واردات خودرو تحت سلطه کیست؟ / سود واردات خودرو چقدر است؟
واردات خودرو بالاخره انجام شد.بنا به گفته یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی واردات خودرو تحت سیطره خودروسازان است.
به گزارش تجارتنیوز ، اطلاعات جالب درباره واردات خودرو را در ادامه بخوانید.
یک عضو کمیسیون امور داخلی در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: در واردات خودرو همچنان انحصار به دست خودروسازان سپرده شده است و با ادامه این روند قیمت خودرو روند افزایشی را طی خواهد کرد.
انتقاد اطلاعات از واردات خودرو؛ رانت در رانت است برای یک عده خاص!
جلال رشیدی کوچی، با اشاره به وضعیت بازار خودرو، بیان کرد: مجلس برای ساماندهی بازار خودرو قانون تصویب کرد و انتظار می رفت آئین نامه آن به گونهای تنظیم می شد تا قدرت رقابت در بازار خودرو ایجاد کند نه اینکه انحصارگرایی را در این بازار تقویت کند. دلیل اینکه این روزها شاهدیم که قیمت خودرو در حال افزایش است این است که همچنان در بر روی پاشنه قبلی خود می چرخد.
واردات خودرو از فرانسه و چین ممنوع شد؟
وی در ادامه اظهار کرد: همچنان تقاضا در بازار خودرو بالا و عرضه پایین است، انحصار نیز در دست خودروسازان است. آئین نامهای که برای واردات خودرو نوشته شده است باز هم اختیار واردات را به خودروسازان داده است. حداقل واردات خودرو تا سقف ۱۰ هزار دلار در اختیار خودروسازان است و امروز مجددا خودروسازان داخلی در واردات میدان دار شده اند. حداقل سه شرکتی که برای واردات خودرو تایید شده اند زیرمجموعه سایپا هستند.
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با ادامه این روند راه به جایی برای ساماندهی بازار خودرو نخواهیم برد بلکه باید قیمت خودرو را کنترل کنیم. برای اینکه قیمت ها نیز واقعی شوند باید میزان عرضه خودرو را افزایش دهیم. تا زمانی که میزان عرضه خودرو افزایش پیدا نکند همچنان قیمت خودرو روند افزایشی را طی خواهد کرد.
رشیدی کوچی در پایان تاکید کرد: زمانی که ما کف اخذ تعرفه از خودروهای وارداتی را ۵۰ درصد در نظر گرفته ایم قطعا قیمت ها تغییری نخواهد کرد. امروز تعرفه واردات یک خودروی ۱۰ هزار دلاری - اگر دلار را ۳۰ هزار تومن در نظر بگیریم- حدود ۵۰۰ میلیون تومان میشود. یعنی بازهم خودروی وارداتی با نرخ خودروهای داخلی تفاوت زیادی دارد تازه اگر این میزان تعرفه باشد. ما امروز خودروی ۱۰ هزار دلاری را در کشور بالغ بر ۴۰ هزار دلار می فروشیم. مادامی که این ضعف ها اصلاح نشود مشکلی حل نخواهد شد.
تامین مالی واردات خودرو
سیدرضا فاطمیامین امروز در حاشیه امضای تفاهمنامه بین بانک مرکزی و وزارت صمت در بانک مرکزی، در پاسخ به پرسشی برای تأمین ارز خودروهای وارداتی اظهار داشت: جلسه امروز برای این برگزار شد که براساس مصوبه دولت و با هماهنگی بانک مرکزی، یک میلیارد یورو برای واردات خودرو درنظر گرفته میشود.
وی گفت: پس از مصوبه دولت در اواخر شهریور، با هماهنگی بانک مرکزی منابع ارزی برای واردات خودرو تأمین میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال صادرات نفتی و غیرنفتی بیش از واردات است و در کلان کشور تراز تجاری مثبت است و میزان صادرات بیش از واردات رسمی و غیررسمی شده است.
وزیر صنعت همچنین در مورد دلایل نوسان نرخ ارز گفت: مهمترین دلیل این است که بخشی از صادرات کالاها به یوآن واحد پول چین انجام میشود، در حالی که تقاضا برای واردات کالا از چین کمتر از صادرات است و مشکل تقاضا برای یک ارز که تقاضای کمتری دارد به کل بازار ارز کشور سرایت کرده است.
به گفته فاطمی امین، همه ثبت سفارشها ارز مورد نیاز خود را از سامانه نیما تأمین میکنند و سیاست ارزی و تجاری منطبق با یکدیگر است و ارز مورد نیاز تولیدکنندگان و صنعتگران تأمین میشود.
فاطمی امین با بیان اینکه وزارت صنعت متولی صنعت و تجارت است، ادامه داد: در کلان کشور، منابع و مصارف ارزی دارای مازاد است و کمبودی وجود ندارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۷۰ درصد واردات کشور مربوط به نهادههای تولید و ماشینآلات است که ارز مورد نیاز همه آنها تأمین شده و امروز تولیدکنندهای نداریم که نیاز به نهاده داشته باشد و ارز نیمایی برایش تأمین نشده باشد و اگر تولیدکنندهای ادعا میکند که با ارز آزاد نهاده وارد کرده است، به ما اعلام کند.
وی ادامه داد: ممکن است در برخی محصولات با توجه به قیمت برابری ریال و دلار براساس نرخ نیمایی ارز با کالاهای خارج کشور قابل رقابت نباشد و تبدیل دلار به ریال گرانتر شود، اما هیچ صنعتگر و تولیدکنندهای نداریم که بخواهد برای واردات مواد اولیه تولید، ارز بازار آزاد تهیه کند.
وزیر صنعت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد تولید خودروهای ناقص گفت: دیگر تولید خودروی ناقص تمام شده و خودروها به صورت کامل از خط تولید خارج میشوند. واردات خودرو هم در مسیر همواری قرار گرفته و لازم است خودروهای وارداتی در هماهنگی با محیط زیست، بانک مرکزی از طریق بورس کالا عرضه شوند.
نظرات