کالاهای ایرانی پرمشتری در اوراسیا کدامند؟
کدام کالاهای ایرانی در اوراسیا پرفروش هستند و مشتری دارند؟ براساس آمارهای رسمی از نیمه اول امسال، پرمشتریترین کالاهای ایرانی در کشورهای اوراسیایی ۱۵ قلم است که پنج قلم نخست آن شامل «پسته درون غلافسخت»، «فلفلفرنگی»، «سیب»، «کشمش تیزابی بیدانه» و «فرش از پلیاسترها» است.
به گزارش تجارتنیوز ،اقلام عمده صادراتی ایران به اوراسیا در فهرست اعطایی اوراسیا در نیمه نخست امسال نشان میدهد که از ۱۵ قلم عمده صادراتی ایران به اوراسیا، ۱۴ ردیف تعرفه مشمول تخفیف تعرفه به کشور شدهاند و تعرفه تنها یک محصول برای ایران تثبیت شده است.
پسته درون غلافسخت با صادراتی به ارزش ۵۳ میلیون و ۸۸۰ هزار دلار در صدر کالاهای ترجیحی صادراتی ایران به اوراسیا قرار گرفته است.
پس از آن فلفلفرنگی به ارزش ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار، سیب به ارزش ۱۵ میلیون و ۴۸۰ هزار دلار، کشمش تیزابی بیدانه به ارزش ۱۲میلیون و ۳۶۰هزار دلار و فرش از پلیاستر به ارزش ۱۰میلیون و ۸۱ هزار دلار در ردههای بعدی قرار دارند.
فرش از مواد نسجی سنتتیک یا مصنوعی صادراتی معادل ۸ میلیون و ۸۸۰ هزار دلار داشته و صادرات رب گوجهفرنگی ۸ میلیون و ۴۶۰ هزار دلار بوده است.
ارزش واردات کیوی بهعنوان تنها کالایی که شامل تثبیت تعرفه میشود، به هفت میلیون و۵۳۰ هزار دلار رسیده و گوجهفرنگی گلخانهای نیز صادراتی معادل شش میلیون و ۱۷۰هزار دلار دارد.
صادرات خرمامضافتی چهار میلیون و ۶۴۰هزار دلار، صادرات سایر سبزیجات چهار میلیون و ۱۸۰هزار دلار، صادرات پوشش و رنگها دو میلیون و ۹۲۰ هزار دلار، صادرات محصولات سرامیکی ۲دو میلیون و ۶۲۰ هزار دلار، صادرات سایر انواع میگو دو میلیون و ۴۲۰ هزار دلار و صادرات کاهو کروی نیز دو میلیون و ۳۹۰ هزار دلار بوده است.
کلیاتی از واردات از اوراسیا
فهرست اعطایی ایران به اتحادیه اوراسیا شامل ۳۹۰ کد هشت رقمی است که از این تعداد ۱۵۰ردیف تعرفه بدونتخفیف تعرفهای و ۲۴۰ردیف تعرفه مشمول کاهش تعرفه هستند.واردات ۲۴۰قلم کالای مشمول تخفیف تعرفه، ارزشی معادل ۶۲۸ میلیون و ۳۴۰هزار دلار دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۴۱درصدی را تجربه کرده است.
همچنین واردات ۱۵۰قلم کالای مشمول تثبیت تعرفه هم ارزشی معادل ۵۹۵میلیون و ۵۰ هزار دلار دارد که رشد ۱۹درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کرده است.
بیشترین واردات در میان این اقلام ترجیحی مربوط به واردات از روسیه است که با رشد ۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یکمیلیارد و ۷۰میلیون و ۶۱۰ هزار دلار رسیده است.
همچنین واردات از قزاقستان با رشد ۱۱۶درصدی، ۱۴۵ میلیون و ۲۷ هزار دلار را تجربه کرده است.
واردات از بلاروس با افت ۲۲درصدی به ۷میلیون و ۲۳۰هزار دلار رسیده و واردات از قرقیزستان با افت ۳۳درصدی، ۲۵۰هزار دلار را تجربه کرده است.
ارمنستان تنها ۴۰ هزار دلار از این اقلام را به ایران صادر کرده و رشد آن صفردرصد است.
در مجموع رشد واردات اقلام ترجیحی ۶۱درصد بوده که یکمیلیارد و ۲۲۳میلیون و ۳۹۰ هزار دلار در نیمهنخست امسال است.
۱۵قلم عمده وارداتی ایران از اوراسیا در فهرست مذکور شامل ۱۰ ردیف تعرفه تخفیفی و پنج ردیف تعرفه تثبیتی است.
این ۱۵ قلم به ترتیب براساس ارزش عبارتند از:
روغن خام دانه آفتابگردان (۶۱۲میلیون و ۷۸۰هزار دلار)،
سایر بذر جو (۳۳۳میلیون و ۸۱۰هزار دلار)،
ذرت دامی (۱۷۰میلیون و ۹۳۰هزار دلار)،
چوب اره شده (۴۸میلیون و ۱۸۰هزار دلار)،
نخ پلیآمید (۱۵میلیون و ۴۶۰ هزار دلار)،
کاتالیزورها از پلاتین (۱۰میلیون و ۲۵۰هزار دلار)،
سایر داروها (پنج میلیون و ۴۲۰هزار دلار)،
سایر نخود رسمی (۴میلیون و ۱۳۰هزار دلار)،
نخود معمولی (۳میلیون و ۸۲۰ هزار دلار)،
روغن خام کلزا یا کانولا (۳میلیون و ۴۹۰هزار دلار)،
کاغذ روزنامه (۲میلیون و ۳۶۰هزار دلار)،
محصولات تخت نوردشده از آهن یا فولاد غیرممزوج (۲میلیون و ۳۳۰هزار دلار)،
سایر تخته که دارای دولایه بیرونی از چوب سوزنی برگها باشد (۲میلیون و ۱۷۰هزار دلار)،
سایر دانه کلزا تراریخته (یکمیلیون و ۷۱۰ هزار دلار)
و نخ اکریلیک یا مدآکریلیک (یکمیلیون و ۵۶۰ هزار دلار).
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات