موانعی است که تا زمان برطرف نشدن آنها مشکلات صادراتی قابل برطرف شدن نیست.

نفر همچنین اظهار کرد: تا زمان مهیا نشدن این شرایط هر اتفاق خوبی که در صادرات رخ دهد، مقطعی خواهد بود. به عنوان مثال ممکن است در مقطعی مانند مقطع فعلی صادرات آبزیان رشد کند اما نمی‌توان روی پایدار بودن این موضوع حساب کرد.

نایب‌رئیس کنفدراسیون صادرات درباره‌ وضعیت تراز تجاری کشور و اینکه گاه گفته می‌شود ممکن است این تراز تا پایان سال به حالت مثبت درآید، تاکید کرد: امید چندانی ندارم که تراز تجاری تا پایان سال مثبت شود. ضمن اینکه باید از صادرات غیرنفتی تعریف جدیدی ارائه کنیم، چرا که نفت نعمت است اما ما به عنوان نعمت نگاه نکرده و به دنبال صادرات نعمت هستیم براین اساس لازم است مشتقات نفتی از صادرات غیرنفتی جدا شوند.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار