افزایش صندوقهای خرد کشاورزی در دولت یازدهم
12 صندوق تجمیع سرمایهگذاری توسعه در هفت استان وجود دارد که شمار صندوقهای خرد این شبکه در آغاز 121 مورد بود که اکنون با رشد 2 برابری به 217 مورد رسیده است.
مشاور مدیرعامل صندوق حمایت سرمایهگذاری توسعه بخش کشاورزی گفت: امروز 12 صندوق تجمیع سرمایهگذاری توسعه در هفت استان داریم که شمار صندوقهای خرد این شبکه در آغاز 121 مورد بود که اکنون با رشد 2 برابری به 217 مورد رسیده است.
به گزارش تجارتنیوز ، «فرزانه مافی» امروز (یکشنبه) در نخستین همایش «نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار» که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: با تزریق منابع مالی میتوان رشد در این زمینه را سرعت بخشید.
وی ایجاد صندوقهای خرد کشاورزی تنها راهکار تامین مالی زنان روستایی دانست و گفت: در ابتدا اعضای این شبکه چهار هزارو 500 نفر بود که امروز به هشت هزار و 385 نفر رسیده و نزدیک 186 درصد معادل 2برابر افزایش یافته است.
این مسوول میزان سرمایهگذاری اولیه سرمایهگذاران را هفت میلیارد و 792 میلیون ریال عنوان کرد و افزود: اکنون سرمایه این صندوق به 34 میلیارد و 749 میلیون ریال رسیده و 466 درصد یا 4.5 برابر رشد کرده است.
مافی تصریح کرد: میزان تسهیلات دریافتی از دولت نیز در آغاز، یک میلیارد و 58 میلیون ریال بود که امروز 30 میلیارد و 358 میلیون ریال شده، یعنی رشد 29 برابری داشته است.
به گفته وی، اکنون یک هزارو 100 صندوق حمایت از بخش کشاورزی داریم که به نظر می رسد تا سال 1397 تعداد این صندوقها به 2هزارو 100 مورد برسد.
به گفته وی، امروز زنان روستایی وامهای 300 میلیون تومانی میگیرند و می دانند این وامها را کجا هزینه کنند تا در تولید نقش بهسزایی داشته باشند اما دسترسی کم به منابع مالی آنان را آزار میدهد و از اینرو، صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی در سال 1378 در دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورری تشکیل شد.
در سال 1389 نیز نخستین صندوق تجمیع شده صندوقهای خرد زنان روستایی در شهرستان مرودشت ایجاد شد.
به گفته وی، قابلیت واگذاری سهام، بهرهمندی از وامهای چند 100 میلیون تومانی با سود چهار درصد و… تحولی بزرگ در دسترسی زنان روستایی به منابع مالی بود. وی حمایت بیشتر وزارت جهاد کشاوری از صندوق های زنان روستایی را خواستار شد.
فعالیت 12 هزار تسهیلگر بومی روستایی و عشایری
مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر کل دفتر امور زنان روستایی و عشایری نیز گفت: اکنون 12 هزار تسهیلگر روستایی و عشایری از افراد بومی در استانهای مختلف کشور فعالیت می کنند.
«فروغ السادات بنی هاشم» افزود: طرح (انتخاب و آموزش تسهیلگران زن روستایی) از برنامههای مهم توسعه اجتماعی زنان روستایی است.
وی اضافه کرد: طرح های «مدیریت پسماند خانگی و تولید کودهای آلی برای استفاده در بخش کشاورزی» و «تولید محصول سالم» نیز در ترویج فرهنگ محیط زیست و حفظ منابع پایه آب و خاک بسیار موفق بوده است.
در نخستین همایش «نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار» تفاهمنامه سهجانبه در زمینه ترویج محصولات سالم و استاندارد با مشارکت زنان روستایی و عشایری، بین وزارت جهاد کشاورزی، معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری و سازمان ملی استاندارد ایران به امضا رسید.
در این همایش، کتاب 23 سال تجربه توانمندیهای زنان روستایی و عشایری رونمایی شد.
منبع: ایرنا
نظرات