خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۶۰۱۶۳

واردات برنج به کشور در فصل برداشت

واردات برنج به کشور در فصل برداشت

دبیرانجمن برنج با انتقاد از واردات بی‌رویه این محصول در فصل برداشت، گفت: سطح زیرکشت برنج در استان‌های غیرشمالی افزایش یافته و وزارت جهاد نتوانسته این مسئله را کنترل کند.

جمیل علیزاده شایق از واردات بی‌رویه برنج در فصل برداشت این محصول به کشور خبر داد و اظهار داشت: متاسفانه اخیرا شاهد بروز نابسامانی‌هایی در حوزه برنج هستیم.

به گزارش تجارت‌نیوز، وی ادامه داد: بنا بود میزان تولید، نیاز و کسری برنج در کشور مشخص شود که در این راستا ما با وزارت جهاد به جمع‌بندی رسیدیم که میزان تولید بین ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن است.

دبیر انجمن برنج با بیان اینکه میزان نیاز کشور به برنج حدود ۳ میلیون تن است، افزود: بنابراین کسری ما حداکثر ۸۰۰ هزار تن خواهد بود.

شایق با بیان اینکه وزارت جهاد ابتدا اعلام کرد که واردات برنج از اول مرداد تا آخر آبان ماه (فصل برداشت) ممنوع است؛ افزود: سپس این تاریخ به اول شهریور تا آخر آبان ماه تغییر کرد.

دبیر انجمن برنج تصریح کرد: اما متاسفانه خیلی‌ها حتی به این تاریخ پایبند نیستند و در حال حاضر شاهد واردات برنج به کشور هستیم.

شایق با بیان اینکه بسیاری از این برنج‌های وارداتی وارد استان‌های گیلان و مازندران می‌شود، آن هم دقیقا در فصل برداشت؛ افزود: در حالی که قرار است از کشت برنج جز در این دو استان حمایت نشود.

سطح زیر کشت برنج در استان‌های غیرشمالی افزایش یافت

وی در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت تولید را در سال جاری مطلوب توصیف کرد و گفت: میزان تولید نیز در حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن خواهد بود.

شایق همچنین به جلو انداختن تاریخ کشت برنج در کشور اشاره کرد و افزود: کشاورزان تاریخ کشت برنج را جلو می‌اندازند تا به کشت سوم برسند اما این اتفاق خوبی نیست و انجمن برنج کشور و موسسه تحقیقات برنج با کشت سه‌باره موافق نیستند، چون ما با مشکل آب مواجه هستیم و تولید باید روال عادی خود را طی کند.

وی همچنین از افزایش سطح زیرکشت برنج در استان‌های غیرشمالی خبر داد و افزود: در استان‌های گلستان، خوزستان و فارس سطح زیر کشت برنج نسبت به سال گذشته افزایش یافته که دلیل آن نیز ناهماهنگی بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو است.

شایق تصریح کرد: علیرغم توصیه‌های کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی و بخشنامه‌هایی که صادر کرده نتوانسته سطح زیر کشت را کنترل کند و تولید در استان‌های غیرشمالی در حال افزایش است.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.