فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۲۸۰۲

نائب رئیس اتاق ایران و چین:

مسدود شدن حساب ایرانیان در چین سوءتفاهم بود

مسدود شدن حساب ایرانیان در چین سوءتفاهم بود

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه مسدود شدن حساب ایرانیان در چین یک سوءتفاهم بوده است، گفت: این مشکل به تدریج در حال رفع است.

مجیدرضا حریری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به سمینار ده و یازده بهمن‌ماه در حوزه فرصت‌های تجاری ایران و چین گفت: این روزها جو نامناسبی درخصوص رابطه ایران و چین در فضای مجازی شکل گرفته که دلایل سیاسی دارد و تقاضای ما این است که به این نکته توجه داشته باشند که رابطه ما با چین عمیق و گسترده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، حریری افزود: در دورانی به سر می‌بردیم که رابطه ما با دنیا قطع بود و اگر همکاری چینی‌ها نبود شرایط خیلی سخت پیش می‌رفت و هنوز هم برخی موارد در رابطه ایران و چین قابل بیان نیست و اگر ما در دنیا دچار مشکل هستیم با چین کمترین حد از آن را شاهد هستیم.

مشکلات شخصی درباره چین را به کل مناسبات تعمیم ندهید

وی تصریح کرد: علیرغم همه شایعات در فضای غیررسمی، رابطه ایران و چین بسیار خوب است و نباید رابطه شخصی را به رابطه ایران و چین نسبت داد و بخش‌هایی از حقیقت را به عنوان کل واقعیت معرفی کرد.

حریری با بیان اینکه در فضای بین‌المللی در حال منازعه با برخی از کشورها هستیم، گفت: آمار یازده ماهه سال ٢٠١٧ نشان می‌دهد که رابطه اقتصادی ایران و چین رشد داشته و حدود ٢٥ درصد از نفت ایران را چین خریداری کرده است و در صادرات غیرنفتی ٢٢.٥ درصد صادرات به چین می‌رود.

وی افزود: البته چین مقصد اول واردات ایران هم هست و بنابراین منفعت اقتصادی ما بسیار بیش از این است و البته ما در شرایط عادی نیستیم.

حریری گفت: اگر تحریم هم نبود، باز هم چین شریک اول ایران برد و اکنون این کشور ٤٣٠٠ میلیارد دلار صادرات و واردات دارد و در مبادله با ١١٠ کشور دنیا، شریک اول تجاری آنها است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین خاطرنشان کرد: چین کشوری است که بزرگترین خریدار مواد اولیه است و اقتصاد ایران و چین مکمل همدیگر هستند.

وی افزود: عربستان و قطر و امارات هم با چین بیشترین مراوده را دارند و ایران اولین شریک تجاری چین در منطقه نیست و به هرحال منافع ملی ایران و چین پیوستگی دارد و از هم گسستنی نیست.

حریری گفت: اگر هیچ فشاری روی ما نبود اقتصاد ایران و چین باز هم مجبور به کار اقتصادی وسیاسی گسترده با هم بودند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: گلایه‌هایی از سوی چینی‌ها نسبت به رفتار ایرانی‌ها در فضای مجازی مطرح شده و اگرچه تریبون‌های زیادی داریم و برخی مقامات اتاق بازرگانی برخی مطالبات را مطرح می‌کنند اما باید در رابطه با مسائل اقتصادی، از راه دیپلماتیک وارد شد و موارد را مطرح کرد.

وی افزود: از اردیبهشت سال‌جاری، فشارهایی که بر اساس گروه ناظر مالی برای ایرانی‌ها در دنیا ایجاد شده بود، در چین بیشتر شده است.

حریری گفت: گزارش‌های مسدود شدن حساب ایرانیان در چین، به ما می‌رسید و در اتاق این موارد به طرف‌های چینی اطلاع داده می‌شد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: حتی بانک مرکزی و وزارت خارجه نیز در جریان بودند؛ آنچه که از سوی سفارت ما در پکن اعلام شده این بوده که چنین مشکلاتی که براساس سوءتفاهم پیش آمده است، باید حل شود ولی در مذاکرات با طرف چینی به‌طور کلی حل شده ولی با تعداد زیاد شعب بانکی چین امکان تاخیر در اجرا وجود دارد.

وی تصریح کرد: رابطه اقتصادی ایران و چین بسیار خوب است و مشکلات به بهترین شکل حل می‌شود.

چین ایران را از پروژه راه ابریشم کنار گذاشت؟

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به سوالی مبنی بر طرح برخی اظهارنظرها درخصوص کنار گذاشتن ایران از پروژه‌های جاده ابریشم از سوی چین گفت: چنین موضوعی صحت ندارد و البته شاید برداشت‌های متفاوتی از پروژه‌ جاده ابریشم صورت می‌گیرد؛ در حالی‌که جاده ابریشم تنها یک مفهوم است که ایران باید به بهترین شکل از پروژه‌های آن بهره‌برداری نماید.

وی ادامه داد: در این میان برقی کردن خط آهن تهران ـ مشهد به ارزش ۱.۷ میلیارد دلار از جمله مواردی است که در قالب پروژه‌های جاده ابریشم با فاینانس بهره کم، عملیاتی شده است.

حریری افزود: بنابراین به هر اندازه که ایران پروژه برای استفاده از خطوط فاینانس در جاده ابریشم داشته باشد، می‌تواند آن را عملیاتی نماید.

وی ادامه داد: البته اتاق بازرگانی ایران و چین و سفارت چین در ایران باید تلاش بیشتری برای معرفی مفهوم جاده ابریشم داشته باشد که درواقع یک پیوند بین کشورها در شرق عالم و غرب آن بوده و ابتکاری از سوی دولت چین با یک بودجه عظیم برای احیای ارتباطات غرب و شرق دنیا است.

حریری افزود: دپارتمان پژوهش چین، پروژه جاده ابریشم را طراحی کرده و ورژن اولیه آن برای حضور ایران در این پروژه مورد چانه‌زنی قرار گرفته و اکنون ورژن ۲ آن آماده اعلام نظر از سوی ایران است.

وی گفت: اما به هر حال ایران در تمام فضای پروژه «یک کمربند؛ یک جاده» که از سوی چین طراحی شده، حق و امکان حضور دارد اگرچه باید توجه داشت که پروژه‌ها باید از سوی ایران تعریف شوند و کسی به دنبال ما برای اجرای پروژه نخواهد آمد.

فاینانس چینی کجا هزینه خواهد شد؟

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در بخش دیگری از پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به غیر از راه‌آهن تهران ـ مشهد، چه پروژه‌های دیگری برای استفاده از فاینانس‌های چینی تدارک دیده شده است؟ خاطرنشان کرد: حدود دو سال قبل رئیس‌جمهور چین به ایران آمد و در قالب آن، تفاهمنامه‌ای به امضا رسید که متوسط روابط تجاری ایران و چین باید به ۶۰ میلیارد دلار در هر سال برسد.

وی افزود: در قالب این توافقنامه ۱۰ ساله، ۶۰۰ میلیارد دلار تبادلات تجاری صورت خواهد گرفت؛ اما به هر حال جاده ابریشم یک زمین بازی است که در آن باید بازی کنیم و پروژه‌های دوجانبه و چندجانبه را به سرانجام برسانیم.

حریری ادامه داد: چندین معدن نیز برای حضور در پروژه جاده ابریشم طراحی شده‌اند؛ ضمن اینکه در سال ۲۰۱۶ نیز ۲۰ میلیارد دلار توافقنامه فاینانس با چینی‌ها به امضا رسیده که سه بانک چینی و دو بانک ایرانی در اجرای آن دخیل هستند.

وی افزود: اما باید توجه داشت که استفاده از فاینانس برای پروژه‌های زیرساختی توجیه پیدا می‌کند که عموماً در دست دولت است و بخش خصوصی باید با هزینه و فایده‌ای که صورت می‌دهد از آن بهره‌برداری کند.

حذف دلار از مبادلات ایران و چین کی عملیاتی می شود؟

حریری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر خریداری سهام بانک زیرساخت آسیا از سوی ایران خاطرنشان کرد: ایران یکی از اولین کشورهایی بود که سهامدار بانک توسعه زیرساخت آسیا شد و سهام آن را خرید و اکنون ایران ۱.۳۶ درصد از سهام این بانک را در اختیار داشته و در مجمع عمومی آن نیز شرکت کرده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اجرایی شدن یوآن و ریال در تبادلات تجاری ایران و چین گفت: تصمیم‌گیری در این مورد به عهده بانک مرکزی است که بنابر مدیریت بر منابع ارزی و روابط با دنیا، این موضوع را مدیریت خواهد کرد؛ اما خود چین هم با حجم تجارت عظیمی که با دنیا دارد، تنها سه تا چهار درصد مبادلات خود را با پول ملی انجام می‌دهد پس باید به نکات مثبت و منفی آن نیز توجه کرد.

حریری در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری اکسپوی شانگهای در سال ۲۰۱۸ خبر داد و گفت: ۵۰۰ هزار مترمربع برای این نمایشگاه اختصاص داده شده و از ۱۶۰ کشور نیز دعوت شده که ایران نیز در آن حضور خواهد یافت.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین از برگزاری سمینار «فرصت‌های تجاری ایران و چین» در ۱۱ و ۱۲ بهمن ماه در تهران خبر داد و خاطرنشان کرد: در این سمینار قصد داریم فصل جدیدی از توسعه روابط تجاری ایران و چین را بگشاییم.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.