فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۶۱۴۴۵

پولی در مزایده ۶ هزار معدن گرفته نمی‌شود؟

پولی در مزایده ۶ هزار معدن گرفته نمی‌شود؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مزایده شش هزار معدن در روز‌های اخیر، این کار را بر اساس قانون و کاملا شفاف دانسته و گفته است که اکنون هیچ پولی گرفته نمی‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، علیرضا رزم‌حسینی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که مزایده این معادن، کارشناسی شده و با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط و بر اساس آیین‌نامه شورای عالی معادن کشور است، افزود: برای برخی معادن ۳۰ تا ۴۰ سال است پروانه بهره‌برداری صادر شده است، اما فعالیتی در آن‌ها انجام نمی‌شود بنابراین بر اساس قانون، این معادن خلع ید و به مزایده گذاشته شده است.

وی گفت: از شش هزار معدنی که به مزایده گذاشته شده حدود ۲۴۰۰ معدن واگذار شده است و بقیه متقاضی ندارند.

رزم‌حسینی افزود: شبهه‌ای در مزایده‌ها وجود ندارد و کار این واگذاری‌ها پیش از انتخابات انجام شده است.

وی گفت: مزایده شش هزار معدن، معدن فروشی نیست و پولی دریافت نمی‌شود بلکه ریل‌گذاری برای دولت آینده است.

وزیر صمت با بیان اینکه وزارت صمت بنگاه سیاسی نیست بلکه بنگاه اقتصادی و کارشناسی است، افزود: در همه این مزایده‌ها نماینده دادستان حضور دارد.

رزم‌حسینی گفت: مزایده این معادن با مشورت خانه صنعت و معدن بوده است، البته در بخش معدن؛ یک عده منافع و رسانه دارند و مافیای معدن وجود دارد.

وی افزود: بر اساس این مزایده‌ها، پولی وارد خزانه نمی‌شود بلکه یک برگ ضمانت‌نامه بانکی برای شرکت در مزایده گذاشته می‌شود.

رزم‌حسینی گفت: انجام کار‌های واگذاری و راه‌اندازی این معادن حدود یک سال زمان می‌برد بنابراین همه مبالغ در دولت بعدی گرفته می‌شود.

وی افزود: مزایده‌ها در ۳۱ استان انجام می‌شود و کسانی که در حوزه معدن اهلیت دارند و فعال هستند می‌توانند اطلاعات این معادن را از معاونت صنایع دریافت کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که کمیته‌ای بر اساس ضوابطی که در آیین‌نامه شورای عالی معادن وجود دارد؛ اهلیت متقاضیان را تشخیص می‌دهد گفت: کسانی که متقاضی معادن صنایع فلزی مانند سنگ‌آهن هستند باید ضمانت نامه ۵۰۰ میلیون تومانی، متقاضیان معادن سنگ‌های تزئینی و نما ۱۰۰ میلیون تومانی و شرکت‌کنندگان در مزایده معادن شن و ماسه؛ ضمانت‌نامه ۳۰ میلیون تومانی بگذارند.

رزم‌حسینی با اشاره به این که این مبالغ در صنایع معدنی بسیار ناچیز است، افزود: اگر این ضمانت‌نامه‌ها گرفته نشود و متقاضیان اهلیت مالی نداشته باشند مانند گذشته پروانه صادر می‌شود، اما معدن فعال نمی‌شود.

وی با بیان این که اکنون ۲۵۰ هزار نفر در حوزه معدن فعال هستند گفت: ما تابع دستگاه‌های نظارتی در این مزایده‌ها هستیم و هر جا تخلف دیدند ورود کنند.

رزم‌حسینی افزود: برخی اهلیت مالی نداشته و فقط پروانه بهره‌برداری از معدن گرفته‌اند و این پروانه را به قیمت ۵۰ میلیارد تومان می‌فروشند که با خلع ید و مزایده گذاشتن معادن؛ جلوی این کار را گرفته‌ایم.

شفاف نیست

بابک بهادری، کارشناس بخش صنعت و معدن نیز در این برنامه گفت: بخش معدن، شفاف و در دسترس عموم به ویژه فعالان اقتصادی نیست و برخی مجوز‌های بهره‌برداری از معادن، اعتبار فنی و ملی ندارند.

وی افزود: در فرایند واگذاری شش هزار معدن آیا همه فعالان بخش خصوصی و مردم می‌توانند در مزایده شرکت کنند یا کسانی که رانت اطلاعاتی دارند؟

بهادری گفت: پیش از خلع ید و واگذاری مجدد معادن، اطلاعات آن‌ها باید به صورت شفاف در دسترس عموم قرار گیرد.

سعید صمدی، دبیر انجمن زغال سنگ ایران نیز در این برنامه گفت: برندگان مزایده معادن باید اهلیت فنی و مالی داشته باشند، اما برخی بدون داشتن این شرایط در مزایده برنده و معدن کاران و کسانی که اهلیت دارند محروم می‌شوند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

آخرین اخبار حوزه معدن را در صفحه صنعت و معدن تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.