بشنوید: چرا عربستان؟/ پادکستی درباره توسعه عربستان سعودی

بشنوید: چرا عربستان؟/ پادکستی درباره توسعه عربستان سعودی

حجم فایل صوتی: ۴۸.۲۴M | مدت زمان فایل صوتی: ۰۰:۲۰:۲۰ دانلود فایل صوتی

به گزارش تجارت‌نیوز در نهمین پادکست پرونده اقتصادی تجارت‌نیوز با بررسی ابعاد توسعه عربستان سعودی تا سال 2030 همراه شما هستیم. در کمتر از بیست دقیقه آینده، در قالب یک پرونده صوتی مفصل قصد داریم به چند پرسش شما درباره عربستان و خاورمیانه جدید پاسخ دهیم.

توافق با ایران، پیشنهادهای عجیب مالی به سوپراستارهای فوتبال جهان، ساخت بزرگترین شهرِ هوشمند جهان در دلِ کویر عربستان، اینها و موارد دیگر عربستان را به یکی از پرخبرترین کشورهای منطقه بدل کرده است. در پرونده امروز قصد داریم از دریچه آمار و ارقام کشف کنیم عربستان به دنبال چیست و چرا این کشور به عنوان کشورِ در صدد توسعه خاورمیانه انتخاب شده است.

این روزها نام عربستان نه فقط در رسانه‌های داخلی بلکه در کل جهان با صدای متفاوتی شنیده می‌شود؛ پادشاهیِ نفت‌خیزی که از جا برخاسته تا در نظمِ نوین جهانی جایگاهی برای خود دست و پا کند.

تصویر واقعی اقتصاد عربستان چیست؟

در اولین بخش از پرونده این هفته، سرویس اقتصاد کلان تجارت‌نیوز نگاهی دارد به ابعادِ اقتصادی، سرمایه‌گذاری و توسعه‌ای که عربستان برای خود تدارک دیده با طرح این پرسش که آیا این لباس برای کشوری که تا همین چند سال قبل، اقتصادی صددرصد متکی به نفت داشت، زیاده از حد گشاد نیست؟

دیپلماسی عربستان چه تغییری کرده است؟

عربستانِ امروز کشوری نیست که تا دیروز می‌شناختیم. در سال‌های اخیر دیپلماسی این کشور دستخوش تغییرات جدی شده و ریاض به دنبال آن است که با دیپلماسی فرهنگی خود که مرهون بن‌سلمان است راهی برای اثرگذاری بیشتر کشور در معادلات منطقه بیابد، جایگاهی که عربستان را در میان کشورهای منطقه یک سر و گردن بالاتر نگه می‌دارد. در بخش گفتگوی هفته، عاطفه محمودی از رحمان قهرمان پور، تحلیلگر مسائل بین الملل پرسیده است که چه عناصری در دیپلماسی این کشور دچار تحول شده‌اند که این روزها شاهدِ عربستانی جدید هستیم.

عربستان در فوتبال به دنبال چیست؟

آیا باید از ولخرجی‌های فوتبالی پادشاه عربستان تعجب کرد؟ مگر او همانی نبود که پس از شکست آرژانتین توسط تیم ملی فوتبال کشورش در جام جهانی قطر، یک روز تعطیلی رسمی در کشور اعلام و به هر بازیکن مبلغ 47 میلیارد تومان پاداش داد؟ با این همه به نظر می‌رسد بن سلمان از خاصه خرجی‌های خود در مستطیل سبز به دنبال چیز دیگری‌ست. روایت امیر داداشی، دبیر سرویس صمت تجارت‌نیوز را بشنوید.

ایده عربستانِ استارتاپی تا چه حد عملیاتی است؟

عربستان مدعی توسعه از مسیر فناوری و کسب و کارهای استارتاپی‌ست، اما این کشور تا چه حد توانسته میان خود و اکوسیستم استارتاپی ارتباط برقرار کند و آیا بدنه حاکمیتی یک کشور پادشاهی اصولا می‌تواند میدانِ اقتصاد نفتی خود را در اختیار جوانانی بگذارد که هر کدام ایده یک کسب و کار فناورانه و غیرنفتی را دارند؟

آیا نئوم می‌تواند عربستان غیرنفتی را متولد کند؟

85 سال از کشف نفت در عربستان می‌گذرد و این کشور اکنون دومین تولیدکننده و اولین صادرکننده نفت جهان است اما تمام اینها مربوط به قبل بود. عربستان سعودی در قامت جدید خود با ساخت شهر نئوم قصد دارد انقلابی چند ساحته را در اقتصاد و انرژی و توسعه رقم بزند. سعید برآبادی، سردبیر پادکست بیشتر توضیح می‌دهد:

نهمین پرونده اقتصادی تجارت‌نیوز که به سودای توسعه عربستان می‌پرداخت تمام شد اما درس‌های این توسعه برای کشوری همچون ایران تمامی ندارد. شباهت‌های فراوان جمعیتی، جغرافیایی، مذهبی، فرهنگی و اقتصادی ایران و عربستان را شانه به شانه همدیگر در طول این سالها به عنوان رقبای جدی به ثبت رسانده و حالا به نظر می‌رسد در این رقابت، عربستان است که برای یک دهه دیگر خود، خوابِ اقتصاد بدون نفت را دیده نه ایران.

خوشحالیم که این بار هم توانستیم در یک پرونده مفصل صوتی به سوژه مورد نظر شما بپردازیم، اگر برای هفته‌های آتی، سوژه پیشنهادی دارید، پادکست پرونده تجارت‌نیوز منتظر شماست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

اینفوگرافی