ساختوسازهای ناهمگون روی شهر تاریخی ۱۶۰۰ ساله
باستانشناس و کارشناس میراث فرهنگی ایلام از تشکیل پایگاه پژوهشی «سراب کلان» خبر داد و گفت: با فعالیت این پایگاه شاهد رونق گردشگری در شهرستان سیروان خواهیم بود.
دکتر «بهزاد فریادیان» درباره این شهر گفت: شهر تاریخی «سرابکلان» که در بخش مرکزی شهرستان سیروان قراردارد با قدمت بیش از 1600 سال یکی از زیباترین شهرهای مستحکم وتمام سنگی کشور محسوب میشود.
به گزارش تجارتنیوز ، فریادیان با بیان اینکه مجموعه بناهای این شهر تاریخی شامل برج وبارو، زیرزمین، سردابه و بناهای یک و دوطبقه است، گفت: مصالح بکار رفته سنگوآهک وقطر دیوارها بین 60 تا 90 سانتیمتر پایداری و استحکام شهر را نمایان کرده و به عنوان مرکز ایالت ماه سبدان (ماسبذان) در کنار چشمهای پر آب احداث شده و امروزه بنام سرابکلان (چشمه خرابهها) شناخته میشود.
این متخصص باستانشناسی افزود: این شهر تاریخی زیبا در مساحتی بالغ بر 15 هکتار ساخته شده یکی از بهترین جاذبههای گردشگری غرب کشور محسوب میشود.
وی تصریح کرد: مناطق بکر و زیبای دشت سیروان از جنگل، مراتع، باغات انار، برنج کاری، رودخانه خروشان سیمره با هوای معتدل تشکیل شده اما با وجود این همه جاذبه تاریخی طبیعی متاسفانه در ادوار گذشته به علت بیتوجهی متولیان امر مورد بیمهری قرار گرفته است.
فریادیان گفت: رفتارهای نسنجده و غیرعملی مسئولان در ادوار گذشته از قبیل جابجایی روستای سراب کلان سبب تخریب آثار معماری و تشدید ساختوسازهای بیرویه توسط اهالی شد.
وی تصریح کرد: متاسفانه این رفتار دستاویزی برای اهالی روستا شد تا به بهانه نیاز به محل سکونت و دریافت بهایی بیشتر شاهد ساختوسازهای ناهمگون و بدون الگوی معماری ایرانی بر روی این شهر تاریخی باشیم.
فریادیان گفت: دفاعیات فنی توسط اینجانب منجر به تصویب پایگاه پژوهشی ملی تحت عنوان پایگاه پژوهشی «سراب کلان» شده است.
وی تصریح کرد: از این پس شهر تاریخی سراب کلان با مدیریت پایگاه پژوهشی مستقر در محل برنامههای همهجانبه جهت ساماندهی محوطه شهرتاریخی با ردیف بودجههای مشخص سالانه، شاهد پویایی و ساماندهی محوطه و رونق اقتصادی بواسطه جذب گردشگران داخلی و خارجی خواهیم بود.
این باستانشناس تصریح کرد: از جمله اقدامات پیشروی مدیریت پایگاه پژوهشی تازه نوپای سرابکلان پاکسازی، مرتبسازی محوطه، تجهیز و آمادهسازی برخی خانههای روستایی به منظور عرضه خدمات رفاهی و فروش صنایعدستی بومی به گردشگران داخلی و خارجی است.
منبع: ایسنا
نظرات