خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۲۰۷۲

تعرفه ترجیحی راهکار حضور رقابتی در بازارهای صادراتی

تعرفه ترجیحی راهکار حضور رقابتی در بازارهای صادراتی

رئیس کنفدراسیون صادرات با بیان اینکه مسائل سیاسی مانع از پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی است، گفت: باید تا زمان الحاق به این سازمان، خلاء حضور دربازارهای صادراتی را با انعقاد تعرفه‌های ترجیحی پر کنیم.

محمد لاهوتی در جلسه هم‌اندیشی تشکل‌های صادراتی حوزه صنایع غذایی با مسئولان وزارت جهاد و صنعت گفت: کشور افغانستان سال گذشته به سازمان جهانی تجارت پیوسته و تعرفه‌های خود را متعادل با تعرفه‌های جهانی کرده است؛ بر همین اساس یکی از مشکلاتی که در صادرات رخ داده، آن است که تعرفه‌های این کشور برای واردات کالاهای ایرانی و ترک، متفاوت است.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی ایران را بزرگ‌ترین اقتصاد خارج از سازمان جهانی تجارت توصیف کرد و افزود: کشوری مثل چین زمانی که عضو سازمان جهانی تجارت نبود، این مسئله را با انعقاد تعرفه‌های تجریحی خنثی و میزان حجم تجارت خود را تعدیل کرد؛ پس قبل از اینکه بازارها به روی کالاهای ایرانی بسته شود، باید مشکلات را برطرف کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: در بازارهایی که امروز کالاهای ایرانی در اختیار دارند، متاسفانه رقبا به راحتی در برخی از محصولات کنار می‌زنند که این به ضعف دیپلماسی و عدم وجود رایزنان قوی در بازارهای هدف برمی‌گردد و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد. لاهوتی ادامه داد: درباره واردات نیز در صورتی که موضوع تولید صادرات‌محور به عنوان اولویت مطرح باشد، ورود موقت قطعا راهگشا خواهد بود.

رئیس کنفدراسیون صادرات یکی از مشکلات پیش روی تجارت خارجی کشور را بالا و پایین کردن تعرفه‌ها دانست و افزود: صادرکنندگان و واردکنندگان انتظار دارند که امروز اگر کتاب مقررات واردات و صادرات منتشر می‌شود، حداقل تا یک سال، زمینه هرگونه تغییر تعرفه‌ای فراهم نباشد، در حالی که اکنون چنین نیست و این تصمیمات به چشم می‌خورد.

وی با اشاره به رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی در حوزه رفع موانع تولید صادرات‌محور گفت: وزیر جهاد در شروع دولت دوازدهم کارگروهی را تشکیل و اعضایی را برای حضور در آن انتخاب کرد تا موانع صادراتی را در حوزه کشاورزی برطرف کنند تا صادرات در این حوزه افزایش یابد.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران افزود: تاکنون چندین جلسه از این کارگروه برگزار شده و امید می‌رود بتوان با برگزاری این جلسات، در پایان سال ۹۶ و شروع سال ۹۷، خروجی و عملکرد مثبت را مشاهده کرد.

وی در خصوص ورود موقت نیز گفت: جلساتی با گمرک برای ورود موقت برگزار شده، اما هنوز برخی مشکلات به چشم می خورد؛ این در حالی است که در گذشته، صندوق ضمانت صادرات اعلام آمادگی کرده بود که به مشتریان خود، تضمین لازم را برای ورود موقت کالا جهت ارایه به گمرک بدهد ولی متاسفانه گمرک نپذیرفت.

لاهوتی توضیح داد که در گذشته، شرکت‌های بیمه خصوصی نیز این ضمانت را صادر می‌کردند، اما به دلایل اختلاف گمرک با یکی از شرکت‌های بیمه، دیگر به طور کل تضمین شرکت‌های بیمه در حال حاضر از سوی گمرک پذیرفته نمی‌شود و بنابراین تا شرایط تضمین مشخص نشده و کار تسهیل نشود، کماکان مشکلات پابرجا خواهد بود.

منبع: ایبنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.