خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۵۲۰۲۰

عامل اصلی رشد قیمت دلار در بازار سه‌شنبه / رشد احتیاطی در بازار ارز

عامل اصلی رشد قیمت دلار در بازار سه‌شنبه / رشد احتیاطی در بازار ارز

عده ای در بازار باور داشتند، مقداری تقاضای نقدی در انتهای سال وارد بازار شده است و همین موضوع عامل اصلی رشد قیمت در بازار داخلی بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، در بازار ارز نیز، دلار با رشد ۱۴۵ تومانی به قیمت ۱۲ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. برخی از فعالان عنوان کردند که در ساعات پایانی روز قیمت‌های بالاتری نیز برای این دو دارایی به ثبت رسید. آنها از افزایش سکه تا محدوده ۴ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان خبر دادند و عنوان کردند پس از پایان ساعت کاری بانک‌ها، قیمت دلار نیز تا ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان رشد کرد.

عده دیگری نیز از کاهش قیمت‌ها از حوالی ساعت پنج بعد از ظهر خبر دادند. باید دید با بازگشایی بازار، امروز دلار با معامله‌گران افزایشی همراه خواهد شد یا مسیر اصلاح‌گران‌قیمتی را در پیش خواهد گرفت.

دومین رشد پیاپی دلار در شرایطی صورت گرفت که برخی از فعالان انتظار داشتند در مرز ۱۲ هزار تومانی عرضه ارز به میزانی در بازار افزایش پیدا کند که قیمت به کانال پایین‌تر بازگردد.

قیمت دلار روز یکشنبه با ۱۰۰ تومان رشد بار دیگر وارد کانال ۱۲ هزار تومانی شده بود. با این حال، به گفته فعالان، نوسان‌گیران با تکیه بر برخی اخبار جو افزایشی را در بازار ایجاد و برخی از خریداران احتیاطی را وارد بازار کردند. یکی از خبرهایی که نوسان‌گیران برجسته کردند، اظهارات نماینده ایالات‌متحده در امور مربوط به ایران بود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از الوطن، برایان هوک نماینده ایالات‌متحده در امور مربوط به ایران اعلام کرد معافیت‌های داده شده برای خرید نفت از ایران بعد از ماه «مه» تمدید نمی‌شود.

وی ادامه داد: سیاست ما کاهش صادرات نفت خام ایران است و به دادن معافیت‌های دیگر به مشتریان نفت ایران پایبند نیستیم. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران باور دارند دولت آمریکا برای اینکه در برابر افزایش قیمت نفت مقاومت کند، ناچار به تمدید معافیت‌های تحریمی ایران خواهد شد.

در این میان عده‌ای از فعالان باور داشتند، خبر اظهارات مربوط به برایان هوک اثری در بازار داخلی نداشت. آنها اعتقاد داشتند چندی قبل چنین اظهارنظری از این مقام آمریکایی انتشار یافته بود و بازار اثر آن را قبلا هضم کرده بود.

در این شرایط می‌توان گفت نوسان‌گیران قصد دارند از طریق اخبار فضای بازار را تحت‌تاثیر قرار دهند. عده دیگری باور داشتند، مقداری تقاضای نقدی در انتهای سال وارد بازار شده است و همین موضوع عامل اصلی رشد قیمت در بازار داخلی بوده است.

رشد نرخ حواله درهم یکی دیگر از متغیرهایی است که به‌طور سنتی توسط معامله‌گران بازار داخلی رصد و افزایش آن به‌عنوان منبع رشد بازار دلار در میان شماری از معامله‌گران در نظر گرفته می‌شود. روز گذشته نرخ حواله درهم به سوی مرز ۳ هزار و ۳۰۰ تومان میل کرد.

در روزی که قیمت دلار دومین رشد متوالی را تجربه کرد، برخی از معامله‌گران همچنان تمایلی به خرید نداشتند. این دسته باور داشتند، بازار طی روزهای آتی روند نزولی خواهد گرفت و حداقل تا نقطه مقاومتی ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومانی برای خرید صبر خواهند کرد.

به گفته آنها، یکی از نشانه‌هایی که انتظارات این گروه را تحت‌تاثیر قرار داد، عدم افزایش ارزش دلار در هرات افغانستان به بالای مرز ۱۲ هزار تومانی بود. آنها باور دارند در صورتی که دلار در بازار تهران با یک روند افزایشی مواجه بود، معامله‌گران بازار هرات افغانستان نیز خریدهای خود را بالا می‌بردند و قیمت در آن منطقه جغرافیایی به بالای مرز ۱۲ هزار تومانی می‌رفت.

عده دیگری از معامله‌گران نیز بر مقاومت دلار در نقطه ۱۲ هزار و ۴۰۰ تومانی تاکید می‌کنند. این عده باور دارند تازمانی که قیمت دلار زیر منطقه یاد شده قرار دارد، می‌توان انتظار اصلاح قیمت آن به کانال ۱۱ هزار تومانی را داشت.

در روزی که در بازار ارز با یک رشد آرام دلار به محدوده ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومانی نزدیک شد، سکه تمام بهار آزادی قدم‌های محکم‌تری برای شکست مرز چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برداشت. سکه در این روز از محرکی خارجی به نام اونس طلا نیز حمایت می‌شد و همین عامل افزایش قیمت سکه را چشمگیرتر کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.