فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۹۳۹۶

افزایش قیمت‌ اجناس در غرفه‌های فرودگاه‌ها

افزایش قیمت‌ اجناس در غرفه‌های فرودگاه‌ها

غرفه‌هایی با فضاهای کوچک و به گفته کارشناسان بهداشت، بسیار نامناسب و فاقد امکانات اولیه که به چندین برابر قیمت، اجناس بی‌کیفیت و ناسالم دست مسافران منتظر می‌دهند.

گشت مشترک تعریزات حکومتی در حاشیه بازدید از وضعیت فرودگاه مهرآباد تهران که با هدف رسیدگی به شکایات مردمی در نحوه خدمت رسانی به مسافران در پی بارش برف و اختلال در پروازها پیش آمده بود، به غرفه‌های داخل سالن‌های انتظار فرودگاه هم سر زد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در این بازدید که با حضور مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، معاون حقوقی و رئیس گشت‌ها، کارشناسان اجرای احکام، کارشناسان بهداشت و بازرسان اصناف و سازمان صنعت، معدن، تجارت انجام شد، تخلفات متعدد صنفی و بهداشتی مشاهده شد.

دمای یخچال 15 درجه بالای صفر برای محصولات غذایی!

در اغذیه فروشی کوچک که بیشتر شبیه به زیرپله بود، مردم از قیمت‌های بالا و کیفیت بسیار پایین محصولات عرضه شده شکایت داشتند.

این غرفه، ساندویچ ژامبون را 13 هزار تومان می فروخت در حالی که به گفته بازرسان اصناف، با احتساب هر کیلو ژامبون به قیمت 22 هزار تومان و با توجه به اینکه در هر ساندویچ تنها 100 گرم ژامبون می‌گذارند همچنین با در نظر گرفتن سایر مواد یک ساندویچ و حاشیه سود 50 درصدی باید قیمت این ساندویچ در بیشترین حالت، پنج هزار تومان باشد.

فروشنده این غرفه در پاسخ به این محاسبه بازرسان گفت که برای ورود به فرودگاه و حمل بار، کرایه زیادی می‌پردازد ضمن اینکه اجاره بهای این غرفه هر ماه 15 میلیون است و ماهانه 400 هزار تومان هم بابت آب، برق و خدمات فرودگاهی پرداخت می‌کند.

در ادامه این بازرسی، پس از بررسی کارشناسان بهداشت و بررسی درجه دمای یخچال کوچک این اغذیه‌فروشی، کارشناس بهداشت اعلام کرد که دمای یخچال 15 درجه سانتی گراد بالای صفر است در حالی که دمای یخچال مطابق با استانداردها باید بین صفر تا چهار درجه سانتی گراد بالای صفر باشد.

سوسن رسولی کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت غرب تهران اظهار کرد: مشکل از متصدی این غرفه نیست بلکه مشکل اصلی مربوط به فرودگاه است زیرا غرفه‌هایی با فضای بسیار کوچک اجاره می‌دهد که فاقد هرگونه امکانات است و در بهترین شرایط فقط لوله کشی و سینک معمولی دارد.

معلوم است که در این فضای کوچک، متصدی نمی‌تواند بهداشت را به خوبی رعایت کند چون حجم کار در این مکان زیاد است و این درحالیست که فضایی برای میز کار و یا حتی آب گرم برای شستشوی ظروف ندارد.

این کارشناس بهداشت خاطرنشان کرد: چون سینک دو کاسه ندارد، نمی‌تواند شستشوی سبزیجات را انجام دهد و این موضوع به این دلیل نیست که نمی‌خواهند و یا نسبت به این موضوع آگاهی ندارد، بلکه به دلیل محدویت مکان نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

وی یادآور شد: پیش از این برای هر صنف، متراژ خاص در نظر گرفته می‌شد اما اکنون متراژ برداشته شده و مالکان از جمله شهرداری و فرودگاه‌ها به هر نحوی که بخواهند، ملک خود را اجاره می‌دهند.

در ادامه این بازرسی، رئیس گشت‌های تعزیرات خطاب به فروشنده این غرفه گفت: تعزیرات مخالف کسب درآمد و فعالیت هیچ واحدی نیست اما موضوع سلامت و امنیت مردم در اولویت قرار دارد بنابراین اگر می‌خواهید فعالیت و کاسبی داشته باشید باید به درستی و با رعایت انصاف کار کنید.

در پایان این بازدید، برای این غرفه اخطار 48 ساعته پلمب صادر شد.

یک لیوان چای پنج هزار تومان!

در یکی از غرفه‌هایی که نوشیدنی‌های گرم و دمنوش ارائه می‌شود، یک لیوان چای سه قیمت متفاوت داشت؛ بدین ترتیب که قیمت یک لیوان چای کیسه‌ای 2 هزار تومان، چای دم کرده، سه هزار تومان و چای زعفرانی پنج هزار تومان به مشتریان داده می‌شد.

این در حالی بود که یکی از مشتریان حاضر در سالن انتظار به خبرنگار ایرنا گفت: چای پنج هزار تومانی خریدم اما بسیار کیفیت بدی دارد و انگار آبجوش می‌خورم.

آقای دیگری با خنده و تمسخر گفت: چای‌هایی که دوران سربازی می‌خوردیم بهتر از این بود.

علاوه بر اینها، در کنار چای، کیک‌های شکلاتی خامه‌ای در ظرف‌های کیک خوری بزرگ روی میز قرار داشت که به سفارش مشتری یک برش به او داده می‌شد.

کیک‌های یاد شده به گفته کارشناس بهداشت، حتما باید در یخچال نگهداری شود اما در محیط قرار داشت و هر برش کیک هم به قیمت 10 هزار تومان به فروش می‌رسید!

بازرسان اصناف پس از بررسی فاکتورهای فروشنده، اعلام کردند که قیمت هر برش کیک حداکثر سه هزار تومان است اما فروشنده به قیمت بالای اجاره بهایی که پراخت می‌کند، اشاره کرد و گفت که کمتر از این میزان برای او به صرفه نیست.

در یکی از غرفه‌هایی که محصولات سوپرمارکتی عرضه می‌شود، با بررسی کارشناسان، بیشتر محصولات و کالاها، قاچاق و فاقد برچسب اصالت و سیب سلامت بود همچنین هیچ یک از کالاهای این غرفه که به دکه کوچک بیشتر شباهت داشت، برچسب قیمت نداشت.

انواع بیسکویت و شکلات‌های کاکائویی خارجی، نوشیدنی‌های انرژی زا و آدامس‌هایی که برخی از آنها تاریخ مصرف مشخص هم نداشت، با قیمت‌های آنچنانی به فروش می‌رسید.

پس از تشخیص اینکه این کالاها قاچاق هستند، کارشناسان اجرای احکام تعزیرات کالاها را جمع آوری و صورت جلسه کردند و مقرر شد تا به سازمان جمع آوری اموال تملیکی تحویل تا نسبت به معدوم سازی آنها اقدامات لازم انجام شود.

باقلواهای مانده‌ای در شرایط نامطلوب عرضه

در غرفه عرضه شیرینی هم وضعیت نامطلوب بهداشتی مشاهده شد به طور که باقلوای فاقد مشخصات، بدون روکش و در دمای محیط قرار داشت و بعد از بررسی کارشناسان بهداشت، مشخص شد که علاوه بر اینکه شرایط نگهداری و عرضه این محصولات بهداشتی نیست، قیمت آنها هم بسیار بالاتر از حد معمول است.

کارشناسان بهداشت با توجه به کیفیت نامطلوب و شرایط نگهداری نادرست، اعلام کردند که این محصولات باید معدوم شود.

در پایان این بازدید، بهمن حسن بیگی معاون حقوقی و رئیس گشت‌های تعزیرات گفت: در فرودگاه‌های مهرآباد و امام خمینی گزارش‌های متعددی از سوی مردم مبنی بر گرانفروشی به سازمان تعزیرات رسیده است که وظیفه ما رسیدگی و برخورد با متخلفان است.

حسن بیگی اظهار کرد: البته کسانی که قانون نظام صنفی و قانون حمایت حقوق مصرف‌کنندگان را رعایت کنند، از سوی سازمان تعزیرات تشویق می‌شوند.

رئیس گشت‌های مشترک تعزیرات خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه 135 سازمان تعزیرات حکومتی و یا سامانه ۱۲۴ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام کنند.

پیش از این نیز، محمد محمدی مدیر کل سابق تعزیرات حکومتی تهران، با اشاره به گران‌فروشی در فرودگاه‌های امام خمینی (ره) و مهرآباد، گفته بود که هیچ مجوز قانونی برای گرانفروشی کالاها و خدمات در فرودگاه‌ها وجود ندارد.

محمدی در نشست مشترک کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات و کمیته نظارت و بازرسی کارگروه تنظیم بازار در سال ۹۶ اظهار کرد که شکایات متعددی از عملکرد اصناف در فرودگاه‌ها وجود دارد؛ ضمن اینکه موضوع استقرار پایگاه تعزیرات در فرودگاه از سه سال قبل مطرح است اما تاکنون در این زمینه همکاری لازم از سوی شرکت فرودگاه‌ها انجام نشده است.

همچنین محمد امامی امین، معاون هماهنگی و توسعه منابع استانداری تهران نیز در این نشست گفت: اگرچه خدمات فرودگاهی در همه جای دنیا، لوکس محسوب می‌شود اما این قیمت‌ها نباید سرسام آور باشد و در این مورد باید سود متعارف خدمات فرودگاهی مشخص شود.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.