دلایل متناقض رشد قیمت دلار / آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز ۲۶ آذر ۹۹
در چهارمین روز هفته، رفتار معاملهگران ارزی تغییر کرد. نتیجه تغییر رفتار آنها، برگشت دلار به بالای مرز ۲۶هزار تومانی بود. اما آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز 26 آذر 99 چقدر بود؟
به گزارش تجارتنیوز ، در چهارمین روز هفته، رفتار معاملهگران ارزی تغییر کرد. نتیجه تغییر رفتار آنها، برگشت دلار به بالای مرز ۲۶هزار تومانی بود. اما آخرین قیمت دلار تا پیش از امروز 26 آذر 99 چقدر بود؟
در این مورد دنیای اقتصاد نوشت: در چهارمین روز هفته، رفتار معاملهگران ارزی تغییر کرد. آنها که در روزهای قبل جسارت چندانی برای ورود به بازار نداشتند، روز سهشنبه با قدرت زیادی خریدار شدند. نتیجه تغییر رفتار آنها، برگشت دلار به بالای مرز ۲۶هزار تومانی بود. ساعت ۳ بعدازظهر اسکناس آمریکایی در بازار با قیمت ۲۶ هزار و ۵۰ تومان مورد معامله قرار میگرفت که ۲۳۰ تومان بیشتر از روز دوشنبه بود. پس از ساعت ۴ بعدازظهر هم گفته میشد که ارقام بالاتری برای دلار ثبت شد که ممکن است روند بازار در روز جاری را تحتتاثیر قرار دهد.
دلایل متناقض رشد قیمت دلار
برخی معاملهگران عنوان میکردند، ریزش بازار سهام تاثیر هیجانی در بازار ارز داشته است و گروهی معتقد بودند بازار همچنان تا ابتدای دی ماه تحتتاثیر تقاضاهای فصلی خواهد بود. در این میان، گروهی نیز عنوان میکردند، بازار تصور میکند که اختلافات بین مجلس و دولت وجود دارد و در این شرایط، برخی معاملهگران ترجیح میدادند ریسک خاصی را با فروش ارز نکنند. این گروه عنوان میکردند که در هفتههای اخیر صحبتهای متناقضی در سطح مجلس و دولت مطرح شده و برداشت شماری از معاملهگران این است تا زمانی که اختلافات داخلی وجود دارد، حل مشکلات مربوط به تحریمها دشوار خواهد بود.
با این حال، بسیاری از معاملهگران هم باور دارند، اتفاقات سیاسی پس از انتخابات آمریکا چندان تاثیر هیجانی بر قیمتها نداشتهاند و نوسان دیروز نیز ارتباطی به اخبار سیاسی نداشته است. از نگاه آنها بازار مدتی است محدوده قیمتی خود را بر اساس عرضه و تقاضای واقعی تعیین میکند. این گروه از معاملهگران عنوان میکنند که طبیعی بود هر قدر به سمت ابتدای دیماه حرکت کنیم، تقاضا برای تسویههای دلاری شرکتهای تجاری افزایش پیدا کند و گروهی از افراد هم، برای تهیه ارز موردنیاز خود به منظور گذراندن تعطیلات سال نو میلادی وارد بازار ارز شوند.
در کنار این، زمانی که بازار سهام بهصورت هیجانی نزولی میشود، چنین انتظاری در میان برخی معاملهگران ارزی ایجاد میشود که بخشی از سرمایهها به سوی بازار ارز روانه خواهند شد. به عبارت دیگر، نزول بورس از نگاه این دسته از معاملهگران به معنای آن است که تمایل برای خرید و فروش در این بازار کاهش پیدا میکند و در نتیجه از یکسو سرمایههای جدید ترجیح میدهند که بیشتر وارد بازار ارز و سکه شوند.
از نگاه برخی معاملهگران، ضررهای متوالی در بازار سهام برای برخی افراد ممکن است موجب شود که ترجیح دهند از این بازار خارج و به بازار ارز و سکه وارد شوند. البته نزول شدید بازار سهام از اواسط تابستان اثر زیادی در بازار ارز نداشت و این مساله میتواند ذهنیت این گروه از معاملهگران را به چالش بکشد.
افزایش قیمت دلار در روز سهشنبه در حالی رخ داد که نمایندگان منتخب هر ایالت آمریکا بهصورت رسمی نتایج رای مردمی را اعلام کردند و در هیچکدام از ایالتهای مورد نظر ترامپ، نتیجه به نفع او تغییر نکرد. در این شرایط، تنها یک گام که همان تایید کنگره است، باقی مانده که بایدن بهصورت قانونی رئیسجمهور آمریکا شود. بسیاری از معاملهگران انتظار داشتند که با اعلام این خبر، قیمت دلار راه نزولی در پیش بگیرد.
با این حال، چنین اتفاقی رخ نداد و به نظر میرسد بازار از قبل دیگر به برد بایدن مطمئن شده و در نتیجه این خبر نتوانست روند بازار را منفی نگه دارد. در این میان، عدهای هم باور دارند که بازار توان زیادی برای افت و افزایش قیمت ندارد و در چنین شرایطی، نوسانگیران با رفتارهای هیجانی برای افزایش تغییرات قیمت اقدام میکنند تا بتوانند حداقل سودی را از بازار کمرونق روزهای اخیر به دست بیاورند.
از این زاویه دید میتوان انتظار داشت که قیمت دلار در روزهای آتی افزایش بیشتری را تجربه نکند و به سوی محدوده ۲۵هزار و ۸۰۰ تومان حرکت کند. این در حالی است که عدهای انتظار دارند اسکناس آمریکایی شانس خود برای شکست محدوده ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان را مورد آزمون قرار دهد.
اخبار مرتبط با دلار را در صفحه اختصاصی ارز و طلا تجارتنیوز بخوانید.
نظرات