فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۲۹۸۳۳

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

حبوبات جای گوشت را گرفت! / قیمت گوشت بوقلمون کاهش یافت؟

حبوبات جای گوشت را گرفت! / قیمت گوشت بوقلمون کاهش یافت؟

قیمت گوشت گوسفندی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرد. همین افزایش قیمت‌ها باعث شد حبوبات و گوشت بوقلمون و شترمرغ جای گوشت قرمز را در سفره ایرانی‌ها بگیرد. به دنبال همین اتفاق اکنون قیمت گوشت بوقلمون و شترمرغ نیز رو به فزونی گذاشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هزینه اقلام غذایی آنقدر افزایش یافته که خطر سوءتغذیه در کمین مردم است. گرانی گوشت باعث شده که مردم مواد پروتئینی دیگر را جایگزین گوشت قرمز کنند. چنانکه بسیاری از خانواده‌های ایرانی به خرید اقلامی نظیر حبوبات و گوشت بوقلمون و شترمرغ روی آورده‌اند تا قیمت این کالاها نیز افزایش یابد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد اکنون هر شقه لاشه گوسفندی ۱۲۹ هزار تومان قیمت دارد. همچنین قیمت یک شقه گوشت بوقلمون در فروشگاه‌های آنلاین تا ۹۴ هزار تومان افزایش یافت. هر کیلو گوشت شترمرغ هم ۹۷ هزار و ۶۰۰ تومان عرضه می‌شود.

چرا مواد پروتئینی گران شد؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ به تجارت‌نیوز گفت: در یک سال اخیر به دلیل افزایش نرخ تورم پروتئین‌های گیاهی مانند حبوبات جایگزین گوشت گوسفند و مرغ شدند. برخی دیگر از خانوار نیز انواع پروتئین‌های گوشتی مانند گوشت بوقلمون را مصرف می‌کنند.

رضا مبصری توضیح داد: تورم افسارگسیخته عامل اصلی جایگزینی مواد غذایی به حساب می‌آید. در این زمینه وزارت جهادکشاورزی هم برنامه‌ای برای کنترل این تورم ندارد. تنها برنامه دولتمردان قیمت‌گذاری دستوری کالا روی محصولات تولیدکننده است.

او بیان کرد: این برنامه جدید دولت در حوزه کنترل تورم هرگز مانع رشد قیمت‌ها نمی‌شود و راه حل کنترل تورم سرکوب قیمت تولیدکنندگان نیست. همین سرکوب قیمت‌ها نتیجه‌اش می‌شود افزایش تقاضا برای خرید سایر گوشت‌هایی مانند بوقلمون و شترمرغ که در نهایت این کالاها نیز گران می‌شود.

بوقلمون ارزان شد

از سوی دیگر امین رستم‌علی، پرورش‌دهنده بوقلمون از کاهش قیمت این محصول پروتئینی خبر داد و گفت: در سه ماه اخیر قیمت گوشت بوقلمون به دلیل افزایش عرضه کاهش قابل توجهی یافت.

او توضیح داد: تقریبا قیمت این مواد پروتئینی هم‌قیمت مرغ است. از این‌رو برخی مردم که توانایی خرید گوشت قرمز ندارند گوشت بوقلمون را جایگزین کرده‌اند.

رستم‌علی یادآور شد: البته در چند ماه اخیر قیمت جوجه‌های یک روزه بوقلمون افزایش داشت. طوری‌که هر جوجه به قیمت ۴۰ هزار تومان رسید، این در حالی است که برخی از تولیدکنندگان به دلیل افت قیمت گوشت بوقلمون، جوجه‌ریزی را کاهش دادند.

افزایش فقر در ایران

براساس این گزارش فقر در ایران در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشت. آبان ماه سال جاری بود که حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس، در یک برنامه تلوزیونی گفت که حدود ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور نیاز به کمک فوری و آنی دارند.

حالا اما تیرنگ نیستانی، استاد گروه تحقیقات و تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، می‌گوید: «زمانی که هزینه اقلام غذایی افزایش زیادی داشته باشد، مردم در ابتدا سراغ مبارزه با گرسنگی می‌روند. واقعیت تلخ این است که افراد برای اجرای توصیه‌های تغذیه‌ای به کفی از درآمد و دسترسی اقتصادی نیاز دارند. بنابراین اگر این کف درآمد وجود نداشته باشد، توصیه ما دیگر فایده ندارد.».

برای مطالعه بیشتر خبر تولید مرغ را بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.