بخش اعظم نوسانات نرخ ارز حبابی است
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: بخشی از افزایش نرخ ارز ناشی از عوامل بنیادی است، اما بخش عمده آن واقعا حبابی و ناشی از انتظارات و عوامل ناپایدار است.
علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی اصلاحات ساختاری برای ثبات مالی اظهار کرد: بخشی از افزایش نرخ ارز ناشی از عوامل بنیادی است، اما بخش عمده آن واقعا حبابی و ناشی از انتظارات و عوامل ناپایدار است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی ادامه داد: بازار ارز در سالهای 90 تا 92 از زمان انتخابات دولت یازدهم تا اواسط سال 96 از ثبات نسبی برخوردار بوده و از زمستان سال گذشته بازار ارز با التهاب مواجه بوده است.
دیواندری افزود: با بررسی شواهد و تجارب دنیا در مییابیم که ساختارهای نهادی مناسب برای اعمال سیاستهای احتیاطی کلان، که مقامات ناظر بخش مالی را قادر به انجام اقدامات پیشگیرانه میکند، برای تمام کشورها، اعم از نوظهور و توسعهیافته، یک ضرورت انکارناپذیر است. با توجه به این واقعیت که بخش مالی اقتصاد ایران بانکمحور است و بعضا به سبب اتخاد برخی سیاستها و همچنین در اثر ضعف مقررات و اختیارات بازدارنده طی دهههای گذشته، سلامت و ثبات صنعت بانکداری کشور با چالشهایی مواجه شده است، از این منظر، طراحی و پیادهسازی نهادی با هدف پیگیری ثبات مالی در اقتصاد ایران گریزناپذیر است که در برخی از کشورها، این نهاد با عنوان کمیته یا شورای ثبات مالی، متشکل از مقامات بازار پول، بیمه و سرمایه و همچنین نهادهای نظارتی و تنظیمگری مالی ایجاد می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: تحولات ساختارهای سیاستگذاری و نظارت در بخش مالی در عرصه بینالمللی که بهطور مجمل بیان شد در حالی است که همگام با این تحولات، در بخش مالی اقتصاد ایران اصلاح ساختارها و بهروزرسانی چارچوبهای نظارتی و سیاستگذاری به نحو مناسبی صورت نپذیرفته است. به این دلیل دوام این کاستیها در دهههای گذشته، موجب آسیبپذیری شبکه بانکی و ظهور چالشی به نام مشکل ثبات مالی شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات