صلاح نیست کشت برنج فقط در استانهای مازندران و گیلان باشد
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: با توجه به بررسی انجامشده، کشت برنج به جز دو استان گیلان و مازندران به صلاح نیست و اگر طرح آمایش سرزمین اجرا شود، وزارت نیرو آب معینی را برای محصول مشخص به کشاورزان اختصاص میدهد.
عباس کشاورز، در پاسخ به اینکه بالاخره اجرای طرح آمایش سرزمینی و الگوی کشت در هر استان به کجا رسید، گفت: گام اول باید بدانیم در هر منطقه از کشور با توجه به اقلیم و خاک، چه محصولاتی مناسب کشت است. گام دوم ما مطالعه شطرنج توزیع و چیدمان کشت محصولات است، اما برای اجرای طرحمان نیاز به اطلاعات آبی کشور داریم.
به گزارش تجارتنیوز ، وی افزود: وزارت نیرو بهعنوان متولی توزیع آب کشور باید به ما بگوید که امکان اختصاص آب در هر استان به چه میزان است، تا ما بر اساس آن بتوانیم برنامهریزی کنیم؛ چراکه اکنون این وزارتخانه اطلاعات آماری آب زیرزمینی را به ما اعلام کرده، اما هنوز از آبهای سطحی اطلاعاتی به ما نداده است.
کشاورز گفت: ممنوعیت کشت اینگونه محصولات در برنامه ششم هم آمده که اگر ما الگو تعیین کردیم، وزارت نیرو بر اساس آن آب اختصاص میدهد، یعنی آنکه ما نمیتوانیم به کشاورز بگوییم چه محصولی بکار و یا کشت نکن، اما اینکه آب به کشت یک محصولی که ممنوعیت دارد، اختصاص نمییابد، خود عاملی میشود که کشاورز آن محصول را کشت نکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین در مورد کشت برنج در استانها گفت: در مورد برنج تردیدی نداریم که کشت این محصول بهجز دو استان گیلان و مازندران نه به صلاح کشور است و نه آبی برای آن داریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به کاهش بارندگیها برداشت شما از کاهش حجم تولید گندم چیست که کشاورز پاسخ داد: هنوز زود است آماری در این زمینه ارائه کنیم، اما در دو سه سال گذشته با روشهای نوین کشت که انجام شد، تولید گندم مطلوب بوده است و آنچه شما در مورد بارشها ارزیابی میکنید، با ارزیابی ما متفاوت است؛ چرا که معیار ما بارشهای ملی است که توأم با درجه حرارت و مناطق کشت مقایسه میشود.
منبع: فارس
نظرات