خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۴۱۵۹۲

ابلاغ دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات واردات در مقابل صادرات

ابلاغ دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات واردات در مقابل صادرات

بر اساس دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات واردات در مقابل صادرات، پس از تایید صادرکننده، بازرگان می‌تواند پرداخت ارز به فروشنده خارجی را انجام داده و سایر رویه‌های معمول واردات کالا را در چارچوب ضوابط انجام دهد.

دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات « واردات در مقابل صادرات » در سامانه‌ ثبت سفارش ابلاغ شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات «واردات در مقابل صادرات» در سامانه‌ ثبت سفارش ابلاغ شد. بر این اساس، برای آن‌دسته از صادرکنندگانی که تاکنون نسبت به ثبت اطلاعات مرتبط با «واردات در مقابل صادرات خود» یا « واردات در مقابل صادرات غیر» (واگذاری پروانه‌های صادراتی) در سامانه‌ «تامین ارز» و «جامع تجارت» اقدام ننموده‌اند، دستورالعمل نحوه ثبت اطلاعات یاد شده در سامانه‌های مزبور منتشر شد:

در صورتی که صادرکنندگان تمایل داشته باشند ارز حاصل از صادرات خود را جهت وارداتشان استفاده نمایند، لازم است در عملیات ثبت سفارش، نوع عملیات ارزی را «بانکی» و فیلد تامین ارز را «از محل صادرات» انتخاب و پس از نهایی کردن ثبت سفارش به بانک عامل مراجعه نموده و درخواست گواهی ثبت آماری (تخصیص ارز) از نوع «ارز اشخاص-از محل صادرات» نمایند.

در صورت تایید گواهی توسط بانک مرکزی، لازم است بانک عامل ضمن اخذ وثایق مطابق بند «ی» بخش اول مجموعه مقررات ارزی، اطلاعات پروانه‌های صادراتی موردنظر را از بازرگان اخذ نموده و در سامانه تامین ارز ثبت نماید. پس از آن بازرگان می‌تواند پرداخت ارز به فروشنده خارجی را انجام داده و واردات کالا را انجام دهد.

در خصوص استفاده از پروانه صادراتی سایرین (واردات در مقابل صادرات غیر)، فرآیند کلی مشابه حالت فوق خواهد بود، با این تفاوت که پس از درج اطلاعات پروانه صادراتی در سامانه تامین ارز به منظور تایید جواز استفاده از پروانه صادراتی، پیغامی (به صورت سیستماتیک) به کارتابل صادرکننده در سامانه جامع تجارت ارسال می‌گردد.

پس از تایید صادرکننده، بازرگان می‌تواند پرداخت ارز به فروشنده خارجی را انجام داده و سایر رویه‌های معمول واردات کالا را در چارچوب ضوابط انجام دهد.

برای مواردی که بازرگان پیش از این، اقدام به پرداخت ارز حاصل از صادرات به فروشنده خارجی نموده و به ازای آن اطلاعات پروانه‌های صادراتی توسط بانک عامل در سامانه تامین ارز ثبت نشده است، لازم است در صورت مغایرت نوع عملیات ارزی و تامین ارز ثبت سفارش و گواهی ثبت آماری با موارد اشاره شده در بالا، نسبت به ویرایش ثبت سفارش خود در سامانه جامع تجارت و ویرایش نوع نرخ گواهی ثبت آماری در بانک عامل اقدام نماید.

واردات در مقابل صادرات (صادرات خود و صادرات غیر) صرفا جهت واردات تعرفه‌های اولویت کالایی (۲) و (۳) می‌تواند استفاده شود.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.