واردات جوجه با تلفات سنگین صورت میگیرد
عضو هیئتمدیره کانون انجمن صنفی پرورش دهنگان مرغ گوشتی ایران گفت: ترکیه صادرکننده جوجه یکروزه به ایران است و قرار شده 10 میلیون قطعه جوجه از این کشور وارد شود.
عضو هیئتمدیره کانون انجمن صنفی پرورش دهنگان مرغ گوشتی ایران گفت: ترکیه صادرکننده جوجه یکروزه به ایران است و قرار شده 10 میلیون قطعه جوجه از این کشور وارد شود.
به گزارش تجارتنیوز، جوجههای یکروزه برای رسیدن به مقصد 40 ساعت در راه هستند، قصه پر غصه این است که محموله ظرف نیم ساعت از گمرک ترکیه ترخیص میشوند؛ این در حالی است که به دلیل تشریفات گمرکی در ایران، ماشینهای حمل ساعتها در مرز باقی میمانند. متاسفانه این موضوع باعث میشود جوجه های وارداتی تلفات بالایی داشته باشند.
برومند چهار آیین، معتقد است که ممنوعیت صادرات مرغ تنها روی کاغذ باقی خواهد ماند؛ زیرا در قاموس قاچاق بازسازی خواهد شد.
وی گفت: در شرایط بحرانی کنونی حاکم بر اقتصاد کشور، افزایش قیمت دور از انتظار نیست؛ بخش از گرانی مربوط به کمبود کالا و افزایش قیمت جهانی است و بخشی دیگر به دلیل سوء مدیریت و یا بیتدبیری است؛ اما این مشکلات با ممنوعیت صادرات حل نخواهد شد.
عضو هیئتمدیره کانون انجمن صنفی پرورش دهنگان مرغ گوشتی ایران با بیان اینکه واردات جوجه یکروزه نمی تواند به صورت ضربتی پاسخگوی نیاز کشور باشد، افزود: ترکیه صادر کننده جوجه یکروزه به ایران است و قرار شده 10 میلیون قطعه جوجه از این کشور وارد شود. جوجههای یکروزه برای رسیدن به مقصد 40 ساعت در راه هستند، قصه پر غصه این است که محموله ظرف نیم ساعت از گمرک ترکیه ترخیص میشوند؛ این در حالی است که به دلیل تشریفات گمرکی در ایران، ماشینهای حمل ساعتها در مرز باقی میمانند. متاسفانه این موضوع باعث میشود جوجههای وارداتی تلفات بالایی داشته باشند.
چهارآیین، ادامه داد: از 50 هزار قطعه جوجه یک روزه، 10 هزار قطعه آن قبل از تخلیه تلف شد؛ بنابراین با توجه به زمانبر بودن درخواست تا ارسال جوجه و حجم بالای تلفات، این تصمیم نمیتواند تاثیر معناداری بروی بازار این صنعت بگذارد.
وی با اشاره به افزایش قیمت جوجه یکروزه، اظهار کرد: با وجود واردات، اما قیمت همچنان روند صعودی دارد، این نشان میدهد که تصمیم به واردات، یک تصمیم بهنگام، موفق و درستی نبوده است. اگر این تصمیم در زمان مناسب گرفته میشد؛ یقینا تاثیر مثبتی بر روی قیمت میگذاشت.
عضو هیئتمدیره کانون انجمن صنفی پرورش دهنگان مرغ گوشتی ایران، یکی از مشکلات اصلی صنعت طیور را تفاوت قیمت واقعی با قیمت دستوری دانست و افزود: در سایتهای معروف، قیمت هر قطعه جوجه 4 هزار تومان تعیین شده است که با هزینه حمل و بیمه با مبلغ 4 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده نهایی میرسد، این در حالی است که سازمان حمایت از مصرف کننده مبلغی کمتر از نصف این قیمت را در فرمول خود قرار میدهد و باعث میشود قیمت تمام شده مرغ روی کاغذ بسیار کمتر از بهای تمام شده کارشناسی آن باشد.
چهارآیین، توزیع قطره چکانی مواد اولیه بدون توجه به بهای تمام شده را از عوامل بازدارنده تولید عنوان کرد و افزود: هنگامی که تولیدکننده انگیزه خود را برای ادامه تولید از دست بدهد؛ قطعا برخی از تولیدکنندگان تولید را رها خواهد کرد؛ این امر موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت خواهد شد. با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و کاهش قدرت خرید مردم اگر مرغ در بازار وجود نداشته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
وی با بیان اینکه صنعت طیور کشور قادر به تامین 1.5 برابر تامین نیاز داخل است، افزود: باید تولیدکننده را ترغیب به تولید کرد؛ زیرا 35 تا 40 درصد نیاز پروتئین دنیا از طریق گوشت مرغ تامین میشود؛ بنابراین دولت باید برای تامین این 40 درصد، سرمایهگذاری کند.
وی ادامه داد: تولید مرغ در کشور با وجود وابستگی خیلی شدید به واردات نهادههای اولیه تولید از جمله واردات واکسن، کنجاله سویا و ذرت، مکملها، ریز مغذیها و… ، حدود 1.3 دلار ارزبری دارد؛ این در حالی است که برای واردات مرغ باید بیشتر از 2 دلار ارز پرداخت شود؛ پس حمایت همه جانبه از تولید و تولیدکنندگان به صورت مستمر از سوی دولت اجتنابناپذیر است و باید در اولویت اول باشد.
منبع: ایلنا
نظرات