فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۱۳۲۴

باغاتی که میوه ندارند

باغاتی که میوه ندارند

نائب رئیس خانه کشاورز عنوان کرد: شاید با بارش برف سال گذشته در بخش زراعت امتیازات آبی بدست آورده باشیم ولی آنچه که مسلم است در کشاورزی آسیب بسیاری را متحمل شدیم.

آمارها نشان می‌دهند حوزه کشاورزی بیشترین سهم را در مصرف آب دارد و از سوی دیگر یکی از بخش‌هایی که پس از بحران آب با مشکل مواجه خواهد شد، کشاورزی است. با توجه به قوت گرفتن بحران آب در ایران وضعیت کشاورزی و خصوصا محصولات باغی در امسال چگونه خواهد شد؟

عنایت‎الله بیابانی، نائب رئیس خانه کشاورز در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: با وجود بحث خشکسالی، ما در بخش باغبانی، باغداری و کشاورزی و به ویژه کشاورزی باغبانی در سال گذشته دچار یک پدیده نامیمون شدیم و آن بارش برف بود که گرچه برای خشکسالی نعمت بود ولی به دلیل یخبندان‌هایی که به همراه داشت بخش باغبانی را تحت تاثیر قرار داد.

وی افزود: شاید با بارش برف در بخش زراعت امتیازات آبی بدست آورده باشیم ولی آنچه که مسلم است در کشاورزی آسیب بسیاری را متحمل شدیم.
بیابانی تصریح کرد: استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و شهرستان‌های تابع آنها و همچنین استان زنجان، قزوین و قسمت کوهپایه‌ها در بخش‌های تولیدات این مناطق مثل گردو، فندق و آلبالو دچار خسارات بسیاری شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر خانه کشاورز به همراه تمام دبیران اجرایی در استان‌ها به طور دقیق در حال بررسی خسارات وارد آمده هستند تا نتیجه بررسی‌ها را در اختیار دولت قرار دهند.

وی در ادامه افزود: نکته در بحث جبران خسارت این است که این موضوع چند حالت دارد. شرایط خوب و خوشایند این است که دولت کمک‌های بلاعوض ارائه بدهد که این راهکار امکان پذیر نیست. راهکار دیگر تمدید وام‌هاست که این اقدام منجر به بدهکارتر شدن کشاورزان می‌شود.

بیابانی بیان کرد: پیشنهاد من این است که برای پرداخت وام‌های بدون بهره یک دوره تنفس برای کشاورزان در نظر بگیرند تا آنها بتوانند روی پای خود بمانند و خود را بازسازی کنند تا انشاالله در سال آینده این خسارت‌ها به بهترین شکل جبران شود.

وی در پایان خاطر‌نشان کرد: اصل مهم برای کشاورزان مساله بازار است که در زمان تولید اقدام به تولید می‌کنند و در زمان فروش مجبور می‌شوند با بهای پایین‌تر محصول خود را به فروش برساند و این یکی از بدترین مسایل کشاورزی ماست که تا به امروز هیچکس نتوانسته یک راهکار بلند‌مدت برای رفع یا بهبود آن ارائه دهد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.