سید عباس موسوی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، در گفت‌وگوی ویدئویی با «تجارت‌نیوز»:

حزب الله یکی از وزنه‌های سیاسی پارلمان لبنان است

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه معتقد است: محبوبیت حزب‌الله باعث شد به عنوان یک حزب وارد پارلمان لبنان شود و چندین نماینده در پارلمان داشته باشد و به صورت کلی یکی از وزنه‌های سیاسی کشور لبنان محسوب شود. بنابراین یک گروه نظامی یا شبه‌نظامی که به‌اصطلاح فقط کارش صرفاً نظامی باشد نیست.

به گزارش تجارت نیوز،

سید عباس موسوی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، در بخشی از گفت‌وگو با برنامه صدای دیپلمات درباره وضعیت و جایگاه کنونی حزب الله در لبنان گفت:

  • حزب‌الله دیگر آن گروه نظامیِ کوچک چند دهه گذشته نیست. حزب‌الله الان با توجه به پشتیبانی مردمی که در خود لبنان دارد- این واقعیت است و شعار نیست- در بین گروه‌ها، اقوام و اقلیت‌های مختلفی که در این کشور اعم از مسیحی، شیعه، مسلمان و سنی حضور دارند، دارای محبوبیت بسیار بسیار بالایی است.
  • همین محبوبیت باعث شد به عنوان یک حزب وارد پارلمان لبنان شود و چندین نماینده در پارلمان داشته باشد و به صورت کلی یکی از وزنه‌های سیاسی کشور لبنان محسوب شود. بنابراین یک گروه نظامی یا شبه‌نظامی که به‌اصطلاح فقط کارش صرفاً نظامی باشد نیست.
  • حزب‌الله یک حزب سیاسی قوی و متنفذ در جامعه لبنان است. به نظر من حزب‌الله از این ضربات زیاد خورده است. ترور رهبران حزب‌الله نشان داد این حزب چندان قائم به شخص نیست که مثلاً اگر این رهبر ترور شد، همه‌چیز از هم بپاشد.
  • نسل دومی از رهبران در حزب‌الله روی کار می‌آیند و همین‌ها هم تربیت‌شده شهید موسوی و شهید نصرالله هستند. فکر می‌کنم اینها با توجه به تجربیات و سوابقی که دارند و چشم‌انداز پیش‌ رویشان، انگیزه‌شان برای نابودی اسرائیل بیشتر از رهبران قبلی باشد.
  • جامعه لبنان جامعه‌ای چندپاره و متکثر است و نیروهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای زیادی در آن فعال هستند و اعمال نفوذ می‌کنند و نقش دارند. مثلاً از اروپا فرانسوی‌ها آنجا خیلی نفوذ دارند و نقش‌آفرینی می‌کنند. کشورهای عربی منطقه به‌ویژه عربستان که اشاره کردید همین‌طور.
  • بازی فراتر از صحنه سیاسی در لبنان است. فقط لبنان و ساختارهای سیاسی آنها نیست. بازی، بازی منطقه‌ای است چه‌بسا جهانی هم هست.
  • سران عربستان سعودی دیگر به آن عادی‌سازی که روند آن شروع شده بود در وضعیت فعلی تن بدهند و قطعاً با توجه به شرایطی که پیش آمده احتیاط خواهند کرد.
  • در این شرایط ما صحنه را رقابت منطقه‌ای بین خودمان و عربستان نمی‌بینیم. همان‌طور که گفتم صحنه، صحنه جهانی‌تری است. طبیعی است بعد از توافقی که ما با عربستان در یکی دو سال گذشته کردیم، حد و حدود موضوعات منطقه‌ای هم مشخص شده باشد.
  • الان هم فقط باید به همان نکته‌ای برگردیم که شما دنبال آن هستید و آن اینکه آیا عربستان به این شرایط رضایت می‌دهد یا خیر، فکر نمی‌کنم در این شرایط خیلی راضی باشند که تنش‌ها بالا بگیرد. همین نشان‌دهنده عقلانیتی است که در رهبران سعودی شاهد هستیم. ممکن است این عقلانیت ناشی از ارتباط صمیمی‌تر و گرم‌تری باشد که با ایران برقرار کرده‌اند. می‌توانیم این را هم مد نظر قرار دهیم.

متن و ویدئو کامل مصاحبه سید عباس موسوی با برنامه صدای دیپلمات را اینجا بخوانید و ببینید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی