آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز ۱۵ آذر ۹۹ چقدر بود؟
برخی از فعالان بازار ارز اعتقاد دارند، بازار ارز و سکه تقریبا دو هفته به دلیل تعطیلات کرونایی، باز نبوده است و باید رفتار معاملهگران بزرگ در روز اول جدید کاری بازار را به دقت رصد و بر اساس آن موقعیت خرید یا فروش خود را تنظیم کرد. اما آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز چقدر بود؟
به گزارش تجارتنیوز ، پس از دو هفته تعطیلات کرونایی حالا باید دید بازارها از جمله بازار ارز چه روندی را در پیش میگیرند. آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز چقدر بود؟
در این مورد دنیای اقتصاد نوشت: روز پنجشنبه دلار ۴۵۰تومان افزایش یافت و به بهای ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان رسید.
عدهای اعتقاد دارند، بازار ارز و سکه تقریبا دو هفته به دلیل تعطیلات کرونایی، باز نبوده است و باید رفتار معاملهگران بزرگ در روز اول جدید کاری بازار را به دقت رصد و بر اساس آن موقعیت خرید یا فروش خود را تنظیم کرد.
به این ترتیب، میتوان گفت عده زیادی از معاملهگران تصمیم خاصی برای خرید یا فروش ندارند و در انتظار مشخص شدن وضعیت بازار در روز اول هفته هستند.
از جوسازی تا متغیرهای کلان اقتصادی
گفته میشود، عدهای از معاملهگران به دنبال جوسازی پیرامون اتفاقات اخیر سیاسی هستند و به همین واسطه روز جمعه در معاملات پشت خطی خریدهای خود را بالا برده بودند. آنها تصور میکنند، با برجسته کردن تصمیم جدید مجلس میتوانند نگرانی نسبت به تعویق رفع تحریمها را مورد توجه بیشتری قرار دهند و اعتقاد دارند، در صورتیکه قیمت دلار به بالای ۲۶ هزار تومان برود، خود به خود سمت و سوی انتظارات هم تغییر بیشتری پیدا خواهد کرد.
با این حال، در آن سوی بازار، دستهای از معاملهگران باور دارند، با تغییر رئیسجمهور آمریکا، قرار نیست فشار حداکثری ادامه پیدا کند. از نگاه آنها، همین موضوع کافی است که سمت و سوی انتظارات در بازار ارز و سکه تعدیل شده باشد و به همین خاطر هم از نگاه آنها، نباید انتظار رشدهای سنگین در این دو بازار را داشت.
به باور آنها، بهرغم اصلاحهای مقطعی، هر دو بازار در مسیر نزول تدریجی قرار خواهند داشت و از هر فرصت افزایشی به قصد فروش باید استفاده کرد. تنها در حالتی میتوان انتظار تغییر جهت کلی قیمتهای بازار را داشت که معاملهگران به این نتیجه برسند که دولت جدید آمریکا مایل به مذاکره نیست و ایران هم گرایش چندانی برای توجه به خواست طرف مقابل ندارد.
از نگاه شمار دیگری از معاملهگران، در شرایط فعلی سیگنالهای هر دو طرف به یکدیگر متناقض بوده است و این مساله نمیتواند جهت قیمتها را دچار تغییر خاصی بکند. از نگاه آنها، افزایش اخیر قیمتها در بازار ارز و سکه بیشتر ناشی از نگرانی معاملهگران نسبت به وضعیت اقتصاد کلان بوده است. بالا بودن سطح نقدینگی و سرعت رشد آن، رشد نرخ تورم و احتمال کسری بودجه زیاد در سال ۱۴۰۰ از جمله عواملی بودند که میزان خریدها را در هفته گذشته از نگاه آنها در بازار ارز و سکه بالا بردند.
به باور این دسته، اصلاح سیاستهای اقتصادی یا گشایش واقعی سیاسی مانند برداشته شدن تحریمها میتوانند مسیر بازارها را تغییر دهند و بدون این متغیرها، کاهش قیمتها نمیتواند پایدار باشد و بازارها مانند هفته گذشته میتوانند باز هم راه افزایشی را در پیش بگیرند.
در این میان عدهای از معاملهگران هم باور دارند در روزهای آتی باید به تحلیلهای فنی دقت بیشتری کرد. به گزارش اقتصاد نیوز، بازار ارز نشان داده است که به کانال ۲۴ هزار تومان حساسیت بالایی دارد. در این کانال، از تعداد فروشندگان کم و به حجم خریدها اضافه میشود. دلیلش این است که یکبار حافظه بازار به معاملهگران نشان داد که این کانال از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که در هنگام افزایش نیز توان عبور آسان از آن را نداشت. معمولا تحلیلگران تکنیکال به شکل دقیقتر، نقاط حمایتی را مشخص میکنند، از نظر آنها نقطه ۲۴ هزار و ۲۰۰ تومان مهمترین حمایت قیمت دلار در کانال ۲۴ هزار تومان است.
از آن سو، دلار از کانال ۲۶ هزار تومان در انتهای هفته گذشته عقبنشینی کرد. به گفته تکنیکالیستها، واکنش بازار به قیمتها نشان میدهد که نقطه ۲۶ هزار و ۶۵۰ تومان، نقطهای حساس برای خریداران است. در واقع بخشی از خریداران در این نقطه مقاومتی، حاضر به خرید بیشتر نیستند و در مقابل، ترجیح میدهند تا بخشی از خریدها را سبک کنند. فعلا بازه بالا و پایین قیمت در این محدوده قرار دارد و تا زمانی که دلار توان عبور از این سطوح حمایتی و مقاومتی را نداشته باشد، آینده قیمت مشخص نیست.
اخبار مرتبط با دلار را در صفحه اختصاصی ارز و طلا تجارتنیوز بخوانید.
نظرات