فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۹۸۸۶۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

بازارها در نیمه دوم سال چه وضعیتی خواهند داشت؟

بازارها در نیمه دوم سال چه وضعیتی خواهند داشت؟

پیش‌بینی کارشناسان این است که دلار در نیمه دوم امسال هرچند به مانند سال گذشته روند پرنوسانی نخواهد داشت اما به مانند نیمه نخست امسال هم نخواهد بود و بازار سرمایه احتمالا دارای بیشترین بازدهی را نسبت به دیگر بازارها خواهد داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بررسی روند بازارها در نیمه دوم سال نشان می‌دهد که اگر چه بازارهای طلا و ارز تا حدود پایان اردیبشهت ماه روند پرنوسانی را پشت سر گذراندند اما یک ماه پایانی بهار و سه ماهه تابستان را با آرامش بیشتری سپری کردند و کاهش قیمت داشتند.

دلار از روز 20 اردیبهشت ماه سال جاری از کانال 15 هزار تومان فاصله گرفت و با سه پله افت به کانال 11 هزار تومان رسیده و تقریبا از روز 25 مرداد ماه وارد این کانال شد و بعد از آن، روزهای آرامی را در این کانال سپری می‌کند. بازار طلا 18 عیار نیز طی هفته‌های اخیر در مرز 400 هزار تومان نوسان داشته است.

در بازار سرمایه نیز اگر چه از شدت رشد آن در چند ماه گذشته نسبت به ابتدای سال کاسته شده اما بازدهی هفتگی این بازار نشان می‌دهد در هفته‌هایی که بازار طلا و ارز بازدهی منفی داشتند، شاخص کل بورس رشد کرده و بازدهی به نسبت خوبی را از آن خود کرده است.

اما وضعیت بازارها در شش ماهه دوم سال چگونه خواهد بود؟

از نگاه خیلی از کارشناسان، کشور در دوره تحریم با کاهش درآمدهای نفتی مواجه است که در سال جاری خود را به صورت کسری بودجه نشان داده است. به نظر می‌رسد این کاهش درآمدهای نفتی کشور در نیمه دوم سال بیشتر خود را نشان دهد.

در این خصوص غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسون برنامه و بودجه مجلس شواری اسلامی هم گفته است: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته ٧٠ هزار میلیارد تومان کاهش درآمدها نسبت به بودجه دولت است که باید به اندازه این مقدار صرفه‌جویی کند و از هزینه‌هایش کم کند(ایسنا).

اگر چه محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته است که کشور کسری بودجه ندارد اما به هر حال این موضوع مساله‌ای است که کارشناسان را نسبت به افزایش نقدینگی و تورم نگران کرده است.

در این خصوص سلمان نصیرزاده، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه پیش‌بینی کرده که کسری بودجه، رشد نقدینگی و تورم در کنار کاهش طرف تقاضا می‌تواند رکود را، در بازارهای داخلی به خصوص از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ تشدید کند، از سوی دیگر به دلیل نبود سیاست مناسب برای مقابله با علت این افت‌های اقتصادی، چشم‌اندازی روشنی را نمی‌توان تصور کرد و حرکت‌های بازدارنده، در صورت رفع دلایل این رخدادها می‌تواند مرهمی موقت بر یک جریان اقتصاد سیاسی بیمار باشد.

سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی هم در نمودار بازدهی بازارها تا پایان سال، پیش‌بینی کرده که بورس جلوتر از دیگر بازارها قرار می‌گیرد، اما وی معتقد است دو موتور محرک در بازار سرمایه یکی افزایش قیمت ارز و دیگری افزایش تورم بوده است که تورم در حال متوقف شدن و رشد قیمت ارز نیز در حال کم شدن است، بنابراین موتورهای محرک رشد بورس هم کم می‌شود.

در این خصوص مرتضی ایمانی‌راد، اقتصاددان معتقد است: اگر روند آرام بازار طلا و ارز ادامه‌دار باشد، سرمایه‌گذاری‌ها از حوزه‌های تحریک‌پذیر (همانند طلا و دلار) به حوزه‌های باثبات (همانند بازار بورس، سپرده‌گذاری در بانک‌ها، سپرده‌گذاری در صندوق‌ها) تغییر جهت می‌دهند.

پدرام سلطانی، نایب رئیس سابق اتاق بازرگانی هم پیش‌بینی خود را از روند بازارها در نیمه دوم سال اینگونه بیان کرده است: فقط با لحاظ کردن عوامل اقتصادی و نه عوامل سیاسی یا تنگنا عرضه که ما در عرضه ارز از محل فروش نفت یا صادرات خواهیم داشت، تا پایان سال نرخ ارز حداقل بین 13 تا 14 هزار تومان باشد، هر چه سیاست‌ها موجب شود که بازار به تشویش بیفتد و تقاضاهای غیرتجاری بیشتر شود می‌تواند اثر فزاینده‌ای روی نرخ طلا و ارز داشته باشد.

همچنین به اعتقاد سیامک قاسمی، ارز و طلا اگر خودشان را به تورم نرسانند به آن نزدیک می‌کنند. وی بازدهی 30 درصدی را تا پایان سال برای این دو بازار پیش‌بینی کرده است.

بازار مسکن

به گزارش تجارت‌نیوز، براساس داده‌های بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مرداد ماه سال جاری تعداد معاملات کاهش قابل توجهی داشته، به نحوی که خرید و فروش خانه‌های مسکونی شهر تهران به سه هزار و 300 واحد رسیده که نسبت به ماه قبل افت ۳۱.۳ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل افت ۷۲.۶ درصد را به ثبت رسانده است.

در بخش قیمت واحدهای معامله شده نیز اگر چه قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی نسبت به تیر افت 2.4 درصدی داشته اما نستب به مدت مشابه سال 97 ردش 76 درصدی داشته است، همچنین در این ماه متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۱۳ میلیون و ۳۰ هزار تومان بوده است.

پیش‌بینی کارشناسان از عدم افزایش قیمت در بازار مسکن خبر می‌دهد.

قاسمی در خصوص مسکن از وجود رکود عمیق نام برده و در این خصوص گفته است: بدترین نرخ بازده در بین بازارها برای بازار مسکن است. این بازار تا پایان سال وارد دوره رکودی می‌شود که عمیق‌تر از سال‌های گذشته است. دلیل رشدی هم که در سال ۹۷ داشت تحولات بازار مسکن نبود، بلکه تطبیق بازار مسکن با بازار ارز بود. پیشگام بازارها، بورس است، اما موتورها و سرعت رشد آن در حال خاموش شدن است.

حسین عبده‌تبریزی صاحب‌نظر ارشد بخش مسکن هم اخیرا در گفتگو با دنیای اقتصاد در خصوص بازار مسکن گفته است: بازار مسکن بیشتر از تورم تبعیت می‌کند، با این حال اکنون به نظر می‌رسد بازار مسکن به یک دوره رکود وارد می‌شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار