کاهش ۵۰ درصدی تعرفه حمل ریلی بار در ایران به سود مسیر هند-روسیه
مدیرکل بینالملل راهآهن گفت: ایران تعرفه حمل ریلی کالا را با هدف افزایش جذب بار در مسیر ترانزیتی هند به روسیه، ۵۰ درصد کاهش داد.
عباس نظری در کنفرانس کریدور ترانزیتی بینالمللی شمال جنوب (INSTC) که ۲۵ شهریور ماه در هند برگزار شد با بیان اینکه همه ما میدانیم که کریدور شمال-جنوب با توافق سه کشور ایران، هند و روسیه ۱۷ سال پیش تعریف شد در حال حاضر بار و کالا از مسیر دریایی از طریق کانال سوئز به اروپا حمل میشود. البته به خاطر مشکلاتی که در یمن وجود دارد هزینه بیمه حمل کالا در این مسیر افزایش پیدا کرده است.
به گزارش تجارتنیوز، وی مسیر آستارا در آذربایجان تا مرز ایران را تکمیل شده عنوان و اظهار کرد: ساخت پل آستارا بر روی رودخانه آستاراچای بین دو کشور به اتمام رسیده و ساخت مسیر آستارا در خاک ایران رو به اتمام است. ضمن اینکه ۴ ترمینال کانتینری، نفت، غلات و جنرال کارگو توسط آذربایجان در حال احداث هستند.
مدیرکل بینالملل راه آهن با بیان اینکه مسیر قزوین-رشت به طول ۱۶۳ کیلومتر، ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۵ درصد باقیمانده تا سه ماه آینده تکمیل خواهد شد، اظهار داشت: برای ساخت مسیر رشت-آستارا به طول ۱۶۲ کیلومتر به ۱ میلیارد دلار نیاز داریم که ۵۰۰ میلیون دلار برای تملک زمین توسط ایران فراهم میشود و ۵۰۰ میلیون دلار هم برای ساخت مسیر نیاز است که با سرمایهگذاری شریک کاری ساخته میشود؛ برای این کار با راهآهن آذربایجان در حال مذاکره هستیم.
وی ادامه داد: برای عملیاتی کردن این کریدور به صورت حملونقل ترکیبی از بمبئی به مسکو و اروپای شرقی در سال ۲۰۱۶ جلسات متعددی با مسئولان راهآهنهای آذربایجان و روسیه داشتهایم که اسناد و تفاهمنامههایی هم به امضا رسیده است. همچنین برای طی مسیر از بمبئی به سمت روسیه از طریق ایران و آذربایجان جدول تعرفه حمل ریلی بار و جدول زمانی نهایی شده است. بر این اساس راهآهن ایران مسئولیت حمل در ایران را برای حملونقل ترکیبی به عهده میگیرد.
نظری با اشاره به تردد ۲۲ روزه اولین قطار آزمایشی بمبئی-مسکو در سال ۲۰۱۶ تاکید کرد: برای جذب بار، تعرفه حمل ریلی بار این مسیر برای سال ۲۰۱۷ به میزان ۵۰ درصد کاهش یافته و اخیرا تفاهمنامه ۵جانبه میان ایران، آذربایجان، روسیه، اکراین و لهستان برای حملونقل در این مسیر به امضا رسیده است.
مدیرکل بینالملل راهآهن با تاکید بر لزوم مدیریت واحد کریدور برای عملیاتی و سپس اقتصادی کردن آن خاطرنشان کرد: لازم است با مدیریت واحد، حجم و میزان بار در طول کریدور، نوع کالاها، مبدا و مقصد بارها و تمامی اطلاعات مربوطه، مشخص شوند. پیشنهاد مشخص من این است که مدیریت مشترک بهرهبرداری داشته باشیم.
منبع: مهر
نظرات