فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۹۹۹۷

ساخت‌و‌ساز ناایمن در سایه نظارت سازمان نظام مهندسی

ساخت‌و‌ساز ناایمن در سایه نظارت سازمان نظام مهندسی

در چند ماه اخیر شاهد افزایش لرزش زمین در مناطق مختلف کشور بوده‌ایم که این امر موجب خسارت‌های فراوانی به خصوص در بخش مسکن شده است.

با توجه اینکه در چند ماه اخیر شاهد افزایش لرزش زمین در مناطق مختلف کشور بوده‌ایم که این امر موجب خسارت‌های فراوانی به خصوص در بخش مسکن شده است و این اتفاق به عنوان هشداری برای سایر شهرها به خصوص کلان‌شهری چون تهران به شمار می‌آید زیرا این شهر با توجه به داشتن جمعیت فراوان و نبود نظارت در ساخت‌و‌ساز مسکن در مرز خطر قرار دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، نکته قابل توجه اینجاست که ساخت‌و‌ساز غیر اصولی در تهران یکی از معظلات و خطرهای پیرامون به شمار می‌آید که یکی از مشکلات وجود چاه در زیر واحدهای مسکونی است، جالب‌تر اینکه فاضلاب‌های موجود در زیر خانه‌ها همچنان در حال فرونشست می‌باشند و هیچ از مسئولین و ناظرین در ساخت واحدهای مسکونی به این نکات توجه نمی‌کنند.

به علاوه یکی دیگر از مشکلات در ساخت‌و‌ساز کشور این است که در گوشه و کنار کلان شهر تهران شاهد حفر چاه‌های عمیق هستیم که مشخص نیست این چاه‌های عمیق به چه صورت پر می‌شوند و این امر در بلند‌مدت خطرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت و در صورت بروز حادثه‌ای چون زلزله زیان‌های جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت که تمامی این موارد از نبود نظارت از سوی سازمان نظام مهندسی کشور نشات می‌گیرد.

در این بینن لوله‌کشی‌ها قدیمی گاز در مناطق شهری یکی دیگر از خطرات ساخت و سازها در تهران به شمار می‌آید که در این بین قرار بود تا سازمان نظام مهندسی در این راستا و جهت بالا بردن ایمنی ساختمان‌ها لوله کشی‌های گاز قدیمی را سامان بخشد و ساخت و سازها را ملزم به استفاده از شیر ضد زلزله نمیاد که این امر نیز تا به امروز محقق نشده است.

این موارد تنها گوشه‌ای از مشکلات ساخت مسکن در تهران می‌باشند و این عوامل حاکی از نبود نظارت کافی بر ساخت و سازها دارد.

در این رابطه حمید ادیبی کارشناس صنعت ساختمان گفت: یکی از آفت‌ها و فسادهای بزرگ صنعت ساختمان، نظام مهندسی است.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر در کشور ساختمان ایمن کم داریم و به جرأت می‌توان گفت در سالهای اخیر علیرغم بودجه آئین نامه‌ها و قوانین متعدد در زمینه ارتقای ایمنی در ساخت‌و‌سازها نتوانسته‌ایم این ایمنی را افزایش دهیم.
این کارشناس صنعت ساختمان اظهار کرد: برای دستیابی به ایمنی در ساخت‌و‌سازها، یکی از مهم‌ترین روش‌ها افزایش آگاهی شهروندان و مطالبه گری از نهادهای حاکمیتی از سوی مردم، رسانه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد است که می‌توانیم در زمینه ارتقاء کیفیت ساخت و ساز پیشرفت خوبی داشته باشیم.

ادیبی در توضیح آفت‌های موجود در صنعت ساختمان کشور گفت: یکی از آفت‌ها و فسادهای بزرگ صنعت ساختمان، سازمان‌های نظام مهندسی می‌باشند که با شفاف‌سازی در هزینه‌های ساخت و ساز مخالفند. اخیراً این موسسه تحقیقاتی، نرم افزاری طراحی کرده که امکان هر گونه فعالیت خارج از قوانین طراحی و ساخت را از سازنده سلب می‌کند اما نظام مهندسی از آن استقبال نکرده است.

وی عمر مفید ساختمان‌ها در جمهوری‌اسلامی ایران را بین ۲۰ تا ۳۰ سال عنوان و گفت: این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته، عمر ساختمان‌ها به ۸۰ تا ۱۰۰ سال می‌رسد. چرا که در این کشورها، شرکت‌های بازرسی وجود دارند که استانداردسازی ساختمان‌ها را رصد و کنترل می‌کنند.

به گفته این پژوهشگر صنعت ساختمان برای ارتقای کیفی سازی ساختمان‌ها بدون آنکه هزینه‌های زیادی روی دست سازنده و مردم گذاشته شود، مدل‌هایی طراحی شده که با اجرای آن‌ها می‌توانیم در ارتقای ایمنی ساختمان مؤثر باشیم.

ادیبی با بیان اینکه ادغام دو وزارت راه و مسکن و ایجاد وزارت راه و شهرسازی مسئله ساز شده است، گفت: این ادغام سبب شد که تمرکز بر مسکن از بین برود و مسئولان بیشتر به دنبال این باشند تا اینکه به دنبال آن باشند که درباره ایمنی ساختمان صحبت کنند از تعداد راه‌هایی که ایجاد شده سخن بگویند. به نظر من تفکیک دو وزارتخانه بسیار لازم است.

حال با وجود شرایط نا به سامان ساخت‌و‌ساز در تهران باید دید چه زمانی سازمان نظام مهندسی، نظارت خود را در این زمینه افزایش خواهد داد و به بحث ایمنی واحدهای مسکونی به طور جدی‌تر نگاه خواهد کرد؟

منبع: میزان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.