فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۶۰۶۸

گروه‌های موثر بر افزایش قیمت ارز

گروه‌های موثر بر افزایش قیمت ارز

حسین محمودی اصل؛ استاد دانشگاه در نوشتاری با عنوان گروه‌های موثر بر افزایش قیمت ارز در روزنامه قانون نوشت؛ پیش‌بینی اقتصاد از چند ماه به چندروز و چند ساعت تغییر یافته است.

حسین محمودی اصل؛ استاد دانشگاه در نوشتاری با عنوان گروه‌های موثر بر افزایش قیمت ارز نوشت؛ پیش بینی اقتصاد از چند ماه به چندروز و چند ساعت تغییر یافته است.

به گزارش تجارت‌نیوز، جالب است در این فضا عده‌ای به پیش بینی قیمت دلار می‌‍‌پردازند. این افراد ۶ دسته‌‎اند. دسته اول سوداگرند و با کدهای قیمتی درصدد افزودن بر دارایی‌های خود هستند. در این راستا از هیچ حقه‌ای چشم پوشی نمی‌کنند.

این افراد هم خود کد قیمتی می‌دهند و هم به انتشار کدهای قیمتی برخی روزنامه‌ها و کارشناسان می‌پردازند.گروه دوم مثلا کارشناسان ناراضی یا تازه به دوران رسیده‌اند که درصدد برجسته کردن خود هستند تا با تحقق کدهای قیمتی بر اعتبار خود بیفزایند.

برای آن‌ها اهداف‌شان مهم‌تر از وضعیت کشور و مردم است .دسته سوم برخی از رقبای دولت هستند که با کدهای قیمتی خود بر التهاب می‌افزایند.دو روزنامه اقدام به این کار کردند و التهابات و زیان‌های جبران ناپذیری را همچون دو دسته اول به کشور وارد کرده‌اند.

دسته چهارم دشمنان و اپوزیسیون خارجی هستند که هماهنگ با هم درصدد ایجاد بارروانی با کدهای قیمتی جدید و ایجاد التهاب در کشور و اقتصاد هستند .دسته پنجم مسئولان کشور هستند که گاه با تصمیمات و گاه با مصاحبه‌های خود،کدهای قیمتی جدیدی را به بازار داده و این اشتباهات به یک کلکسیون تبدیل می‌شود. دسته ششم، مردم عادی هستند که دو گروه را تشکیل می‌دهند.

آن‌ها یا چند صد دلار دارند و اندکی کالا انبار کرده‌اند یا ندارندکه هردو گروه بازنده‌اند چون یا دلار ندارند یا بخش کوچکی از دارایی‌های‌شان ارزی است. این افراد گاه به کدهای قیمتی باوردارند و به انتشار آن در فضای مجازی مبادرت می‌کنند یا در گفت‌وگوهای روزمره ناخودآگاه به التهابات دامن می‌زنند.

این دسته که مردم عادی را شامل می‌شوند بیشترین تاثیر را در انتشار و ایجاد التهاب ناخواسته دارند، چرا که هدف و نکته موثر پنج دسته قبلی هستند. هدف پنج دسته قبلی تحریک و تاثیرگذاری براین گروه است تا هم جو موجود با فشار عموم مردم ملتهب شده و از طرفی حضور فیزیکی یا غیرفیزیکی عامه مردم در بازار ارز و افزایش تقاضا ارز باعث افزایش شدید قیمت‌ها می‌شود.

ضمن اینکه مردم عادی وقتی دچار استرس و نگرانی می‌شوند بدون توجه به ریسک و قیمت‌ها و با چشمانی بسته خریدمی‌کنند و این همان چیزی است که سوداگران می‌خواهند .برای غلبه بر این فشارها، مسئولان و رسانه‌های مختلف باید هماهنگ و با برنامه عمل کنند.

مردم باید هوشیار و آگاه‌تر عمل کنند چرا که دسته مردم اگر متحد و منسجم و هوشیار‌تر عمل کنند تمام مشکلات ناشی از پنج دسته مذکور را می‌توانند بی اثر کنند و زندگی بهتر و کم چالش‌تری را پیش رو داشته باشند.

مشکلات امروز بیشتر از آن که منشا اقتصادی داشته باشد، منشا روانی دارد و مردم بهترین خنثی کننده این فشارهای روانی هستند. با اینکه همه مسئولان اعتقاد جنگ روانی و مسائل روانی اعتقاد دارنداما نه ستادی نه کارگروه هماهنگی که عملیاتی باشد؛ در دستور کار نیست و انسجامی وجود ندارد، دولت کاملا سردرگم است. اخبار هر سازمان، وزارتخانه و نهادی بدون هماهنگی منتشر می‌شود که التهاب تازه‌ای را به وجود می‌آورد.مشکل اقتصاد کشور صرفا اقتصادی نیست که اقتصاددان‌ها توان برطرف کردن آن را داشته باشند.

تحریم، مسائل روانی، سوداگران سازمان یافته، فرصت طلبی و … یک مدیریت چند وجهی را می‌طلبد. گویا سال ۹۰ و ۹۱ از خاطرمان رفته است. با وجود قطعنامه‌های سازمان ملل و اجماع کل کشورها قیمت ارز سه برابر شد و حالا به پنج برابر رسیده است؛ این طبیعی است؟ اگر اتفاقی رخ دهد مذاکره‌ای صورت گیرد یا بسته اروپایی مناسبی اجرایی شود، اصلاح صورت می‌گیرد.

دلار بازار آزاد که سه درصد از مناسبات ارزی کشور را تشکیل می‌دهد، نباید بر قیمت‌ تمام کالاها تاثیر بگذارد. اغلب مشتریان دلار بازار آزاد برای سودجویی وارد بازار شده‌اند و مصرف کننده‌ای واقعی در این بازار به چشم نمی‌خورد . در این میان آیا فردی با دلار ۱۸ تومانی مسافرت می‌رود یا کالایی وارد می‌کند؟

منبع: روزنامه قانون

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.