فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۹۸۶۶۴

مسکن به گرانی می اندیشد یا رونق

مسکن به گرانی می اندیشد یا رونق

اگرچه برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که علت تحرک در بازار مسکن نظام‌مند شدن نرخ سود بانکی است، اما به همان نسبت کارشناسان دیگری با قاطعیت می‌گویند، افزایش نرخ ارز هم عامل همین نظام‌مند شدن نرخ سود بانکی است.

بازار مسکن از نیمه دوم سال با تحرک همراه شده به طوری که ماه پایانی فصل پاییز افزایش ۵۰ درصدی معاملات را نسبت به آذر سال گذشته تجربه کرد. این افزایش میزان معاملات در شرایطی رخ داده که پیش‌بینی‌ها از شهریور ماه حکایت از افزایش میزان معاملات مسکن در نیمه دوم سال داشت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، البته برخی اقتصاددانان هم پیش‌بینی کرده بودند که مسکن امسال با جهشی در معاملات روبرو خواهد شد. اخیرا مسعود نیلی دستیار اقتصادی رئیس‌جمهور از نظم دهی به نرخ سود در بازار پول به عنوان یکی از دلایل تحریک بازار مسکن سخن گفته است.

مرتضی ایمانی راد، اقتصاددان هم معتقد است: با کاهش نرخ سود بانکی مسیر سرمایه‌گذاری از طریق سپرده‌گذاری در بانکها کمی تیره و غیر قابل پیش‌بینی شده است. مردم در شش ماهه دوم دیگر با یک انتخاب رو برو نیستند.

اگرچه ایمانی راد معتقد است که یکی از این بازارهای پرتقاضا برای سرمایه‌گذاری بازار ارز است، اما بازارهای دیگر از جمله مسکن هم این روزها شاهد افزایش معاملات است. البته قیمت‌ها چندان تفاوتی نسبت به ابتدای سال ندارد.

کارشناسان بازار مسکن می گویند این تمایل و تقاضا برای خرید مسکن بخشی جنبه روانی دارد و زمزمه این موضوع که احتمال افزایش قیمت مسکن در سال آینده وجود دارد.

مثلا حسام عقبایی نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران اخیرا گفته است: خرید خانه تا پایان سال جاری بهتر از موکول کردن آن به سال آینده است؛ به طور قطع نوسانات و افزایش نرخ ارز، طلا و پیش‌بینی‌های آتی افزایش قیمت حامل‌های انرژی بر قیمت‌ها در بازار مسکن تاثیرگذار است و اثر خود را در طول زمان نشان می‌دهد.

به گفته وی افزایش قیمت در بازار مسکن در مهرماه گذشته انجام شد و متوسط رشد نرخ دربازار مسکن در سطح کشور چیزی حدود 14 درصد بود. سال آینده تورم و افزایش قیمت‌ها در سایر بازارها بر بازار مسکن اثر گذار خواهد بود.

سود بانکی متهم ردیف اول؟

با توقف نرخ سود بانکی بر نرخ ۱۵ درصدی و کنترل نرخ سود در بازار اوراق بدهی دولت، بازار پول با کاهش نرخ سود مؤثر سپرده مواجه شده است. از سوی دیگر از سررسید موعد پرداخت وام مسکن در صندوق پس انداز یکم به عنوان یکی دیگر از دلایل افزایش تقاضا در بازار مسکن یاد می‌شود.

گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد معاملات ماهانه آپارتمان مسکونی در آذر ۹۶ با رسیدن به ۱۷ هزار و ۷۷۶ فقره ۲, ۵۰ درصد نســبت به آذر سال گذشته رشد داشته است. این معاملات نسبت به آبان رشد ۴, ۲۰ درصدی را تجربه کرده و آهنگ رشد معاملات در نیمه دوم سال سریع‌تر شده است.

در همین حال میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان مسکونی در شهر تهران در آذر به ۵ میلیون و ۹۰ هزار تومان رسیده که در سال‌های اخیر بی سابقه است. اطلاعات بانک مرکزی حکایت از رشد ۱۴, ۹ درصدی میانگین قیمت مسکن در تهران نسبت به آذرماه پارسال دارد و نشان می‌دهد مسکن در تهران در مقایسه با آبان ماه ۴, ۱ درصد گران‌تر شده است.

در اولین ماه زمستان، بیشترین رشد متوسط قیمت مسکن در مقایسه با دی سال گذشته به منطقه پنج تهران با افزایش ۴, ۲۴ درصدی قیمت‌ها تعلق داشت. سهم این منطقه از معاملات مسکن طی آذرماه ۹, ۱۴ درصد بوده است.

در همین حال شاخص کرایه مسکن در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۸, ۱۰ و ۷, ۹ درصد رشد کرده است.

چشم‌انداز بهار آینده بازار مسکن

بازار مسکن در سه ماهه پایانی سال، داغ است. این را اغلب مشاوران املاک می گویند. خرید و فروش رونق گرفته و آپارتمان‌های خالی برای فروش امیدوارتر شده‌اند.

هرچند به نسبت خرید و فروش ساخت و ساز هنوز رونق نگرفته اما براساس لایحه بودجه سال آینده کل کشور، با منابعی که برای نوسازی بافت‌های فرسوده در نظرگرفته شده، به نظر می‌رسد ساخت و ساز هم وارد فاز تازه‌ای شود.

برخی پیش‌بینی‌ها حکایت از افزایش قیمت مسکن در سال آینده دارد؛ با این حال حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است: همانطور که در ۴ سال گذشته قیمت مسکن آنچنان رشدی نداشته، وضعیت بازار نشان می‌دهد سال آینده نیز قیمت واحدهای مسکونی در کشور افزایش شدیدی نخواهد داشت.

او تاکید کرده که سیاست وزارت راه و شهرسازی حمایت از مصرف‌کنندگان است و ما مخالف هرگونه سفته بازی و سوداگری در بازار مسکن کشور هستیم.

منبع: خبرآنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.