۲۰ هزار تن چای وارداتی با ارز دولتی چه شد؟
بر اساس آمارهای بهدست آمده از ابتدای امسال تا ۱۸ خرداد ماه، بیش از ۲۰ هزار تن چای با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی ترخیص و وارد کشور شده است.
در حالی که در هفتههای اخیر موضوع گرانشدن سرسامآور چای داغ شده است، این سوال مطرح است که ۲۰ هزار تن چای که امسال با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی تا پیش از ۱۸ خرداد ترخیص شده، کجاست و در صورت عرضه، با چهقیمتی و در کدام شبکه توزیع به دست مصرفکننده رسیده است؟
به گزارش تجارتنیوز ، در هفتههای اخیر قیمت چای خارجی در بازار دچار تلاطم شده و اخبار متفاوتی از درصد افزایش قیمت این کالا در سطح عرضه منتشر میشود؛ نخ تسبیح گرانی چای، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات چای اعلام شده، ماجرایی که اواخر اردیبهشت ماه امسال بهدنبال نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به مدیرکل سیاستگذاریهای ارزی بانک مرکزی رخ داد و ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات چای، کره و حبوبات حذف شد و با اعلام تاریخ ۱۸ خرداد ماه، واردات چای تنها با دریافت اخذ مابهالتفاوت ریالی امکانپذیر شد.
در نامه مذکور تاکید شده بود: از تاریخ ۱۸ خرداد ماه ۹۸ به بعد بهازای هر دلار از محمولههای تامین ارز شده کره، حبوبات، چای و کاغذ، ۴۸۰۰ تومان مابهالتفاوت اخذ شود. حتی در انتهای این نامه آمده است: محمولههای ترخیصشده تا قبل از تاریخ فوقالذکر با ارز ۴۲۰۰ تومانی مشمول رصد، پایش و عرضه با نرخ مصوب سازمان حمایت بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی میباشد.
اما بر اساس آمارهای بهدست آمده از ابتدای امسال تا ۱۸ خرداد ماه، بیش از ۲۰ هزار تن چای با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی ترخیص و وارد کشور شده است و از تاریخ ۱۸ خرداد تا ۱۹ مرداد ماه نیز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن چای با ارز نیمایی از گمرکات کشور وارد ایران شده است.
همچنین رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از افزایش ۱۲۰ درصدی قیمت چای خارجی در بازار خبر داد و گفت: حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و اختصاص ارز نیمایی به واردات دلیل اصلی نوسان قیمت چای خارجی در بازار به شمار میرود.
محمد آقاطاهر افزود: قیمت هر بسته چای نیم کیلویی از ۲۹ هزار تومان به ۶۴ تا ۶۹ هزار تومان رسیده است، در حالی که با حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی قیمت ارز خارجی حداکثر باید دو برابر افزایش مییافت.
منبع: جوان آنلاین
نظرات